Facebook Twitter Email Pinterest

Anssi Mustonen

16.09.2008 / Anssi Mustonen

Ralliautoilun SM-sarjassa A-ryhmän seitsemättä sijaa hallussaan pitävän suonenjokelaisen Anssi Mustosen nimeä ei löydy syyskuun kolmantena lauantaina ajettavan SM-sarjan päätöskilpailun lähtöluettelosta.
Siviilielämän työkiireet pitävät Laukaan Moottorimiehiä edustavan Mustosen poissa ralliladulta ja näin hänen SM-sarjan seitsemän osakilpailun urakka päättyi pettymykseen.

- Päätös ei ollut helppo, mutta se oli tällä kertaa pakko tehdä näin.
Toisaalta minulla ei SM-sarjan pistetilanteen vuoksi ollut edes teoreettisia mahdollisuuksia taistella SM-mitallista, joten lauantaisella Mikkelin rallilla ei olisi ollut mitään merkitystä. Neljänteen sijaan olisi ollut edellytykset mutta se sija on ensimmäinen hävitty sija ja siksi kuppi kallistui työelämän puoleen, kertasi Mustonen.

Kuluvan vuoden ralliautoilun SM-sarjassa ja sen historian viimeisen kerran ajetussa A-ryhmässä Anssi Mustosen ja hänen kartanlukijansa Kari Kallion parhaimmaksi suoritukseksi jäi Nilsiän ja Kouvolan SM-rallien hieno viides sija.

Tulevan vuoden rallikuviot työn alla

Vaikka kuluva kilpailukausi ei ole vielä edes päättynyt, on Mustonen kovasti suunnitellut jo tulevaa vuotta. Ralliautoilun SM-sarja kokee tulevana vuonna uusia tuulia ne myös kiinnostavat Mustosta.

- Olen kartoittanut useita eri vaihtoehtoja ja niiden läpikäyminen vie oman aikansa. Ralli on minun rattoni ja oivallinen tapa päästä irti työmaailman kiireistä. Varmaa on tässä vaiheessa se, että tulevana vuonna Mustonen nähdään myös Suomen rallipoluilla. Luonnollisesti kansainväliset kilpailut kiinnostavat myös eikä Viroonkaan ole pitkä matka. Katsotaan nyt mitä loppuvuonna tulee tapahtumaan ja edetään niiden suunnitelmien pohjalta, jatkoi Mustonen.

Lisätietoja Anssin kotisivuilta osoitteesta www.rally-anssi.com

Pisteet top 5

1. Teemu Asunmaa / Ville Mannisenmäki 34 pistettä Alavuden UA (Rally2)
2. Juha Salo / Kristian Temonen 25 pistettä Karkkilan UA (Rally2)
3. Lauri Joona / Tuukka Shemeikka 20 pistettä SAU (Rally2)
4. Juuso Metsälä / Jaakko Jäntti 16 pistettä KeurUA (R5)
5. Niclas Grönholm / Antti Linnaketo 13 pistettä EMSC (Rally2)

< Katso kaikki >

Kalenteri 2023

1) 12.-14.1. Arctic Lapland Rally, Rovaniemi
2) 3.-4.2. IsoValkeinen SM-Ralli Kuopio
3) 3.-4.3. SM Jyväskylän Talviralli, Jyväskylä
4) 19.-20.5. SM Pohjanmaa Ralli, Seinäjoki
5) 16.-17.6. SM Itäralli, Joensuu
6) 11.-12.8. SM-Ralli, Lahti
7) 29.-30.9. SM-Ralli, Kokkola

SM-sarja sosiaalisessa mediassa