Facebook Twitter Email Pinterest

Juha Salo

06.03.2008 /

Ralli SM -sarjan talvikauden kuittaava osakilpailu kaasutellaan Nilsiässä. Rovaniemellä ja Laukaassa sekä kokonaiskilpailua että ryhmäänsä hallinnoinut Mitsubishi-autokunta, Juha Salo ja kartanlukija Mika Stenberg, matkaa savolaisteille ison N-ryhmän pistejohdossa.
- Talvikausi on mennyt nopeasti. Tulossa on varmasti hieno talvinen päätöskilpailu. Alkukauden tulokset antavat itsevarmuutta. Menneet on unohdettu ja ajatukset suunnattu täysin tuleviin uusiin koitoksiin, keskittynyt Salo sanoo.

Tunturissa lähin kilpakumppani ehti 43,7 sekunnin päähän, Laukaassa Salo ja Stenberg venyttivät eroa kakkoseen 18,6 sekuntia.
Karkkilalaisen luotto autoon on sataprosenttinen ja se on näkynyt alkuvuoden suorituksissa. Mitsubishi Ralliart Finlandia edustava Salo mielii jatkaa voittoputkeaan ja vaihtaa Nilsiän viime vuoden pronssitilan kirkkaammaksi.
- Auto on testattu jälleen kisakuntoon. Nyt teemme vain nuotista nopeamman ja pyrimme ajamaan ehjän ajosuorituksen. Tiedämme, että pystymme voittamaan ykkösnumerolla ja olosuhteissa kuin olosuhteissa, Salo listaa voittosuorituksen vaatimia avaimia.

- Lähdemme ajamaan rohkeammin kuin viime vuonna. Se, että pystyy vielä joissakin paikoissa kiristämään vauhtia, johtuu luottamuksesta itseensä ja autoon. Jos ennen on ollut pätkällä kymmenyksen kilometrillä nopeampi, luottamus autoon voi kasvattaa sitä vaikka kolmeen kymmenykseen. Ero on iso, kun lasketaan se koko kisan kilometreille, Stenberg summaa.

Kilpailun kahdeksasta erikoiskokeesta ensimmäinen ajetaan poikkeuksellisesti jo perjantaina kahden kilometrin mittaisena yleisöerikoiskokeena. SM-sarja on ottanut askeleen MM-sarjamaisempaan ilmeeseen.
- Tällainen ratkaisu on kaksipiippuinen juttu. Sillä on hyvät ja huonot puolensa. Toisaalta yleisöpätkä voi lisätä julkisuutta ja kaikki näkyvyyshän on plussaa, toisaalta ratkaisu aiheuttaa tiimille turhia lisäkuluja, Salo kommentoi.

Nilsiän osakilpailun jälkeen koittaa kolmen kuukauden mittainen kevättauko. Millaisista asetelmista kesäkauteen lähdetään, selviää tulevana viikonloppuna.Tiedotus:
Mari ja Mervi Salonen
GSM 040 577 8748
tiedotus@saloracing.net

www.saloracing.net

Pisteet top 5

1. Emil Lindholm / Reeta Hämäläinen 119 pistettä NHD (R5)
2. Mikko Heikkilä / Topi Luhtinen 106 pistettä MäntsMK (R5)
3. Teemu Asunmaa / Marko Salminen 104 pistettä Alavuden UA (R5)
4. Juha Salo / Mikko Markkula 76 pistettä Karkkilan UA (R5)
5. Riku Tahko / Markus Soininen 53 pistettä PoSUA (R5)

< Katso kaikki >

Kalenteri 2021

1) 15.-16.1. Arctic Lapland Rally, Rovaniemi
2) 5.-6.3. SM O.K. Auto-ralli, Kouvola
3) 28.-29.5. SM Mad-Croc Länsirannikon Ralli, Lieto
4) 18.-19.6. SM Pohjanmaa Ralli, Seinäjoki
5) 13.-14.8. Top Building Ralli, Lahti
6) 25.-26.9. SM KokUA 60-v Juhlaralli, Kokkola

SM-sarja sosiaalisessa mediassa