Facebook Twitter Email Pinterest

Ralli SM -uutisia 8/08

15.05.2008 / Ralli SM -uutisia 8/08

Ketomaa puolustaa voittoa

Talvikauden päätöskisassa Nilsiässä ison N-ryhmän ykköseksi uudella Subaru Imprezalla ajanut Jari Ketomaa puolustaa Keravalla kesäkauden SM-avauksessa myös yleiskilpailun voittoa. Ennen kesäkuussa ajettavaa SM Keski-Uusimaa -rallia mikkeliläinen ajaa Subarulle testiä sekä osallistuu myös Kreikan MM-ralliin.
- Vaikka Kreikassa vauhti ei varmasti ole huonokuntoisten teiden takia samaa tasoa kuin Keravalla niin se käy hyvästä soratestistä. Lisäksi ajamme toukokuulla Tommi Mäkinen Racingin kanssa lisää testiä. Uusi Subaru on vielä kehitysvaiheessa, joten autoon pitää hakea vielä lisää vauhtia, Ketomaa kertoo.

Vihavainen jatkaa tutulla taktiikalla

Ison A-ryhmän SM-johdossa talvikauden jälkeen Ford Focus WRC01:llä ajava Mäntyharjun Ari Vihavainen pitää ajotaukoa aina kesäkuussa ajettavaan SM Keski-Uusimaa -ralliin asti.
- Tässä kevään aikana auto huolletaan ja Keravalla jatketaan samalla taktiikalla kuin tähänkin asti. Uskon, että olen kesällä paremmassa vauhdissa kuin talvella, koska soralla tällaisen vanhahkon WRC-auton ominaisuuksia pystyy hyödyntämään paremmin, Vihavainen toteaa.

Lindroosilla auto vielä pukeilla

Pienen N-ryhmän SM-sarjaa talvikauden jälkeen johtava Jämsän Joonas Lindroos kertoo, että hänen voittoisa Hondansa seisoo talvikauden viimeisen SM:n jäljiltä vielä piikkipyörät alla pukkien päällä.
- Nyt tässä olisi tarkoitus aloittaa huoltotoimet. Tuossa viikolla sain jo uuden vaihteiston, joka vaihdetaan Nilsiässä rikkoutuneen tilalle. Myös testiä ajetaan toukokuussa ainakin pariin otteeseen. Vuosi sitten olin Keravalla SM-kakkonen, joten kesäkauden SM-avauksesta löytyy pykälän verran myös parannettavaa, Lindroos muistuttaa.

Tuohinon Subaru WRC vihdoin kunnossa

Talvikauden jokaisessa SM-rallissa saman vaihteisto-ongelman kanssa paininut Janne Tuohino kertoo, että unkarilaistiimin Subaru Impreza WRC03 on vihdoin kunnossa.
- Auton tekniikka kävi Englannissa Prodrivella ja he löysivät sähkövian, itse asiassa rikkinäisen liittimen, joka antoi vaihteistolle väärää informaatiota, ja tämä taas aiheutti vaihteistoon lopulta mekaanisen vian. Tiimi kilpaili samalla autolla Unkarissa 180 EK-kilometrin pituisen rallin ja auto toimi moitteettomasti. Mieli tekisi jatkaa SM-sarjaa Keravalla ja katsoa, mihin vauhti riittää kun kaikki toimii. Päätös osallistumisesta tehdään toukokuussa, Tuohino toteaa.

Kakko hakee sorakokemusta Latviasta

Ison N-ryhmän SM-nelosena kesäkauteen starttaava Marko Kakko hakee Mitsubishillaan talvikauden jälkeen sora-ajokokemusta toukokuun 17.-18. päivä Latvian Talsi-rallista.
- Olen ajanut Tallinna-rallin jo neljästi, joten hain tarkoituksella ajettavaksi uutta tietä. En ole koskaan aikaisemmin kilpaillut Latviassa. Tiet ovat kuulemma nopeita. Talsi-ralli on soraralli ja reitiltä löytyy myös 8 km asfalttiakin. Ralli toimii joka tapauksessa hyvänä testikisana ennen Keravan SM Keski-Uusimaa -rallia, Kakko toteaa.

Keski-Uusimaa ralli 14.6.2008

Ralli SM-sarjan kesäkauden avaava Keski-Uusimaa ralli on saanut lopullisen muotonsa. Erikoiskoekilometrejä on 310 sisältäen 8 erikoiskoetta, joiden yhteispituus on 90,3. Reitti on tänäkin vuonna huolella kasattu ja sisältää vaihtelevaa tiestöä, joten kuljettajat pääsevät nautiskelemaan kilvanajosta täysillä.

Kilpailu starttaa Keravan keskustasta lauantaina 14.6. klo 10.01.

Lisätietoja Keski-Uusimaa rallista: www.keskiuusimaa.fi/ralli

Pisteet top 5

1. Roope Korhonen / Anssi Viinikka 70 pistettä LMM (Rally2)
2. Benjamin Korhola / Sebastian Virtanen 59 pistettä VihUA (Rally2)
3. Anssi Rytkönen / Mikael Korhonen 53 pistettä KoMoKe (R5)
4. Teemu Asunmaa / Ville Mannisenmäki 50 pistettä AlavUA (Rally2)
5. Niclas Grönholm / Kristian Temonen 49 pistettä EMSC (Rally2)

< Katso kaikki >

Kalenteri 2024

1) 12.-13.1. SM Auto Sorsa Riihimäki-Ralli, Riihimäki
2) 1.-3.2. 59. Arctic Lapland Rally, Rovaniemi
3) 8.-9.3. SM Tuuri Ralli, Alavus
4) 24.-25.5. SM Mad-Croc Länsirannikon Ralli, Turku
5) 14.-15.6. SM Pohjanmaa Ralli, Seinäjoki
6) 23.-24.8. Future SM-ralli, Lahti
7) 4.-5.10. SM Ralli Kitee, Kitee

SM-sarja sosiaalisessa mediassa