Facebook Twitter Email Pinterest

Motor Art Racingteam

08.07.2008 / Motor Art Racingteam

Kesäkuussa Keravalla ajetussa kilpailukauden neljännessä SM-rallissa vantaalainen MotorArt Racingteam kuljettajansa Erkki Kaikkosen ja kartturinsa Takayo Hayashin kanssa taluttivat kilpailun lähtöviivalle kuvankauniin N-ryhmäläisen Subaru Impreza WRX STi 2008 ralliauton. Nyt heinäkuun toisena viikonloppuna ajettavassa kauden viidennessä SM-rallissa ja ralliuransa toisessa nelikkokisassa Kaikkonen tiimeineen jatkaa arvokkaiden kilpailukilometrien metsästämistä heinäkuun viimeisenä päivänä käynnistyvään Suomen MM-rallia silmällä pitäen.

Kuluneen reilun kahden viikon tauon aikana on MotorArt Racingteam tehnyt muutakin kuin hytissyt Suomen viileissä kesäkeleissä - Auton huoltohommien lomassa sora on lentänyt Hämeenkosken testierikoiskokeella alustasäätöjen merkeissä. Kaikkonen tietää realiteetit eikä lähde huimistelemaan lauantaina ajettavaan SM O.K. Auto ralliin.

- Kauden päätavoite, Suomen MM-sorasirkus ajetaan vain kaksi viikkoa Kouvolan SM-rallin jälkeen. On äärimmäisen tärkeää, ettei tiimin jäsenten tarvitsisi viettää heinäkuisia kesälomapäiviään peltitöiden merkeissä.
Kouvolassa tavoite on sama kuin muutama viikko sitten Keravalla eli maalin näkeminen ilman ongelmia. En kuitenkaan panisi pahakseni jos vauhtikin nousisi siinä samalla, mietiskeli Kaikkonen.

- Kuluneen kahden viikon aikana olemme tarkastaneet iskunvaimentimien kunnon ja todenneet rasvojen olevan paikoillaan. Pari päivää sitten kävimme testaamassa Hämeenkoskella, jossa alustasäätöjen myötä saimme parannettua auton ajettavuutta ja sopivuutta minun rallirukkasilleni. Myös keskilukon tiukempi asento miellytti ja nyt japanilainen insinöörituote kääntyy huomattavasti mukavammin kuin sorakauden avauskisassa. Silti alati opimme uusia asioita turboahdetusta nelivetoisesta rallimaalimasta ja käymme läpi lähes kaikkea mikä on autossamme säädettävissä. On mukava harrastaa moottoriurheilua kun siihen on tullut monta aspektia lisää, jatkoi ralliveteraani Kaikkonen.

Kilpailukauden kohokohta näkyy MotorArt Racingteamin ajatuskuplissa

Ralliautoilun MM-sarja palaa tauolta heinä-elokuun vaihteessa ajettavassa Suomen MM-rallissa. Kaikki alkaa vähitellen olla valmista Jyvässeudulla ajettavaan legendaariseen sorateiden Grand Prix -tapahtumaan. Myös MotorArt Racingteamissa kompassit ovat kääntyneet kohti pohjoista.
Kaikkonen kaartaa Jyväskylään Kouvolan SM-rallin kautta.

- Ajoin vuosi sitten Kouvolassa F-ryhmäläisellä BMW M3 ralliautolla ja olen pitkän ralliurani aikana myös moneen otteeseen ajanut Jyvässeudun tuhansia järviä kiertävillä erikoiskokeilla. Kouvolan pikataipaleet muistuttavat paljon Jyskälän erikoiskokeita, joten lauantaina ajettava SM-ralli on minulle erinomainen shakedown Suomen MM-rallia varten. Minun lisäkseni tiimissämme on havaittavissa päivä päivältä kasvavaa innokkuutta. Käydään nyt ensiksi sipaisemassa Kouvolan SM-ralli alta pois ja sitten ruvetaan tosissaan miettimään Jyskälän kuvioita, toppuutteli Kaikkonen tiiminsä jäsenistöä.

SM O.K. Auto rallissa ajetaan yhteensä kahdeksan pikataivalta ja 96,39 erikoiskoekilometriä. MotorArt Racingteamin valkoinen Subaru starttaa reitille klo 10.42 ja maaliin heitä odotellaan iltakuuden jälkeen.
Kaikkonen kartturinsa Takayo Hayashin kanssa ajavat kilpailussa lähtönumerolla 42.

Pisteet top 5

1. Teemu Asunmaa / Ville Mannisenmäki 34 pistettä Alavuden UA (Rally2)
2. Juha Salo / Kristian Temonen 25 pistettä Karkkilan UA (Rally2)
3. Lauri Joona / Tuukka Shemeikka 20 pistettä SAU (Rally2)
4. Juuso Metsälä / Jaakko Jäntti 16 pistettä KeurUA (R5)
5. Niclas Grönholm / Antti Linnaketo 13 pistettä EMSC (Rally2)

< Katso kaikki >

Kalenteri 2023

1) 12.-14.1. Arctic Lapland Rally, Rovaniemi
2) 3.-4.2. IsoValkeinen SM-Ralli Kuopio
3) 3.-4.3. SM Jyväskylän Talviralli, Jyväskylä
4) 19.-20.5. SM Pohjanmaa Ralli, Seinäjoki
5) 16.-17.6. SM Itäralli, Joensuu
6) 11.-12.8. SM-Ralli, Lahti
7) 29.-30.9. SM-Ralli, Kokkola

SM-sarja sosiaalisessa mediassa