Facebook Twitter Email Pinterest

Juha Salo

18.09.2008 /

Panoksena ison N-ryhmän mestaruus
JUHA SALO NAUTTII TIUKASTA TILANTEESTA

Tammikuussa Rovaniemellä avattu rallin SM-sarja päättyy tulevana viikonloppuna kultajuhliin Mikkelissä. Ison N- ja pienen n-ryhmän sekä A-ryhmän mestaruudet selviävät, kun sarjan seitsemäs ja ratkaiseva osakilpailu on ajettu. Mitsubishi Ralliart Finlandin Juha Salo on yksi suosikeista ison ännän kultajahdissa. Karkkilalaisen lähin kilpakumppani tulee niin ikään Mitsubishin maahantuojan tiimistä.
Kosti Katajamäen etumatka Saloon on vain yksi piste.
- Mikkelistä tavoitteena on vain voitto Kostista, Salo mittailee.

Kauden finaalikilpailussa on jaossa korotetut pisteet. Mikäli Juha Salo mielii kultaan, tulee kolminkertaisen mestarin ajaa paremmin kuin tallitoverinsa. 13 pisteen takana vaanii myös Jari Ketomaa, jonka mestaruushaaveet tarvitsevat Salon ja Katajamäen epäonnea. Vuoden 2002, 2004 ja 2005 mestaripari Juha Salo ja kartanlukija Mika Stenberg tietävät tilanteen, mutta rautaiset kilpailijanhermot eivät laukkaa ylikierroksilla.
- Tiukka paikka sopii minulle vallan hyvin, kuljettaja sanoo.
- Menee ja voittaa kilpailun. Eikö se siinä sitten ole?, kartturi naurahtaa.
Kaksikolla on kuitenkin selkeä näkemys kisataktiikasta.
- Aluksi lähdemme tekemään normaalisuoritusta. Painamme kaasun pohjaan ja annamme mennä. Katsomme sitten, onko tarvetta kiristää.
Uudessakaupungissa meillä meni kohtuullisen hyvin ilman kolmospätkän pyörähdystä. Jos samalla vauhdilla kuljemme Mikkelissä, ei meillä ole mitään hirmu hätää, Salo miettii.
Keskittyminen omaan suoritukseen on tuloksen kannalta a ja o. Juha Salolle tilanne ei ole uusi, sillä karkkilalainen lähti viime vuonna Mikkeliin samankaltaisista asetelmista.
- Silloin neljäs sija olisi riittänyt mestaruuteen. Sitä lähdimme ajamaan ja silloin kävi niin kuin kävi. Tällä kertaa mietimme vasta viimeisellä erikoiskokeella, minkälaisessa tilanteessa olemme.
Toivotaan, että paremmuus saataisiin ratkaistua ajamalla.

Kun kuljettajat ja kalusto ovat kunnossa, Mikkelin ralliteille on mukava startata. Salo ja Stenberg lähtevät ottamaan mittaa seitsemästä erikoiskokeesta ja 95 kisakilometristä A-ryhmäläisten parhaimmiston jälkeen numerolla 9.
- Pätkät tulevat olemaan jälleen hienoja. Tällä kertaa on helpompi lähteä, kun ei tarvitse startata ensimmäisenä. Kalustoon on tehty pientä säätöä, vaikkakin hyvin marginaalista, mutta se vaikuttaa - auto kulkee hyvin, Juha tähdentää.

Mestaruustaistelu käynnistyy lauantaina Mikkelin torilta klo 10.01.

Pisteet top 5

1. Emil Lindholm / Reeta Hämäläinen 119 pistettä NHD (R5)
2. Mikko Heikkilä / Topi Luhtinen 106 pistettä MäntsMK (R5)
3. Teemu Asunmaa / Marko Salminen 104 pistettä Alavuden UA (R5)
4. Juha Salo / Mikko Markkula 76 pistettä Karkkilan UA (R5)
5. Riku Tahko / Markus Soininen 53 pistettä PoSUA (R5)

< Katso kaikki >

Kalenteri 2021

1) 15.-16.1. Arctic Lapland Rally, Rovaniemi
2) 5.-6.3. SM O.K. Auto-ralli, Kouvola
3) 28.-29.5. SM Mad-Croc Länsirannikon Ralli, Lieto
4) 18.-19.6. SM Pohjanmaa Ralli, Seinäjoki
5) 13.-14.8. Top Building Ralli, Lahti
6) 25.-26.9. SM KokUA 60-v Juhlaralli, Kokkola

SM-sarja sosiaalisessa mediassa