Facebook Twitter Email Pinterest

Joonas Lindroos

31.08.2008 / Joonas Lindroos

Joonas Lindroosin ja Ville Hautamäen kaksinkamppailu rallin SM-sarjassa jatkuu äärimmäisen tiukkana. Joonaksen johto kilpakumppaniin on yksi vaivainen piste. Toisen ja kolmannen sijan välillä on sitten jo kahdeksan pistettä. Ajamatta on enää yksi osakilpailu.

Joonas ja hänen kartanlukijansa Jouni Lampinen lähtivät Uudenkaupungin SM ralliin kahden pisteen takaa-ajoasemassa. Ensimmäisellä erikoiskokeella oli havaittavissa pientä hakemista. Tuloksena oli erikoiskokeen kolmas sija. Tappiota kärkeen ei ollut kuin 1,5 sekuntia.

Sitten, EK kakkoselta lähtien Joonas oli oma itsensä ja ajossa alkoi olla sitä jotain. Hän ajoi menetetyn ajan kiinni ja siirtyi kärkeen. Tästä kärkipaikasta Joonas ja Jouni eivät enää päästäneet Villeä nauttimaan. Lindroos-Lampinen pari ajoi pohjat viidelle erikoiskokeelle kahdeksasta.

Lindroosin ja Hautamäen välillä oleva mestaruustaistelu on niin kireä, että viimeisessä osakilpailussa voittaja vie mestaruuden. Kilpailu ajetaan kolmen viikon kuluttua Mikkelissä. Voittoon on vain yksi kaava: Kaiken on onnistuttava viimeisen päälle ja tekniikan on toimittava. Toivottavasti tekniikka ei ratkaise mestaruutta, vaan loistava ajosuoritus. Tämä kaava toteutui jo Uudessakaupungissa.

Pisteet top 5

1. Teemu Asunmaa / Ville Mannisenmäki 34 pistettä Alavuden UA (Rally2)
2. Juha Salo / Kristian Temonen 25 pistettä Karkkilan UA (Rally2)
3. Lauri Joona / Tuukka Shemeikka 20 pistettä SAU (Rally2)
4. Juuso Metsälä / Jaakko Jäntti 16 pistettä KeurUA (R5)
5. Niclas Grönholm / Antti Linnaketo 13 pistettä EMSC (Rally2)

< Katso kaikki >

Kalenteri 2023

1) 12.-14.1. Arctic Lapland Rally, Rovaniemi
2) 3.-4.2. IsoValkeinen SM-Ralli Kuopio
3) 3.-4.3. SM Jyväskylän Talviralli, Jyväskylä
4) 19.-20.5. SM Pohjanmaa Ralli, Seinäjoki
5) 16.-17.6. SM Itäralli, Joensuu
6) 11.-12.8. SM-Ralli, Lahti
7) 29.-30.9. SM-Ralli, Kokkola

SM-sarja sosiaalisessa mediassa