Facebook Twitter Email Pinterest

Kalle Pinomäki

08.03.2008 / Kalle Pinomäki

Rallin SM-sarjan talvikauden päättynyt osakilpailu Nilsiässä tarjosi Kalle Pinomäelle aurinkoisia hetkiä alussa, mutta mukavasti alkanut ralli päättyi lopulta syvälle lumihankeen. Mitsubishi Lancer Evolution IX -autolla ajava turkulainen menetti hienon neljännen sijansa keskeytykseen viimeisellä erikoiskokeella.
- Hankeen mentiin kuusi kilometriä ennen maalia. Ei paljon naurata. Nuotti tuli vähän myöhässä, ja auto puhkaisi penkan. Arvaa oliko katsojia? No ei ensimmäistäkään. Traktoria tässä odottelen. Eikä tämä vehje täältä mihinkään nousisi vaikka olisi rykmentin verran äijiä työntämässä, Pinomäki raportoi keskeltä itä-suomalaista korpimetsää.

Pinomäen ja kartanlukija Matti Kaskisen kilpailu käynnistyi hyvin. Suunnitelmallisesti rallikautta eteenpäin menevä kaksikko kiristi vauhtiaan kisan edetessä ja piti ison N-ryhmän kilpailussa jo neljättä sijaa. Se olisi ollut kelpo saavutus keltanokkakauttaan nelivetoisella ajavalle Pinomäelle.
- Ajoon olen tyytyväinen. Kilpailu meni suunnitelman mukaan melkein loppuun asti. Uskallan sanoa, että vauhti olisi vielä parempaakin, mutta lähtöpaikkani (23.) vuoksi varmasti menetin jonkin verran kärjessä lähteneisiin verrattuna, Pinomäki laski.

Talvikauden jälkeen Pinomäellä on kolme SM-pistettä. SM-sarjan kärkimies Juha Salo (39 p) ajoi myös ulos. Sarjassa on nyt kolmen kuukauden tauko, ja kesäkausi avataan kesäkuun puolivälissä Keravalla.


www.setpromotion.com

Pisteet top 5

1. Teemu Asunmaa / Ville Mannisenmäki 34 pistettä Alavuden UA (Rally2)
2. Juha Salo / Kristian Temonen 25 pistettä Karkkilan UA (Rally2)
3. Lauri Joona / Tuukka Shemeikka 20 pistettä SAU (Rally2)
4. Juuso Metsälä / Jaakko Jäntti 16 pistettä KeurUA (R5)
5. Niclas Grönholm / Antti Linnaketo 13 pistettä EMSC (Rally2)

< Katso kaikki >

Kalenteri 2023

1) 12.-14.1. Arctic Lapland Rally, Rovaniemi
2) 3.-4.2. IsoValkeinen SM-Ralli Kuopio
3) 3.-4.3. SM Jyväskylän Talviralli, Jyväskylä
4) 19.-20.5. SM Pohjanmaa Ralli, Seinäjoki
5) 16.-17.6. SM Itäralli, Joensuu
6) 11.-12.8. SM-Ralli, Lahti
7) 29.-30.9. SM-Ralli, Kokkola

SM-sarja sosiaalisessa mediassa