Facebook Twitter Email Pinterest

Jukka Hiltunen

13.07.2008 / Jukka Hiltunen

Espoolainen ralliautoilija Jukka Hiltunen, 36, kartturinsa Jarkko Kalliolevon kanssa jatkoivat erinomaisia suorituksia ralliautoilun SM-sarjassa. Hopean värisellä Ford Focus RS WRC´03 ralliautolla kilpaileva ja Suomen MM-ralliin valmistautuva rallipari kaasutteli Kouvolan SM O.K.
Auto rallin kahdeksan erikoiskoetta A-ryhmän toiseksi nopeiten.
Kiireisimmin vaativan reitin kiersi Citroenin tehdaskuljettaja Daniel Sordo, joka kartturinsa Marc Martin kanssa hakivat moderniin tehdasautoonsa optimaalisia säätöjä ajatellen vajaan kolmen viikon päästä käynnistyvää Suomen sorasirkusta.

Koko pitkän ja raskaan kilpailupäivän ajan Hiltunen taisteli toiseksi korkeimmasta palkintokorokkeesta muutamaa vuotta iäkkäämmällä Ford Focus RS WRC ralliautolla ajanutta Ari Vihavaista vastaan. Tiukka sekuntitaistelu kallistui lopulta Hiltusen eduksi Vihavaisen vaihdelaatikon hävittäessä kaksi nopeinta vaihdettaan. Ongelmattomasti ei Hiltusenkaan kilpailupäivä sujunut.

- Meidän päivämme oli kaksijakoinen - Välillä tultiin hienosti, mutta toisinaan sorruin pieniin ajovirheisiin. Ranteet olivat tänään niin sanotusti ruosteessa. Lopputulos on silti erinomainen, sillä saavutimme luokkamme maksimipisteet ja niiden turvin nousimme SM-sarjan kolmannelle tilalle, Hiltunen raportoi.

- Tänään emme kilpailun voittaneen Daniel Sordon saatikka N-ryhmän kärkimiesten vauhtiin pystyneet vastaamaan. Syy siihen löytyy täysin peilin ja ratin välistä. Aloitimme kilpailun tunnustellen ja kieltämättä liian varovaisesti. Kun huomasimme, ettei SM-sarjan A-ryhmän kärkimiehet lähteneet N-ryhmän kuskien tapaan hulluttelemaan niin sovitimme vauhtimme sen mukaiseksi. Meille tärkeintä oli päästä maaliin ja siten saada niitä kuuluisia erikoiskoekilometrejä alle ennen kolmen viikon päästä käynnistyvää ralliurani ensimmäistä MM-rallia. Olisi ollut todella typerää ottaa tarpeettomia riskejä ja hölmöillä auto remonttikuntoon, Hiltunen jatkoi.

Keula kohti Keski-Suomen rallipyhättöä

Hiltusen valmistautuminen Suomen MM-ralliin on edennyt odotuksien mukaisesti. Kansainvälisen Tallinna rallin voiton ja kahden SM-rallin toiseksi korkeimman palkintokorokesijoituksen myötä voi Jukka ja hänen tiiminsä luottavaisena suunnata kohti legendaarista Tuhansien Järvien Rallia. Töitä on silti tiimillä tiedossa.

- Suomen MM-ralli on kolmipäiväinen kilpailu, jossa punnitaan niin kuljettajien kuin ralliauton todellinen kunto. Seuraavan reilun kahden viikon aikana aurinkoa tuskin ehdimme ottamaan, sillä meillä on iso lista asioita tehtävänä. Ei lähdetä soitellen sotaan vaan jatketaan samalla hyväksi havaitulla linjalla, Hiltunen suunnitteli.

- SM-sarjan pistetilanne muuttui täyden pistepottimme myötä entistä herkullisemmaksi. Meillä on hyvät mahdollisuudet saavuttaa Sm-mitali eikä mahdollisuudet mestaruuteenkaan ole vielä menetetty. Tosin se vaatisi syyskuun kahdessa viimeisessä kilpailussa huomattavaa kanssakilpailijoidemme epäonnea. Palataan tähän aiheeseen Suomen MM-rallin jälkeen, jota odotamme kuin kuuta nousevaa, Hiltunen jatkoi.

Lopputulokset SM O.K. Auto ralli, A-ryhmä: Top-3:
1. Daniel Sordo & Marc Marti, Citroen C4 WRC, 44.56;2 2. Jukka Hiltunen & Jarkko Kalliolepo, Ford Focus WRC´03, +2.18,4sek 3. Ari Vihavainen & Asko Sairanen, Ford Focus WRC´01, +2.31,2sek

SM-pisteet 5/7 osakilpailua: Ryhmä-A: Top-3:
1. Jussi Välimäki, 59 pistettä
2. Ari Vihavainen, 58 pistettä
3. Jukka Hiltunen, 37 pistettä

Pisteet top 5

1. Roope Korhonen / Anssi Viinikka 45 pistettä LMM (Rally2)
2. Mikko Heikkilä / Kristian Temonen 34 pistettä MäntsMK (Rally2)
3. Benjamin Korhola / Sebastian Virtanen 34 pistettä VihUA (Rally2)
4. Anssi Rytkönen / Mikael Korhonen 26 pistettä KoMoKe (R5)
5. Teemu Asunmaa / Ville Mannisenmäki 25 pistettä AlavUA (Rally2)

< Katso kaikki >

Kalenteri 2024

1) 12.-13.1. SM Auto Sorsa Riihimäki-Ralli, Riihimäki
2) 1.-3.2. 59. Arctic Lapland Rally, Rovaniemi
3) 8.-9.3. SM Tuuri Ralli, Alavus
4) 24.-25.5. SM Mad-Croc Länsirannikon Ralli, Turku
5) 14.-15.6. SM Pohjanmaa Ralli, Seinäjoki
6) 23.-24.8. SM Ralli Lahti, Lahti
7) 4.-5.10. SM Ralli Kitee, Kitee

SM-sarja sosiaalisessa mediassa