Facebook Twitter Email Pinterest

Matti Rantanen

17.02.2008 / Matti Rantanen

Lammilainen Matti Rantanen täytti tavoitteensa kauden toisessa Ralli SM-osakilpailussa, Laukaan Peurunkarallissa. Mitsubishi Lancer Evo9:lla kaasutteleva Rantanen lähti onnistuneiden ennakkotestien rohkaisemana haastamaan viime kauden kovaa mitalikolmikkoa.

Rantasen aloitus olikin vahva, kun mies ajoi avauserikoiskokeella N-ryhmän toiseksi kovimman ajan. Vahvan suorituksen päätteeksi Rantanen ja kartanlukija Jan Lönegren onnistuivat pitämään hopeasijansa maaliin saakka.

Rallin voittoon ajanut Juha Salo oli Rantasta 31,4 sekuntia nopeampi. N-ryhmän kärkikaksikon väliin kilpailun kakkoseksi ajoi Subarun WRC-autolla Janne Tuohino.
- Todella tiukka kisa ja täysillä sai puristaa viime metreille saakka. Takana oli lähimmät uhkaajat koko ajan aivan iskuetäisyydellä, Rantanen huokaili tyytyväisenä.

Viime vuonna nelivetoisen kilpurin ohjaimiin ja isoon N-ryhmään siirtynyt Rantanen väläytteli jo kaudella 2007 vauhtiaan ja ajoi parhaimmillaan ryhmässään kolmanneksi. Lauantain kilpailun tulos oli Rantaselle uran paras suoritus sekä omassa luokassa että yleiskilpailussa.
- Jo kauden avauksessa Rovaniemellä oli tavoitteena haastaa kokeneemmat kärkikuskit. Siellä kisa jäi kesken ulosajon vuoksi, mutta tämä onnistuminen paikkasi sitä nollatulosta mukavasti, Rantanen iloitsi.

AKK-Motorsportin rallivalmennusryhmään kuuluva Rantanen ajoi Laukaalla melko ehjän kilpailun, vaikka pieniä virheitä matkalle sattuikin.
- Välillä kuskilla oli liikaa intoa ja muutamat paikat menivät liian leveillä ajolinjoilla. Kova yritys maksoi välillä liikaa aikaa.

- Kaksi viimeistä erikoiskoetta täytyi ajaa täysillä ja tarkasti, kun Kosti Katajamäki oli takana vain parin sekunnin päässä. Aivan vikan pätkän lopussa roikuttiin vielä penkassa, mutta siinä ei onneksi aikaa kulunut.

Talvikauden päättävä SM-osakilpailu kaasutellaan Nilsiällä 7.-8. maaliskuuta.

www.mattirantanen.net

Pisteet top 5

1. Roope Korhonen / Anssi Viinikka 88 pistettä LMM (Rally2)
2. Teemu Asunmaa / Ville Mannisenmäki 75 pistettä AlavUA (Rally2)
3. Benjamin Korhola / Sebastian Virtanen 74 pistettä VihUA (Rally2)
4. Anssi Rytkönen / Mikael Korhonen 65 pistettä KoMoKe (R5)
5. Niclas Grönholm / Kristian Temonen 49 pistettä EMSC (Rally2)

< Katso kaikki >

Kalenteri 2024

1) 12.-13.1. SM Auto Sorsa Riihimäki-Ralli, Riihimäki
2) 1.-3.2. 59. Arctic Lapland Rally, Rovaniemi
3) 8.-9.3. SM Tuuri Ralli, Alavus
4) 24.-25.5. SM Mad-Croc Länsirannikon Ralli, Turku
5) 14.-15.6. SM Pohjanmaa Ralli, Seinäjoki
6) 23.-24.8. Future SM-ralli, Lahti
7) 4.-5.10. SM Ralli Kitee, Kitee

SM-sarja sosiaalisessa mediassa