Facebook Twitter Email Pinterest

Juha Salo

08.03.2008 / Juha Salo

Rallin SM-sarjan kolmas osakilpailu on parhaillaan käynnissä Nilsiässä. Upeissa, talvisissa puitteissa ajettava kahdeksan erikoiskokeen mittainen ralli päättyi sarjaa hallinnoineen Juha Salon ja kartanlukija Mika Stenbergin osalta toisenlaisissa merkeissä kuin on alkukaudella totuttu. Ison N-ryhmän pistejohtajien matka jäi kilpailun kolmannella erikoiskokeella lumihankeen.
- Tuli yritettyä aamun töppäilyn jälkeen liikaa. Mutka meni nelosen vauhdissa leveäksi ja auto lumivallista läpi. Se oli niin kaukana, ettei työntöapukaan olisi auttanut, Salo kertasi viitaten samalla päivän avauspätkän spinnaukseen, joka maksoi autokunnalle 22 sekuntia.
- Sammutin auton maalipään pyörähdyksessä ja vekslaamisessa kului aikaa.

Kilpailu alkoi poikkeuksellisesti jo eilen, jolloin rallista ajettiin ensimmäinen erikoiskoe. Salon ja Stenbergin kellottama aika lyhyellä kahden kilometrin mittaisella yleisöpätkällä oli 4,5 sekuntia Ari Vihavaisen pohja-aikaa hitaampi.
- En oikein syttynyt mikkihiiri-pätkälle. Sen lisäksi vaihdelaatikon kanssa oli ongelmia. Erot eivät missään nimessä olleet vielä siinä vaiheessa ratkaisevia, Salo luonnehti.

Yön aikana Salon Mitsubishiin asennettiin suorakytkentävaihdelaatikon tilalle vakiolaatikko. Se ei kuitenkaan pelannut kisavauhdissa yhteen käyttäjänsä kanssa.
- Vakiolaatikon välitys ei ollut sama, eikä ajotyylilleni sopiva. Sen piikkiin tätä lopputulosta ei kuitenkaan voi laittaa. Ennemminkin yliyrittämisen, jota tuli liikaa eilisen ja tämän aamun avauspätkän ongelmien jälkeen, Salo tunnusti.

Rallin SM-sarjaa jatketaan kesäkuun 14. päivä Keravalla. Salolle keskeytys voi tietää keltaisten ovinumeroiden siirtymistä toisen auton kylkiin.
- Ei se nyt maailmanloppu olisi, jos ei pääsisi kesäkauteen lähtemään ykkösnumerolla. Enemmän taitaisi olla etu kuin haitta.Tiedotus:
Mari ja Mervi Salonen
GSM 040 577 8748
tiedotus@saloracing.net

www.saloracing.net

Pisteet top 5

1. Roope Korhonen / Anssi Viinikka 70 pistettä LMM (Rally2)
2. Benjamin Korhola / Sebastian Virtanen 49 pistettä VihUA (Rally2)
3. Anssi Rytkönen / Mikael Korhonen 38 pistettä KoMoKe (R5)
4. Mikko Heikkilä / Kristian Temonen 34 pistettä MäntsMK (Rally2)
5. Niclas Grönholm / Kristian Temonen 31 pistettä EMSC (Rally2)

< Katso kaikki >

Kalenteri 2024

1) 12.-13.1. SM Auto Sorsa Riihimäki-Ralli, Riihimäki
2) 1.-3.2. 59. Arctic Lapland Rally, Rovaniemi
3) 8.-9.3. SM Tuuri Ralli, Alavus
4) 24.-25.5. SM Mad-Croc Länsirannikon Ralli, Turku
5) 14.-15.6. SM Pohjanmaa Ralli, Seinäjoki
6) 23.-24.8. Future SM-ralli, Lahti
7) 4.-5.10. SM Ralli Kitee, Kitee

SM-sarja sosiaalisessa mediassa