Facebook Twitter Email Pinterest

Janne Tuohino

17.02.2008 / Janne Tuohino

Ralliautoilun SM-sarjan toinen osakilpailu ajettiin helmikuun kolmantena lauantaina Laukaan ympäristössä erittäin hienossa talvikelissä. Seitsemällä erikoiskokeella ja 106 erikoiskoekilometrillä kiireisintä kyyti piti karkkilalainen Juha Salo N-ryhmäläisellä Mitsubishi Lancer Evolution IX ralliautollaan.

Paluun kotimaisille rallipoluille tehnyt kiiminkiläinen Janne Tuohino II-kuljettajansa Markku Tuohinon kanssa taituroivat nopeassa ja vaativassa kunnossa olleen rallireitin lävitse 18,6 sekuntia Saloa hitaammin. Yleiskilpailun hopeasijasta huolimatta Tuohinon SM-pistetili avautui A-ryhmän nopeimmalla suorituksella. SM Peurunkarallin A-ryhmän voitto nosti Tuohinon yhteispisteissä neljänneksi. Ongelmattomasti sujuneeseen kilpailupäivään Tuohino oli tyytyväinen.

- Luonnollisesti harmittaa etten ollut kilpailun nopein ralliautoilija. Siitä huolimatta A-ryhmän voitto ja täydet SM-pisteet lämmittävät kovasti. Tänään emme pysyneet vastaamaan Juha Salon mestarilliseen vauhtiin ja syy siihen löytyy täysin penkin sekä ratin välistä. Hattua täytyy Salolle nostaa, sillä tällä hetkellä hän hallitsee SM-sarjan osakilpailujen tapahtumia miten haluaa, kertoi Tuohino.

Sinistä Subaru Impreza WRC´03 ralliautoa ohjastava kuski ja hänen ranteensa ovat pitkän ajotauon jälkeen edelleen ruosteessa. Vaikka lopputulos on hieno, ei Tuohino ollut tyytyväinen ajamiseensa. Mutkat menivät liikaa pumppaillessa ja neljä ensimmäistä pikataivalta kadoksissa olleiden säätöjen metsästämisessä. Vasta kolmelle viimeisellä erikoiskokeelle Tuohino pääsi autonsa kanssa yksimielisyyteen sen säädöistä ja tulosta syntyi kolmen A-ryhmän pohja-ajan verran.

- SM Peurunkaralli oli hyvä ja opettavainen reissu. Unkarilainen rallitiimi teki hienoa työtä automme kilpailukykyiseksi saattamiseksi sekä sen siinä pysymiseksi. Toki meillä oli omat vaikeat hetkemme, mutta niinhän sitä taisi olla kaikilla muillakin. Esimerkiksi viidennen pikataipaleen eli Suomen MM-rallistakin tutun Valkolan alkuosan hyppysuoralla lensimme hyppyristä siten, että alas tullessa autoni digitaalinen näyttö sekosi. Kojetaulu oli kuin joulukuusi jolloin ajattelin auton hajonneen ja keskeytyksen oleva tosiasia. Sinnikkäästi kuitenkin jatkoin maaliin, jossa totesimme vain näytön hajonneen, kertoi Tuohino.

A-ryhmän voitto ja 15 SM-pistettä nosti Tuohinon SM-sarjan A-ryhmän neljännelle sijalle. Eroa johtavaan Ari Vihavaiseen on 17 pistettä, joten kolmen viikon päästä Nilsiässä ajettavaan SM-sarjan kolmanteen ja samalla talvikauden viimeiseen osakilpailuun kiiminkiläinen Tuohino starttaa takaajajana.

- Arctic Lapland rallin keskeytys ja sen myötä menettämäni arvokkaat SM-pisteet olisivat nyt kullan arvoisia. Onneksi kaudesta on vielä viisi osakilpailua jäljellä, joten mitään ei ole ratkaistu. Jatketaan taistelua maaliskuun toisena lauantaina Nilsiän SM-rallissa. Sitä ennen ajamme kehitystestit autollemme jotta olisimme entistä kilpailukykyisempiä, suunnitteli Tuohino.

www.jannetuohino.com

Pisteet top 5

1. Roope Korhonen / Anssi Viinikka 70 pistettä LMM (Rally2)
2. Benjamin Korhola / Sebastian Virtanen 49 pistettä VihUA (Rally2)
3. Anssi Rytkönen / Mikael Korhonen 38 pistettä KoMoKe (R5)
4. Mikko Heikkilä / Kristian Temonen 34 pistettä MäntsMK (Rally2)
5. Niclas Grönholm / Kristian Temonen 31 pistettä EMSC (Rally2)

< Katso kaikki >

Kalenteri 2024

1) 12.-13.1. SM Auto Sorsa Riihimäki-Ralli, Riihimäki
2) 1.-3.2. 59. Arctic Lapland Rally, Rovaniemi
3) 8.-9.3. SM Tuuri Ralli, Alavus
4) 24.-25.5. SM Mad-Croc Länsirannikon Ralli, Turku
5) 14.-15.6. SM Pohjanmaa Ralli, Seinäjoki
6) 23.-24.8. Future SM-ralli, Lahti
7) 4.-5.10. SM Ralli Kitee, Kitee

SM-sarja sosiaalisessa mediassa