Facebook Twitter Email Pinterest

Salomaa Racing

17.09.2008 / Salomaa Racing

Riihimäkeläisautokunta Jani Salomaa - Mikko Lappalainen starttaa ensi lauantaina SM-rallikauden päättävään Mikkelin osakilpailuun. Kaksikon huolellinen valmistautuminen koki merkittävän takaiskun, kun auton juuri huollettu vaihteisto särkyi kaksipäiväiseksi suunnitellun testin alkajaisiksi.
- Nyt vähän "ahistaa". Ei niin sanoakseni oikein lähde lankulta, Salomaa sanaili harmistuneena.
- Matkustimme yli 300 kilometriä Saarijärvelle siksi, että saisimme ajettua hyvän testin kunnollisella tiellä. Tie olisi kyllä hieno, mutta vaihdelaatikko meni melkein heti jumiin. Tietysti pitää ajatella niin, että oli hyvä, ettei vaihdelaatikko hajonnut kisassa, Salomaa jatkoi.
Sattumus oli äärimmäisen harmillinen myös siksi, että vaihteistolla oli täydellisen, Uudenkaupungin ralliin jälkeen uusilla osilla tehdyn huollon jälkeen ajettu alle 50 kilometriä. Lisäksi vaihteistorikko olisi pahimmillaan voinut johtaa isoon vahinkoon.
- Onneksi vauhti oli aika hiljainen, sillä vaihdelaatikko meni totaalisesti jumiin. Pyörän lukittuivat kesken ajon. Ulosajo oli lähellä nytkin. Jos tämä olisi sattunut jossain viitosvaihteella ajettavassa mutkassa - ei sitä oikeastaan viitsi edes ajatella. Täytyy pitää itseään lähinnä onnekkaana, Salomaa pohti.

Tälläkin pilvellä oli kultareunus, sillä apuun riensi ralliautoilun herrasmies Reijo Muhonen.
- Saatiin onneksi tästä suht läheltä Reijolta laatikko lainaan, joten saamme auton ajokuntoon torstaiksi ja kisaan myös. Toivottavasti saamme ainakin toisen testipäivän ajettua. Olisi kuitenkin erittäin hyvä saada lisää kovavauhtisia kilometrejä, jotta auto tulisi entistä tutummaksi. Uudessakaupungissa sen huomasi, ettei auto vielä ollut täysin hanskassa, Salomaa kertoi.

Mikkeliä tiimissä odotetaan takaiskusta huolimatta jo innolla.
- Onhan se tunnustettava, että nämä tekniikkamurheet vähän laskevat mielialaa, mutta kyllä silti odotan kisaa innolla, Salomaa vakuutti.
- Odotan kaikesta huolimatta, että pääsisimme vielä ajamaan paljon ennen kilpailua. On kiva nähdä, mihin se johtaa.
Riihimäkeläispari starttaa kilpailuun hyvistä asemista numerolla 24.
- Viime kaudella Mikkelin kilpailu jäi ajamatta jalkavaivani takia, joten pieni takamatka meillä on niihin verrattuna, jotka olivat täällä myös viime vuonna, Salomaa arvioi.
- Minulla ei ole lähivuosilta kilpailukokemusta Mikkelistä. Viimeksi, kun täällä ajoin, oli talvi. Olettaisin, että kisassa ajetaan kovavauhtisia teitä, jotka kääntyvät paljon ja joissa on paljon ylityksiä. Eli varmaan täällä ajetaan hyvin samankaltaisia teitä kuin esim. Kouvolassa, Salomaa veikkasi.

Kauden viimeinen SM-osakilpailu alkaa lauantaina klo 10 Mikkelin torilta. Samaan paikkaan myös tullaan maaliin n. klo 17 alkaen. Kooste rallista nähdään heti sunnuntaina klo 17.00 MTV3-kanavalla. Ohjelma uusitaan 28.9. klo 13.00 MTV3 MAX -kanavalla.
Kilpailun tulospalvelu löytyy internetistä osoitteesta www.tenab.net

Pisteet top 5

1. Lauri Joona / Tuukka Shemeikka 103 pistettä SAU (Rally2)
2. Jari Huttunen / Antti Haapala 100 pistettä KiuUA (R5)
3. Teemu Asunmaa / Ville Mannisenmäki 97 pistettä Alavuden UA (Rally2)
4. Juha Salo / Kristian Temonen 85 pistettä Karkkilan UA (Rally2)
5. Roope Korhonen / Anssi Viinikka 40 pistettä LMM (R5)

< Katso kaikki >

Kalenteri 2023

1) 12.-14.1. Arctic Lapland Rally, Rovaniemi
2) 3.-4.2. IsoValkeinen SM-Ralli Kuopio
3) 3.-4.3. SM Jyväskylän Talviralli, Jyväskylä
4) 19.-20.5. SM Pohjanmaa Ralli, Seinäjoki
5) 16.-17.6. SM Itäralli, Joensuu
6) 11.-12.8. Future SM-ralli, Lahti
7) 29.-30.9. SM Kokkola Ralli, Kokkola

SM-sarja sosiaalisessa mediassa