Facebook Twitter Email Pinterest

Joonas Lindroos

17.02.2008 / Joonas Lindroos

Kauden toinen SM-ralli, Peurunkaralli ajettiin lauantaina Laukaan ympäristössä. Joonas Lindroos ajoi jälleen pienen n-ryhmän voittoon yhdessä kartturinsa Jouni Lampisen kanssa. Tämä vahvisti Arctic Lapland Rallyssa saavutettua SM-johtoasemaa.

Ensimmäiselle lenkille ennen huoltotaukoa Joonas valitsi jääkelin renkaan. Valinta oli täysin oikea. Ensimmäiselle 9,4 km mittaiselle erikoiskokeelle lumirengas olisi ollut parempi vaihtoehto ja he ajoivat toiseksi jääden 2,1 sekuntia pohjista. Samoilla renkailla oli kuitenkin ajettavana vielä pitkä Lankamaan erikoiskoe, jonne valittu jäärengas sopi paremmin. Näin ollen ykkösellä tulleen tappion sai kuitattua 19,4 sekunnin pohjilla reiluksi johtoasemaksi. Johto pysyi loppurallin ajan ja parani vain loppua kohden.

Huollossa alle vaihdettiin lumirengas ja tämä oli jälleen oikea valinta lopuille pätkille. Vaikka Joonaksen ja Jounin ei tarvinnut enää "reuhata", he ajoivat vielä pohjat muille erikoiskokeille, paitsi EK4:lle. Kaikkiaan pohjia siis kertyi viidet ajetusta seitsemästä pätkästä.

- Kaikki palaset ovat loksahtaneet paikalleen ja näyttävät nyt pysyvän paikoillaan. Itsekään ei tehty mitään virheitä, niin kyllä se voitto sieltä sitten tässäkin kisassa tuli, kertoo Joonas.

Nyt Joonas Lindroos ja Jouni Lampinen johtavat rallin pientä n-ryhmää 39 pisteellä. Eroa toisena olevaan Ville Hautamäkeen on 7 pistettä.

Pisteet top 5

1. Roope Korhonen / Anssi Viinikka 70 pistettä LMM (Rally2)
2. Benjamin Korhola / Sebastian Virtanen 49 pistettä VihUA (Rally2)
3. Anssi Rytkönen / Mikael Korhonen 38 pistettä KoMoKe (R5)
4. Mikko Heikkilä / Kristian Temonen 34 pistettä MäntsMK (Rally2)
5. Niclas Grönholm / Kristian Temonen 31 pistettä EMSC (Rally2)

< Katso kaikki >

Kalenteri 2024

1) 12.-13.1. SM Auto Sorsa Riihimäki-Ralli, Riihimäki
2) 1.-3.2. 59. Arctic Lapland Rally, Rovaniemi
3) 8.-9.3. SM Tuuri Ralli, Alavus
4) 24.-25.5. SM Mad-Croc Länsirannikon Ralli, Turku
5) 14.-15.6. SM Pohjanmaa Ralli, Seinäjoki
6) 23.-24.8. Future SM-ralli, Lahti
7) 4.-5.10. SM Ralli Kitee, Kitee

SM-sarja sosiaalisessa mediassa