Facebook Twitter Email Pinterest

Rallin SM-taistelu jatkuu Uudessakaupungissa

26.08.2008 / Rallin SM-taistelu jatkuu Uudessakaupungissa

Rallin SM-sarjan toiseksi viimeinen osakilpailu kaasutellaan lauantaina Uudessakaupungissa. Viiden ajetun osakilpailun jälkeen SM-sarjan pistetilanne on erittäin tasainen, joten luvassa on jälleen hieno kilpailu kaikissa kolmessa SM-luokassa. Uudessakaupungissa nähdään myös mielenkiintoinen paluumuuttaja, kun Juuso Pykälistö lähtee kisaan N-ryhmän Subarulla.

A-ryhmä: Pistejohtaja Välimäellä kova haaste edessään

A-ryhmän pistekärjessä Uuteenkaupunkiin starttaa Mitsubishi-kuljettaja Jussi Välimäki. Hallitseva Suomen mestari lähtee kilpailuun vaikeista lähtökohdista, sillä Neste Oil Rallissa loukkaantunut kylki haittaa edelleen ajamista.

- Kylkiluuni murtui Suomen MM-rallissa pitkän hypyn seurauksena, eikä se ole vielä ehtinyt toipua tarpeeksi. Matkaan kuitenkin lähdetään hammasta purren. Kilpailusta on tulossa erittäin haastava, mutta täysillä lähdetään yrittämään, Välimäki kertoo.

Välimäen kovin kirittäjä pistetaistelussa on Ford Focus WRC:llä ajava Ari Vihavainen. Vihavainen starttaa Uudenkaupungin SM-ralliin ryhmänsä SM-pistejohtopaikka mielessä.

- Ison A-ryhmän viimeisestä mestaruudesta tässä kilpaillaan. Tavoite on ajaa sen verran kovaa, että olisimme rallin lopputuloksissa Välimäen edellä. Voittokin toki otetaan, jos sitä tarjotaan, mutta tärkeintä olisi päästä starttaamaan SM-pistejohdossa Mikkelin SM-finaaliin, Vihavainen toteaa.

Viime vuonna Uudenkaupungin SM-rallin yleiskilpailun voittanut Jarmo Mikkonen lähtee puolustamaan ykköstilaansa tutulla kalustolla.

- Toivottavasti Peugeot 206 WRC on iskussa. Ajoin autolla pari päivää testiä ja kaikki oli ainakin tuolloin kohdallaan. Olemme rakentaneet tätä projektia jo reilun vuoden päivät, joten toivottavasti tekniikkaongelmista olisi jo päästy eroon ja tässä pääsisi ajamaan tosissaan myös kilpaa, Mikkonen toivoo.

Ryhmä A, pistetilanne ennen SM Uusikaupunkirallia

1. Jussi Välimäki, 59
2. Ari Vihavainen, 58
3. Jukka Hiltunen, 37
4. Arto Juolahti, 32
5. Janne Tuohino, 25

Iso N-ryhmä: Juha Salo hakee kauden neljättä voittoa

Edellisessä osakilpailussa Kouvolassa ryhmävoittoon ajanut Juha Salo venyi Kouvolassa hyvään vauhtiin ja jätti taakseen suomalaiset WRC-kuljettajat. Uudessakaupungissa Mitsubishi-pilotti lähtee jahtaamaan jälleen täyttä pistepottia.

- Neste Oil Rallin ulosajo ei vaikuta vauhtiin, vaan mies ja kalusto ovat täydessä iskussa. Voitosta ajetaan jälleen kaasu pohjassa. Ketomaan Jarin poissaolosta huolimatta kisasta tulee varmasti tiukka, sillä takaa tulee tukku kovia haastajia, Salo sanoo.

Salon kanssa Ison N-ryhmän SM-sarjaa tasapistein johtavalta Jari Ketomaalta jää Uudenkaupungin osakilpailu väliin, sillä hän kilpailee samaan aikaan Uuden-Seelannin MM-rallissa. Ketomaan poissa ollessa hänen Subaruaan ajaa Juuso Pykälistö, joka tekee paluun SM-sarjaan muutaman vuoden hiljaiselon jälkeen.

Kahden pisteen takaa-ajoasemasta ison N-ryhmän SM-pistekolmosena Uudenkaupungin SM-ralliin starttaava Kosti Katajamäki aikoo pistää kauden kahdessa viimeisessä SM-rallissa kaiken osaamisensa peliin.

- Täysillä mennään, jos voitosta haaveillaan. Voi olla, että tämä on urani viimeinen kausi, joten siksi taistelen mestaruudesta täysillä loppuun asti, Katajamäki toteaa.


