Facebook Twitter Email Pinterest

Kristian Sohlberg

29.08.2008 /

Kristian Sohlberg
Ralliautoilun SM-sarja jatkuu elokuun viimeisenä lauantaina Uudenkaupungin ympäristössä. Siinä missä kivenkovat kansalliset ralliautoilijat mittaavat paremmuuttaan kahdeksalla erikoiskokeella, seuraa Kristian Sohlberg, kilpailijoiden otteita penkalta käsin. Kilpailukykyisen kaluston puute pitää Sohlbergin poissa rallipoluilta.

- Kuluvalla kilpailukaudella olen ajanut niin uutta Fiat Grande Punto S2000 ralliautoa kuin erittäin kilpailukykyistä Mitsubishi Lancer Evolution IX kilpuria. Pärjätäkseni Suomen kovassa N-ryhmässä ei kaluston puolesta voi antaa yhtään tasoitusta. Koska emme taustaorganisaationi kanssa määräajassa päässeet yhteisymmärrykseen kilpailukykyisten kaluston vuokraajien kanssa, päätimme jättää Uudenkaupungin SM-rallin väliin ja keskittää ajatukset kolmen viikon päästä ajettavaan SM-sarjan finaalikilpailuun Mikkeliin, kertoi Sohlberg.

- Olen aina viihtynyt Uudessakaupungissa ja sen ympäristön pikataipaleilla. Luonnollisesti olen todella pettynyt etten aja kilpailussa, mutta parempi näin kuin rämpimään voittotaistelun sijasta pistesijoista vanhentuneella ja kilpailukyvyttömällä kalustolla. Kilpaileminen muista kuin palkintokorokesijoista ei yksinkertaisesti sovi kilvanajajan luonteelle, Sohlberg jatkoi.

Valmennusryhmän jäsenten suoritukset syynissä

Vaikka Kristian Sohlbergiä ei Uudenkaupungin soraränneissä tulla näkemään, on hänellä rooli seurata erityisesti muiden ralliuriaan määrätietoisesti rakentavien ralliautoilijoiden edesottamuksia. Apuvalmentajana Autourheilun Kansallisen Keskusliiton rallivalmennusryhmässä toimiva Sohlberg jakaa lähes kahdeksan kansainvälisen rallivuoden aikana keräämäänsä tietotaitoa kanssakilpailijoilleen.

- Vaikka omat tavoitteeni ovat edelleen kohdistettuna ralliautoilun MM-sarjaan, autan mielelläni myös muita suomalaisia ralliautoilijoita pääsemään sinne. On hienoa saada seurata nuorten ja nälkäisten ralliautoilijoiden kehittymistä sekä ennen kaikkea auttaa heitä kohti tavoitteitaan, Sohlberg kertoo.

- Valmennusryhmän kautta olen myös itse saanut paljon uusia asioita kehittääkseni omaa kilpailutoimintaani. Toivotaan, että niistä on apua tulevan kilpailukauden suunnittelussa, jonka työ on jo alkanut, Sohlberg jatkaa.

Pisteet top 5

1. Emil Lindholm / Reeta Hämäläinen 119 pistettä NHD (R5)
2. Mikko Heikkilä / Topi Luhtinen 106 pistettä MäntsMK (R5)
3. Teemu Asunmaa / Marko Salminen 104 pistettä Alavuden UA (R5)
4. Juha Salo / Mikko Markkula 76 pistettä Karkkilan UA (R5)
5. Riku Tahko / Markus Soininen 53 pistettä PoSUA (R5)

< Katso kaikki >

Kalenteri 2021

1) 15.-16.1. Arctic Lapland Rally, Rovaniemi
2) 5.-6.3. SM O.K. Auto-ralli, Kouvola
3) 28.-29.5. SM Mad-Croc Länsirannikon Ralli, Lieto
4) 18.-19.6. SM Pohjanmaa Ralli, Seinäjoki
5) 13.-14.8. Top Building Ralli, Lahti
6) 25.-26.9. SM KokUA 60-v Juhlaralli, Kokkola

SM-sarja sosiaalisessa mediassa