Facebook Twitter Email Pinterest

Kristian Sohlberg

29.08.2008 / Kristian Sohlberg

Kristian Sohlberg
Ralliautoilun SM-sarja jatkuu elokuun viimeisenä lauantaina Uudenkaupungin ympäristössä. Siinä missä kivenkovat kansalliset ralliautoilijat mittaavat paremmuuttaan kahdeksalla erikoiskokeella, seuraa Kristian Sohlberg, kilpailijoiden otteita penkalta käsin. Kilpailukykyisen kaluston puute pitää Sohlbergin poissa rallipoluilta.

- Kuluvalla kilpailukaudella olen ajanut niin uutta Fiat Grande Punto S2000 ralliautoa kuin erittäin kilpailukykyistä Mitsubishi Lancer Evolution IX kilpuria. Pärjätäkseni Suomen kovassa N-ryhmässä ei kaluston puolesta voi antaa yhtään tasoitusta. Koska emme taustaorganisaationi kanssa määräajassa päässeet yhteisymmärrykseen kilpailukykyisten kaluston vuokraajien kanssa, päätimme jättää Uudenkaupungin SM-rallin väliin ja keskittää ajatukset kolmen viikon päästä ajettavaan SM-sarjan finaalikilpailuun Mikkeliin, kertoi Sohlberg.

- Olen aina viihtynyt Uudessakaupungissa ja sen ympäristön pikataipaleilla. Luonnollisesti olen todella pettynyt etten aja kilpailussa, mutta parempi näin kuin rämpimään voittotaistelun sijasta pistesijoista vanhentuneella ja kilpailukyvyttömällä kalustolla. Kilpaileminen muista kuin palkintokorokesijoista ei yksinkertaisesti sovi kilvanajajan luonteelle, Sohlberg jatkoi.

Valmennusryhmän jäsenten suoritukset syynissä

Vaikka Kristian Sohlbergiä ei Uudenkaupungin soraränneissä tulla näkemään, on hänellä rooli seurata erityisesti muiden ralliuriaan määrätietoisesti rakentavien ralliautoilijoiden edesottamuksia. Apuvalmentajana Autourheilun Kansallisen Keskusliiton rallivalmennusryhmässä toimiva Sohlberg jakaa lähes kahdeksan kansainvälisen rallivuoden aikana keräämäänsä tietotaitoa kanssakilpailijoilleen.

- Vaikka omat tavoitteeni ovat edelleen kohdistettuna ralliautoilun MM-sarjaan, autan mielelläni myös muita suomalaisia ralliautoilijoita pääsemään sinne. On hienoa saada seurata nuorten ja nälkäisten ralliautoilijoiden kehittymistä sekä ennen kaikkea auttaa heitä kohti tavoitteitaan, Sohlberg kertoo.

- Valmennusryhmän kautta olen myös itse saanut paljon uusia asioita kehittääkseni omaa kilpailutoimintaani. Toivotaan, että niistä on apua tulevan kilpailukauden suunnittelussa, jonka työ on jo alkanut, Sohlberg jatkaa.

Pisteet top 5

1. Teemu Asunmaa / Ville Mannisenmäki 122 pistettä Alavuden UA (Rally2)
2. Jari Huttunen / Antti Haapala 120 pistettä KiuUA (R5)
3. Lauri Joona / Tuukka Shemeikka 119 pistettä SAU (Rally2)
4. Juha Salo / Kristian Temonen 119 pistettä Karkkilan UA (Rally2)
5. Roope Korhonen / Anssi Viinikka 51 pistettä LMM (R5)

< Katso kaikki >

Kalenteri 2024

1) 12.-13.1. SM Auto Sorsa Riihimäki-Ralli, Riihimäki
2) 1.-3.2. 59. Arctic Lapland Rally, Rovaniemi
3) 8.-9.3. SM Tuuri Ralli, Alavus
4) 24.-25.5. SM Mad-Croc Länsirannikon Ralli, Turku
5) 14.-15.6. SM Pohjanmaa Ralli, Seinäjoki
6) 23.-24.8. SM Ralli Lahti, Lahti
7) 4.-5.10. SM Ralli Kitee, Kitee

SM-sarja sosiaalisessa mediassa