Facebook Twitter Email Pinterest

Salomaa Racing

31.08.2008 / Salomaa Racing

Riihimäkeläisautokunta Jani Salomaa - Mikko Lappalainen saavutti tavoitteensa Uudenkaupungin SM-rallissa lauantaina. Autokunta kartutti pistetiliä yhdellä pisteellä.
- No joo, piste tuli, mutta kisaan en voi olla täysin tyytyväinen. Ei ollut vielä luottoa uuteen autoon, joten ei voinut vetää ihan hampaat irvessä, Salomaa luonnehti.
- Ajettiin sellaista omaa vauhtia ilman riskejä, että laitteet varmasti kestävät tiellä. Odotin kuitenkin enemmän, mutta ehkä odotin liikaa, Salomaa arvioi.
- Tuttua tietä tai jotain rataa ajettaessa tuntuma autoon oli ihan ok, mutta nyt tosipaikassa metsässä puiden välissä oli vähän eri juttu. Hyvää on se, että kisan edetessä suoritus parani, Salomaa mietti.

Salomaa ja Lappalainen olivat yleiskilpailussa 17. ja N-ryhmässä 13. Edellä oli kuitenkin muutama "vieraileva tähti", joten SM-sarjaan ilmoittautuneista kaksikko oli kymmenes. Lopputulos ei kerro koko totuutta Salomaan vauhdista.
- Muutamalla erikoiskokeella tuli itse asiassa ihan hyviä aikoja, mutta suoritusten taso vaihteli aivan liikaa. Se johtuu varmasti siitä, että tuli tehtyä pieniä virheitä ja niistä ajorytmi sekosi. Sen vuoksi oli sitten myös niitä erikoiskokeita, joilla olimme kaukana kärjestä, Salomaa ruoti.
- Ykkös- ja kakkoserikoiskokeet tultiin hiukan liian varovaisesti, mutta kolmosella sijoituksemme oli yleiskilpailun 10. Seuraavalla oltiinkin sitten taas jossain sijalla 24. Suoritus ei saisi romahtaa niin paljon, mutta kaikki tämä menee vielä uuden auton piikkiin, Salomaa jatkoi.

Hiukan alakanttiin menneestä kilpailusta jäi ainakin valtavasti menestyksen nälkää kauden päättävään Mikkelin osakilpailuun.
- Se nähtiin, että autossa on potentiaalia, kunhan kaikki vain saadaan loksahtamaan kohdalleen. Kaluston puolesta kisa meni muuten hyvin, mutta yhdellä erikoiskokeella oli pieniä jarrumurheita. Ne saatiin onneksi huollossa kuntoon. Nyt huolletaan vaihdelaatikko ja jatketaan tutustumista autoon, Salomaa sanoi.
- Kyllä jäi kova polte päästä ajamaan lisää. Onneksi ensi viikonloppuna on Riihimäen Urheiluautoilijoiden seurakilpailu, jossa pääsemme ajamaan isoa ja nopeaa tietä. Lisäksi ennen Mikkeliä ajetaan vielä testiä, Salomaa suunnitteli.

Kauden viimeinen SM-ralli ajetaan Mikkelissä 20.9.

Pisteet top 5

1. Lauri Joona / Tuukka Shemeikka 103 pistettä SAU (Rally2)
2. Jari Huttunen / Antti Haapala 100 pistettä KiuUA (R5)
3. Teemu Asunmaa / Ville Mannisenmäki 97 pistettä Alavuden UA (Rally2)
4. Juha Salo / Kristian Temonen 85 pistettä Karkkilan UA (Rally2)
5. Roope Korhonen / Anssi Viinikka 40 pistettä LMM (R5)

< Katso kaikki >

Kalenteri 2023

1) 12.-14.1. Arctic Lapland Rally, Rovaniemi
2) 3.-4.2. IsoValkeinen SM-Ralli Kuopio
3) 3.-4.3. SM Jyväskylän Talviralli, Jyväskylä
4) 19.-20.5. SM Pohjanmaa Ralli, Seinäjoki
5) 16.-17.6. SM Itäralli, Joensuu
6) 11.-12.8. Future SM-ralli, Lahti
7) 29.-30.9. SM Kokkola Ralli, Kokkola

SM-sarja sosiaalisessa mediassa