Facebook Twitter Email Pinterest

Vesa Hirvonen

10.03.2008 / Vesa Hirvonen

Talvikausi päätökseen


Nilsiästä hienosti kakkostila

Vesa Hirvosen talvikausi päättyi lähes täysiosumaan, kun lauantaina ajettiin SM Tahko Spa-ralli Nilsiässä. Toinen tila vaativassa kilpailussa tyydytti. Myös pistetilanne parani mukavasti. Ero kärkeen supistui huomattavasti, joka lupaa hyvää kesäkaudelle.

Vesan nuotinlukijaksi Nilsiän osakilpailuun lähti Jarno Ottman. Savossa saatiinkin ajaa varsinainen talviralli, sillä lunta ja pikku pakkastakin riitti. Hirvonen oli koko päivän tasaisessa vauhdissa. Erikoiskoe ajat olivat koko kisan ajan kahden ja neljän joukossa. Pisteissä edellä olleet kanssa kilpailijat Joonas Lindroos ja Ville Hautamäki joutuivat keskeyttämään. Se ei kuitenkaan helpottanut Hirvosen urakkaa, sillä takaa tuli nälkäisiä kavereita. Kolmen erikoiskokeen jälkeen Vesku oli luokan neljäntenä, mutta ero kärkeen oli vain 4,2 sekuntia. Viidennellä pätkällä Hirvonen siirtyi toiseksi.

Eroa johtavaan Ailu Maggaan oli 14,3. Sitä eroa Hirvonen lähti ajamaan kolmella viimeisellä pätkällä kiinni.
- Kyllä kahdella viimeisellä erikoiskokeella yritettiin tulla kovasti, mutta kerran löi takalonkan rajusti penkkaan ja irronnut takapuskuri aiheutti epäselvyyksiä. Sitten rauhoitimme tilanteen ja ajoimme toisesta tilasta, kertoi Hirvonen maalissa. Eroa voittaja Maggaan jäi 37,9 sekuntia. - Tasainen päivä, tilitti Hirvonen.

Ero kaventui ja se helpotti kesäkauteen lähtöä

Lindroos ja Hautamäki jäivät tosiaan Nilsiässä pisteittä, niin Hirvosen tilanne koheni huomattavasti. Tosin yksi kisa loppupisteistä kauden lopussa poistetaan, mutta Hirvosen kannalta mahdollinen keskeytys on vasta edessä?
- Kyllä tilanne innostaa eri tavalla kesäkauteen. Ollaan siinä kärki vauhdissa missä pitääkin, totesi Hirvosen Vesa.www.vesahirvonen.com

Pisteet top 5

1. Roope Korhonen / Anssi Viinikka 88 pistettä LMM (Rally2)
2. Teemu Asunmaa / Ville Mannisenmäki 75 pistettä AlavUA (Rally2)
3. Benjamin Korhola / Sebastian Virtanen 74 pistettä VihUA (Rally2)
4. Anssi Rytkönen / Mikael Korhonen 65 pistettä KoMoKe (R5)
5. Niclas Grönholm / Kristian Temonen 49 pistettä EMSC (Rally2)

< Katso kaikki >

Kalenteri 2024

1) 12.-13.1. SM Auto Sorsa Riihimäki-Ralli, Riihimäki
2) 1.-3.2. 59. Arctic Lapland Rally, Rovaniemi
3) 8.-9.3. SM Tuuri Ralli, Alavus
4) 24.-25.5. SM Mad-Croc Länsirannikon Ralli, Turku
5) 14.-15.6. SM Pohjanmaa Ralli, Seinäjoki
6) 23.-24.8. Future SM-ralli, Lahti
7) 4.-5.10. Fixus SM Ralli Kitee, Kitee

SM-sarja sosiaalisessa mediassa