Facebook Twitter Email Pinterest

Kosti Katajamäki

05.03.2008 / Kosti Katajamäki

Ralliautoilun SM-sarjan talvikausi huipentuu Nilsiässä

Kosti Katajamäki hakee rallin kotimaiselle talvikaudelle huipennusta Nilsiässä. Mitsubishi Lancer Evolution IX -kuljettaja on summannut kauden osakilpailuista kakkos- ja kolmossijat, ja on SM-pisteissä (ryhmä iso N) toisena. Nyt Katajamäki uskoo voittovauhdin löytyneen.
- Ajoimme pirun hyvät testit viime viikonloppuna. Nyt alkaa näyttää vauhdin suhteen paremmalta. Olin kieltämättä edellisen kisan jälkeen hieman ihmeissäni, kun en pystynyt vastaamaan kisan voittaneen Juha Salon vauhtiin, vaikka tulin nilkka suorana, Katajamäki sanoo.

- Täytyy tietysti muistaa, että auto on edelleen uusi niin minulle kuin Printsport-tallillekin. Se valmistui vasta kauden avauskilpailuun, ja edelleen teemme kehitys- ja säätötyötä mm. voimansiirron ja alustan alueella. Auto on nyt aika paljon erilaisempi kuin aiemmin. Toivottavasti tehdyt muutokset näkyvät kellossa. Auto sinänsä ei välttämättä muutu paljoakaan nopeammaksi, mutta lisävauhti tulee sitä kautta, että luotan siihen täysin kaikissa tilanteissa, Katajamäki miettii.

Salo johtaa sarjaa maksimipistein (39 p.) voitettuaan kauden molemmat osakilpailut. Katajamäki ja kartanlukija Lasse Hirvijärvi ovat saldonneet 30 pistettä.
- Mestaruus mielessä kauteen lähdettiin, joten voitto tästä kilpailusta on ainoa tavoite. Pisteitä pitää tietenkin laskea ja miettiä, mutta minä mietin vain voittoa, Katajamäki tunnustaa.

Nilsiän TahkoSpa -rallin erikoisuus on perjantai-iltana jäällä ajettava yleisöerikoiskoe. Autot lähtevät viiden auton sarjassa kymmenen sekunnin välein. Lauantaina ajetaan "perinteisemmät" erikoiskokeet.
- Idea on hyvä. Yleisölle pitää tarjota tällaisia mahdollisuuksia ja vähän showmeininkiä, Katajamäki sanoo.


www.kostiwrc.com
www.mitsubishi.fi

Pisteet top 5

1. Lauri Joona / Tuukka Shemeikka 103 pistettä SAU (Rally2)
2. Jari Huttunen / Antti Haapala 100 pistettä KiuUA (R5)
3. Teemu Asunmaa / Ville Mannisenmäki 97 pistettä Alavuden UA (Rally2)
4. Juha Salo / Kristian Temonen 85 pistettä Karkkilan UA (Rally2)
5. Roope Korhonen / Anssi Viinikka 40 pistettä LMM (R5)

< Katso kaikki >

Kalenteri 2023

1) 12.-14.1. Arctic Lapland Rally, Rovaniemi
2) 3.-4.2. IsoValkeinen SM-Ralli Kuopio
3) 3.-4.3. SM Jyväskylän Talviralli, Jyväskylä
4) 19.-20.5. SM Pohjanmaa Ralli, Seinäjoki
5) 16.-17.6. SM Itäralli, Joensuu
6) 11.-12.8. Future SM-ralli, Lahti
7) 29.-30.9. SM Kokkola Ralli, Kokkola

SM-sarja sosiaalisessa mediassa