Facebook Twitter Email Pinterest

Kalle Pinomäki

12.06.2008 / Kalle Pinomäki

Kalle Pinomäen rallikausi jatkuu lauantaina Keravalla, kun SM-sarja palaa pitkältä kevättauolta. Maaliskuun lumien jälkeen Pinomäki avasi kesäkauden jo Tallinnassa, ja nyt on sitten aika mitata soravauhti kotimaan parhaiden parissa.

- Ranteissa onkin jo aika kova ajointo, Pinomäki hymyilee.

Pinomäki ja kartanlukija Matti Kaskinen kilpailevat rallin ns. isossa N-ryhmässä, jossa ajetaan nelivetoisilla turboautoilla. Ennen nyt alkavaa Keravan osakilpailua, Pinomäki ajoi Mitsubishi Lancer Evolution IX -autollaan kaksi päivää testiä.

- Auto tuntuu tosi hienolta. Luottamus autoon on kasvanut selvästi talven jälkeen. Kesällä pito on parempi ja tasaisempi, ja kaasua uskaltaa painaa pidempään, Pinomäki miettii.

Pinomäki uskoo, että ehjällä ajolla hän pystyy hämmentämään sijoja aivan terävimmän kärjen tuntumassa. Debyyttikauttaan nelivetoisella ajava turkulainen katsoo kuitenkin vielä mieluummin yksittäisiä erikoiskoeaikoja kuin lopputulosta.

- Totta kai tulostakin pitää nyt alkaa tulla, mutta pitää olla realisti. Kokonaiskisan sijat 3-5 tyydyttävät, ja jos jollakin erikoiskokeella pystyy vielä siitä vähän ylemmäs, niin aina parempi, Pinomäki sanoo.

Keravan kilpailussa ajetaan kahdeksan erikoiskoetta, ja Pinomäen taustalla vaikutta Set Promotion -yksityistalli liimaa mustahopean ajokin kylkiin lähtönumeron 19.

Pisteet top 5

1. Lauri Joona / Tuukka Shemeikka 103 pistettä SAU (Rally2)
2. Jari Huttunen / Antti Haapala 100 pistettä KiuUA (R5)
3. Teemu Asunmaa / Ville Mannisenmäki 97 pistettä Alavuden UA (Rally2)
4. Juha Salo / Kristian Temonen 85 pistettä Karkkilan UA (Rally2)
5. Roope Korhonen / Anssi Viinikka 40 pistettä LMM (R5)

< Katso kaikki >

Kalenteri 2023

1) 12.-14.1. Arctic Lapland Rally, Rovaniemi
2) 3.-4.2. IsoValkeinen SM-Ralli Kuopio
3) 3.-4.3. SM Jyväskylän Talviralli, Jyväskylä
4) 19.-20.5. SM Pohjanmaa Ralli, Seinäjoki
5) 16.-17.6. SM Itäralli, Joensuu
6) 11.-12.8. Future SM-ralli, Lahti
7) 29.-30.9. SM Kokkola Ralli, Kokkola

SM-sarja sosiaalisessa mediassa