Facebook Twitter Email Pinterest

Marko Kakko

05.03.2008 / Marko Kakko

Ralliautoilun SM-sarjan talvikauden finaali ajetaan viikonloppuna Nilsiässä. Marko Kakko on korkannut uuden kilpailukauden tyylikkäästi, ja on kahden osakilpailun jälkeen SM-pisteissä kolmantena (ryhmä iso N).

Koskelainen tavoittelee mitalia, joten lisäpisteet ovat tietenkin tilauksessa. Salon Urheiluautoilijoita edustava Kakko kuitenkin ennakoi, että aivan raivoisaan ajoon yliriskillä hänen ei ole tällä kertaa viisasta ryhtyä.
- Pari kertaa olen lähtenyt Nilsiän teillä rynnimään, ja aika nopeasti se homma on vaihtunut lumitöihin, Kakko hymähtää.

Kahden osakilpailun jälkeen SM-sarjan kärkikaksikko Juha Salo (39 p.) ja Kosti Katajamäki (30 p.) ovat pienessä karussa muilta. Salo on voittanut molemmat kauden startit ja johtaa maksimipistein. Kakko on summannut 17 pistettä. Kärkikolmikko ajaa Mitsubishi Lancer Evolution IX -autoilla.

- Tärkeintä on nähdä maali, ja ottaa ns. varmat pisteet. Tosin tämä ryhmä on niin kovatasoinen, että vähän jos alkaa taktikoida ja löysätä kaasua, niin äkkiä ei ole pisteillä lainkaan. Oikeastaan semmoisia varmoja pisteitä ei ole olemassakaan. Tottakai sitä ajetaan kaasu pohjassa, ja viiden joukkoon olisi hyvä selvitä. Ehjä kisa ja hyvä tulos, ja mitalin metsästys jatkuu kesäkaudella hyvistä lähtöasemista, Kakko sanoo.

Kakko ja kartanlukija Tuomo Hannonen teippaavat punaisen autonsa kylkeen lähtönumeron kolme. Se on oivallinen lähtöpaikka heti Salon ja Katajamäen perään.
- Todella loistava lähtöpaikka. Eiköhän ne kaksi kaveria siinä edellä ole piirtäneet nopeat ajolinjat ja oikeat jarrutuspaikat, Kakko miettii.

Nilsiän osakilpailussa ajetaan kahdeksan erikoiskoetta, joista ensimmäinen jo perjantai-iltana Tahkovuoren laskettelukeskuksen alueelle auratulla jääradalla.

www.markokakko.com

Pisteet top 5

1. Teemu Asunmaa / Ville Mannisenmäki 122 pistettä Alavuden UA (Rally2)
2. Jari Huttunen / Antti Haapala 120 pistettä KiuUA (R5)
3. Lauri Joona / Tuukka Shemeikka 119 pistettä SAU (Rally2)
4. Juha Salo / Kristian Temonen 119 pistettä Karkkilan UA (Rally2)
5. Roope Korhonen / Anssi Viinikka 51 pistettä LMM (R5)

< Katso kaikki >

Kalenteri 2024

1) 12.-13.1. SM Auto Sorsa Riihimäki-Ralli, Riihimäki
2) 1.-3.2. 59. Arctic Lapland Rally, Rovaniemi
3) 8.-9.3. SM Tuuri Ralli, Alavus
4) 24.-25.5. SM Mad-Croc Länsirannikon Ralli, Turku
5) 14.-15.6. SM Pohjanmaa Ralli, Seinäjoki
6) 23.-24.8. SM Ralli Lahti, Lahti
7) 4.-5.10. SM Ralli Kitee, Kitee

SM-sarja sosiaalisessa mediassa