Facebook Twitter Email Pinterest

Marko Kakko

05.03.2008 /

Ralliautoilun SM-sarjan talvikauden finaali ajetaan viikonloppuna Nilsiässä. Marko Kakko on korkannut uuden kilpailukauden tyylikkäästi, ja on kahden osakilpailun jälkeen SM-pisteissä kolmantena (ryhmä iso N).

Koskelainen tavoittelee mitalia, joten lisäpisteet ovat tietenkin tilauksessa. Salon Urheiluautoilijoita edustava Kakko kuitenkin ennakoi, että aivan raivoisaan ajoon yliriskillä hänen ei ole tällä kertaa viisasta ryhtyä.
- Pari kertaa olen lähtenyt Nilsiän teillä rynnimään, ja aika nopeasti se homma on vaihtunut lumitöihin, Kakko hymähtää.

Kahden osakilpailun jälkeen SM-sarjan kärkikaksikko Juha Salo (39 p.) ja Kosti Katajamäki (30 p.) ovat pienessä karussa muilta. Salo on voittanut molemmat kauden startit ja johtaa maksimipistein. Kakko on summannut 17 pistettä. Kärkikolmikko ajaa Mitsubishi Lancer Evolution IX -autoilla.

- Tärkeintä on nähdä maali, ja ottaa ns. varmat pisteet. Tosin tämä ryhmä on niin kovatasoinen, että vähän jos alkaa taktikoida ja löysätä kaasua, niin äkkiä ei ole pisteillä lainkaan. Oikeastaan semmoisia varmoja pisteitä ei ole olemassakaan. Tottakai sitä ajetaan kaasu pohjassa, ja viiden joukkoon olisi hyvä selvitä. Ehjä kisa ja hyvä tulos, ja mitalin metsästys jatkuu kesäkaudella hyvistä lähtöasemista, Kakko sanoo.

Kakko ja kartanlukija Tuomo Hannonen teippaavat punaisen autonsa kylkeen lähtönumeron kolme. Se on oivallinen lähtöpaikka heti Salon ja Katajamäen perään.
- Todella loistava lähtöpaikka. Eiköhän ne kaksi kaveria siinä edellä ole piirtäneet nopeat ajolinjat ja oikeat jarrutuspaikat, Kakko miettii.

Nilsiän osakilpailussa ajetaan kahdeksan erikoiskoetta, joista ensimmäinen jo perjantai-iltana Tahkovuoren laskettelukeskuksen alueelle auratulla jääradalla.

www.markokakko.com

Pisteet top 5

1. Emil Lindholm / Reeta Hämäläinen 119 pistettä NHD (R5)
2. Mikko Heikkilä / Topi Luhtinen 106 pistettä MäntsMK (R5)
3. Teemu Asunmaa / Marko Salminen 104 pistettä Alavuden UA (R5)
4. Juha Salo / Mikko Markkula 76 pistettä Karkkilan UA (R5)
5. Riku Tahko / Markus Soininen 53 pistettä PoSUA (R5)

< Katso kaikki >

Kalenteri 2021

1) 15.-16.1. Arctic Lapland Rally, Rovaniemi
2) 5.-6.3. SM O.K. Auto-ralli, Kouvola
3) 28.-29.5. SM Mad-Croc Länsirannikon Ralli, Lieto
4) 18.-19.6. SM Pohjanmaa Ralli, Seinäjoki
5) 13.-14.8. Top Building Ralli, Lahti
6) 25.-26.9. SM KokUA 60-v Juhlaralli, Kokkola

SM-sarja sosiaalisessa mediassa