Facebook Twitter Email Pinterest

SM Vaakuna-Rallissa mukana 128 kilpailijaparia

12.09.2008 / SM Vaakuna-Rallissa mukana 128 kilpailijaparia

SM Vaakuna-rallissa mukana 128 kilpailijaparia


SM-rallisarjan päätösosakilpailuun ilmoittautui määräajassa 128 kilpailijaparia. 20.9. ajettavan SM Vaakuna-rallin osanottajien joukossa on luonnollisesti koko kansallinen kärki, sillä yhdenkään SM-luokan voitto ei ole vielä ratkennut. Kutkuttavaan kilpailutilanteeseen antaa lisäväriä vielä viimeisessä osakilpailussa jaettavat korotetut pisteet.

Osanottajamäärästä 86 paria osallistuu SM-luokkiin ja 24 kpl kuutiotilavuudeltaan vapaaseen F- ja F2-ryhmien luokkaan. A-junioreita on ilmoittautunut 18 paria. B-junioreille ei kilpailussa ole luokkia. Suomalaisparien lisäksi mukana on neljä kilpailijaparia Venäjältä ja yksi Italiasta.


Jari Ketomaa jahtaa kotikisassa ison N-ryhmän mestaruutta

Mikkeliläisittäin kiinnostavin SM-luokka on luonnollisesti ison N-ryhmän luokka. Sen kärkipaikka on Kosti Katajamäen hallussa. Tässäkin luokassa vain yksi piste erottaa kärkikaksikkoa. Toisena on Juha Salo. Näiden Mitsubishi-kuljettajien takana kolmantena on Mitsubishista täksi kaudeksi Subaruun vaihtanut mikkeliläinen Jari Ketomaa. Eroa Jarilla on toiseen sijaan 13 pistettä, mutta jaossa olevien korotettujen pistemäärien vuoksi on vielä mahdollista, että Jari vie kolmannen perättäisen Suomen mestaruuden. Ketomaa on osallistunut tänä vuonna myös MM-sarjan osakilpailuihin ja joutunut sen vuoksi jäämään pois mm. edellisestä SM-osakilpailusta.

A-ryhmän mestaruustaistelun kärkipaikka on eteläsavolaisen hallussa. Mäntyharjulainen Ari Vihavainen on Ford Focuksellaan niin ikään yhden pisteen johtoasemassa ennen Mitsubishilla ajavaa Jussi Välimäkeä. Kolmannella paikalla, 15 pistettä toisesta sijasta, on Jukka Hiltunen, joka myös käskee Ford Focusta.

Pienen N-ryhmän kärjessä ennen sarjan viimeistä osakilpailua on Joonas Lindroos, joka ei viime vuosina ole Vaakuna-rallissa ollut onnettaren suosiossa. Lindroosin pisteet ovat 72 ja vain pisteen päässä vaanii Ville Hautamäki valmiina nappaamaan mestaruuden. Luokan kolmantena on Vesa Hirvonen. Ajokkina kaikilla kolmella on Honda Civic Type R, joten miehet todellakin ottavat mittaa toisistaan ajotaidoissa.

Rallitrophy-luokassa Mikael Lindberg on kiskaissut selkeän 19,04 pisteen kaulan luokan kakkosta Jari Laaksoa. Luokan kolmas on Pekka Vuorio. Kaikki tämän luokan kärkikuljettajat luottavat VW Poloon.


Kisassa mukana paljon paikallisväriä

Edellä mainittujen Jari Ketomaan ja Ari Vihavaisen lisäksi lähtöluettelosta löytyy useita muitakin eteläsavolaispareja. Pikku-N:ssä kilpailevat myös mikkeliläispari Pekka Karjalainen-Aki Maaranen, savonlinnalaiset Hannu Mutikainen-Arto Tolvanen sekä juvalainen Mika Savolainen. Savolaisen kartturi on valkealalainen Kalle Puurula.

