Facebook Twitter Email Pinterest

Kari Hytönen

16.06.2008 / Kari Hytönen

Kari Hytöselle harvinainen nuottivirhe Keski-Uusimaa SM-rallissa
- Ralli päättyi ulosajoon kolmannella erikoiskokeella

Rally Trophy sarjan kolmas ja samalla ensimmäinen soralla ajettu osakilpailu kaasuteltiin kesäkuun toisena lauantaina Keravan itäpuolella ajetuilla nopeilla sekä erittäin vaativilla erikoiskokeilla. Trophy luokan voittoon kaasutteli Tomi Vilenius Volkswagen Polo 1.4´lla ja kiireisintä kyytiä v1600 luokan autolla piti Jouko Pulkkinen Volkswagen Polo 1.6 GTi´llä. Suzuki Swift Sport v1600 ralliautolla Suomen rallipoluilla debytoineen Kari Hytösen ja hänen kartturinsa Ismo Pietiläisen kohtalona oli nuottivirheen seurauksena sortua ulosajoon ja jäädä katsojaksi kolmannen pikataipaleen varrelle.

Hytönen Racing starttasi kesän ensimmäiseen soraralliin toiveikkain mielin. Pitkä ajotauko, uusi auto ja yhdeksän kuukauden tauko edellisestä suomenkielisestä nuottikilpailusta sekä vaativa reitti asetti tiimille erittäin kovan haasteen. Hytönen vastasi siihen kellottamalla kilpailun avauserikoiskokeelle v1600 luokan pohja-ajan ja aloitti kilpailun paremmin kuin osasi kuvitella.

- Pohja-aika oli suuri yllätys, sillä ajoimme uuden autoni ensimmäisen soraerikoiskokeen todella varovaisella ajolla tunnustellen autoni toimivuutta. Jarrut olivat hakusessa, moottori ei kiertänyt kuin 5500 kierrosta minuutissa ja kojetaulu oli välillä kuin joulukuusi vilkuttaen mm. ABS ja EPS valoja. Teknisiin ongelmiin nähden kilpailumme sai fantastisen startin, Hytönen raportoi.

Iloa ei kuitenkaan riittänyt pitkään, sillä toisella pikataipaleella jatkuneet samat tekniset ongelmat veivät Hytösen ajamisesta parhaimman terän. Kolmannella erikoiskokeella ja sen noin kahden kilometrin kohdalla Kari oli kilpailun ennakkotutustumisjakson aikana tehnyt harvinaisen nuottivirheen ja sen liian nopean nuotin seurauksena reitiltä suistuminen oli tosiasia. Onnea onnettomuudessa oli paljon mukana, sillä Hytönen sai auton pysähtymään vasta noin sadan metrin päähän siitä kohdasta mistä tilanne sai alkunsa.

- Meillä oli lottovoiton verran onnea matkassa. Olin yhden nypyn ylityksen ja sitä seuranneen mutkan kirjannut liian nopeaksi nuotiksi ja nypyn ylityksessä menetin auton hallinnan. Käsiä riitti ohjaamossa ja painokelvottomia sanoja lenteli ilmassa usean sekunnin ajan. Olin jo varma, että kokisin sen ralliautoilijan pahimman takaiskun eli auton täydellisen tuhoutumisen, mutta jotenkin sain auton pysähtymään ojan pohjalle reunalle ilman, että autoon tuli naarmuakaan, Hytönen kertasi tapahtunutta.

- Tein nuotituksessa lähes anteeksi antamattoman virheen - onneksi mitään peruuttamatonta ei päässyt tapahtumaan. Ulosajoa lukuun ottamatta olen todella tyytyväinen puolipuristuksella ajettuihin kahteen ensimmäiseen erikoiskokeeseen. Suzuki Swift Sport v1600 ralliautossa on potentiaalia kivitalon verran ja nyt kun saadaan moottoria vaivanneet sähköhäiriöt sekä jarruongelmat kuntoon niin uskon olevamme erittäin kilpailukykyisiä tulevissa kilpailuissa, Hytönen jatkaa.

Hytönen Racingin kilpailukauden pääralli ajetaan Jyvässeudun ympäristössä elokuun ensimmäisenä viikonloppuna. Suomen MM-rallia ennen Karilla ja hänen II-kuljettaja Ismo Pietiläisellä on vielä yksi harjoittelumahdollisuus ennen H-hetkeä. Heinäkuun ensimmäisenä viikonloppuna Kouvolassa ajetaan Rally Trophy sarjan neljäs osakilpailu ja odotukset ovat korkealla.

- Nyt tehdään hartiavoimin töitä löytääksemme kilpuria vaivaavan sähkövian ja Kouvolassa yritetään uudestaan. On myös mahdollista, että jätämme Kouvolan kilpailun väliin ja keskitymme Suomen MM-ralliin. Kaikki riippuu pystymmekö paikallistamaan saatikka korjaamaan piinaavan sähkövian, Hytönen tuumaili.

Pisteet top 5

1. Teemu Asunmaa / Ville Mannisenmäki 122 pistettä Alavuden UA (Rally2)
2. Jari Huttunen / Antti Haapala 120 pistettä KiuUA (R5)
3. Lauri Joona / Tuukka Shemeikka 119 pistettä SAU (Rally2)
4. Juha Salo / Kristian Temonen 119 pistettä Karkkilan UA (Rally2)
5. Roope Korhonen / Anssi Viinikka 51 pistettä LMM (R5)

< Katso kaikki >

Kalenteri 2024

1) 12.-13.1. SM Auto Sorsa Riihimäki-Ralli, Riihimäki
2) 1.-3.2. 59. Arctic Lapland Rally, Rovaniemi
3) 8.-9.3. SM Tuuri Ralli, Alavus
4) 24.-25.5. SM Mad-Croc Länsirannikon Ralli, Turku
5) 14.-15.6. SM Pohjanmaa Ralli, Seinäjoki
6) 23.-24.8. SM Ralli Lahti, Lahti
7) 4.-5.10. SM Ralli Kitee, Kitee

SM-sarja sosiaalisessa mediassa