Iso N-ryhmä, pistetilanne ennen SM Uusikaupunkirallia

1. Juha Salo, 58
2. Jari Ketomaa, 58
3. Kosti Katajamäki, 56
4. Marko Kakko, 33
5. Matti Rantanen, 32

Pieni N-ryhmä: Hautamäen ja Lindroosin taistelu tiedossa

Pienen N-ryhmän pistejohtaja Ville Hautamäki odottaa Uudenkaupungin osakilpailusta tasaista taistelua ennen kaikkea Joonas Lindroosin kanssa.

- Pistetilanteen takia meidän olisi pakko päihittää Lindroos. Mikäli se onnistuu, olemme varmasti korkealla myös voittokamppailussa, Hautamäki arvioi.

Pienen N-ryhmän mestaruutta ja ryhmävoittoa Uudestakaupungista viime vuodelta puolustava Lindroos hakee kauden toiseksi viimeisestä SM-rallista pakkovoittoa.

- Haluan startata kauden SM-finaaliin asetelmasta, jossa mestaruuden ajaminen olisi omissa käsissä. Sen toteutuminen vaatii ryhmävoiton Uudessakaupungissa. Voitin siellä jo viime vuonna ja kun Hautamäki keskeytti, niin uskon, että kokemuksestani on minulle tässä kohtaa hyötyä, Lindroos laskee.

Pieni N-ryhmä, pistetilanne ennen SM Uusikaupunkirallia

1. Ville Hautamäki, 59
2. Joonas Lindroos, 57
3. Vesa Hirvonen, 53
4. Ailu Magga, 37
5. Erno Randelin, 28


SM Uusikaupunkirallissa viivalla reilut 100 autoa

Kauden toiseksi viimeiseen SM-ralliin starttaa 103 autokuntaa. SM Uusikaupunkirallin kilpailukeskus ja lehdistökeskus sijaitsevat Vakka- Suomen Ammatti-instituutti NOVIDA:n tiloissa, osoitteessa Viikaistenkatu 1. Kilpailun lähtö tapahtuu Uudenkaupungin jäähallilta, josta ensimmäinen pari starttaa reitille klo 10.01. Maaliin ensimmäisiä kilpailijoita odotetaan noin klo 16.55. Rallissa ajetaan kahdeksan erikoiskoetta, joiden yhteispituus on noin 85 km, koko reitin pituus on noin 200 km. Kilpailussa ajetaan yksi asfalttierikoiskoe.

SM Uusikaupunkirallin lähtöluettelo: www.tenab.net/v2008/080830l.htm
Rallin online -tulospalvelu: www.tenab.net/online.htm

Motor Forum Ralli SM -koostelähetys MTV3:lla sunnuntaina 31.8. klo 18.00


Lisätietoja:
Ralli SM sarjatiedottaja Miikka Kimari
tel. 050 522 2015
ralli-sm@autourheilu.fi
www.autourheilu.fi/rallism


Rallin SM -sarja on kotimainen rallin huippusarja, jossa ajetaan seitsemän osakilpailua. SM Uusikaupunkiralli on kauden kuudes osakilpailu. Rallin SM-sarjassa ajetaan mestaruuksissa kolmessa ryhmässä: ryhmä A, ryhmä N yli 2000 kuutiota (iso N-ryhmä ryhmä) ja N enintään 2000 kuutiota (pieni N-ryhmä). Lisätietoja sarjasta: www.autourheilu.fi/rallism

Pisteet top 5

1. Lauri Joona / Tuukka Shemeikka 103 pistettä SAU (Rally2)
2. Jari Huttunen / Antti Haapala 100 pistettä KiuUA (R5)
3. Teemu Asunmaa / Ville Mannisenmäki 97 pistettä Alavuden UA (Rally2)
4. Juha Salo / Kristian Temonen 85 pistettä Karkkilan UA (Rally2)
5. Roope Korhonen / Anssi Viinikka 40 pistettä LMM (R5)

< Katso kaikki >

Kalenteri 2023

1) 12.-14.1. Arctic Lapland Rally, Rovaniemi
2) 3.-4.2. IsoValkeinen SM-Ralli Kuopio
3) 3.-4.3. SM Jyväskylän Talviralli, Jyväskylä
4) 19.-20.5. SM Pohjanmaa Ralli, Seinäjoki
5) 16.-17.6. SM Itäralli, Joensuu
6) 11.-12.8. Future SM-ralli, Lahti
7) 29.-30.9. SM Kokkola Ralli, Kokkola

SM-sarja sosiaalisessa mediassa