Isoon N-ryhmään ovat ilmoittautuneet mukaan Savonlinnan Tommi Luostarinen kartturinaan Mika Lepistö Korialta. Luostarinen on SM-pistetilastossa kahdeksantena.

A-ryhmän SM-mittelöön osallistuva mikkeliläinen Kai Tarkiainen on autourheilun ammattilainen, joka toimi tämän vuoden Suomen MM-rallin kilpailunjohtajana. Tuntuma kilpailemiseen on toki hyvä säilyttää ja SM Vaakuna-rallissa Kaitsu vastaa kakkoskuljettajan tehtävistä Jussi Välimäelle. Muista seutukunnan kuljettajista mainittakoon Mikkelin Harri Pulkkinen ja kartturinsa Hyvinkään Hannu Lamminen.

Savonlinnan Jouko Pulkkinen on Rallitrophy-luokan seitsemännellä sijalla. Kartanlukijana hänellä on Keski-Karjalan Marko Haverinen.

Kilpailun luokaa 7 voisi nimittää todelliseksi fiilistelyluokaksi. Vanhat tutut F-ryhmäläiset Toyota Starletit ja Corollat yms. kilpailevat täällä. Savonlinnasta Opel Kadettiin istuvat Juha ja Tuija Huttunen. Mäntyharjun edustus on komea. Mukana ovat Toni Kuhanen ja Mika Vanhanen Toyota Corollalla, Mika Turkki ja Jani Vainikka BMW M3:lle sekä Ville Pasonen, jonka kartturi on mikkeliläinen Esa Kovanen. Heidän ajokkinsa on Toyota Starlet.

A-junioreiden paikallinen edustus löytyy F-ryhmäläisten luokasta 10. Pieksämäkeläiset Jani Jormanainen ja Mikko Kontulainen luottavat BMW 325i:hin. Mikkeliläiset Lasse Martikainen ja VilleVauhkonen käskevät Toyota Starletia samoin kuin mäntyharjulainen Pasi Sormunen kartturinaan KuortUA:n Hannu Jaskari. Heimo Partti Mäntyharjulta taivuttelee Volvo 240:tä Antti Roposen nuottien mukaan. Juvan UA:n Tero Tolvanen ja VaToSUA:n Hannu Nevalainen vastaavat kilpakumppaneiden haasteisiin Opel Astrallaan.

Kaikki on siis valmiina. SM Vaakuna-rallin lähtölippu heilahtaa 20. päivä klo 10.01 Mikkelin Hallitustorilla ja illan pimennyttyä juhlivat niin Suomen mestarit kuin muutkin voittajat onnistumistaan. Hikinen päivä tulee olemaan - helpolla ei pääse yksikään kilpailija ja tavallaan voittajaksi voisi sanoa jokaista, joka selvittää reitin kunnialla läpi. Tapahtumia seuraa Ralliradio koko päivän taajuudella 105,3.

Pisteet top 5

1. Teemu Asunmaa / Ville Mannisenmäki 122 pistettä Alavuden UA (Rally2)
2. Jari Huttunen / Antti Haapala 120 pistettä KiuUA (R5)
3. Lauri Joona / Tuukka Shemeikka 119 pistettä SAU (Rally2)
4. Juha Salo / Kristian Temonen 119 pistettä Karkkilan UA (Rally2)
5. Roope Korhonen / Anssi Viinikka 51 pistettä LMM (R5)

< Katso kaikki >

Kalenteri 2024

1) 12.-13.1. SM Auto Sorsa Riihimäki-Ralli, Riihimäki
2) 1.-3.2. 59. Arctic Lapland Rally, Rovaniemi
3) 8.-9.3. SM Tuuri Ralli, Alavus
4) 24.-25.5. SM Mad-Croc Länsirannikon Ralli, Turku
5) 14.-15.6. SM Pohjanmaa Ralli, Seinäjoki
6) 23.-24.8. SM Ralli Lahti, Lahti
7) 4.-5.10. SM Ralli Kitee, Kitee

SM-sarja sosiaalisessa mediassa