Facebook Twitter Email Pinterest

Jukka Hiltunen

19.09.2008 /

Jukka Hiltunen huuhtoo kultaa Mikkelin SM-rallissa
- Espoolaiselle kelpaa vain kilpailun voitto

Kuvankaunista Ford Focus RS WRC´03 ralliautoa ohjastava espoolainen Jukka Hiltunen kartanlukijansa Jarkko Kalliolevon kanssa ovat kuluneen ralliautoilun kesäkauden olleet hirmuisessa liekissä; SM-sarjan osakilpailujen palkintokorokkeella tuttuna näkynä vieraillut rallikaksikko ajaa tulevana lauantaina ralliautoilun kirkkaimmista mitaleista SM-sarjan viimeisessä osakilpailussa Mikkelissä.

Kolme viikkoa sitten hopea-oranssista ja tuulennopeaa WRC-autoa luotsannut Hiltunen saavutti ralliuransa ensimmäisen SM-osakilpailun voiton nousten sen tuomien pisteiden myötä taistelemaan hänen uransa ensimmäisestä ja A-ryhmän rallihistorian viimeisestä SM-tittelistä. Koska Hiltunen on SM-pisteissä sarjajohtajaa Ari Vihavaista perässä 16 pistettä ja hallitsevaa Suomenmestaria Jussi Välimäkeä 15 pistettä, ei voittokaan takaa kultamitalia vaan sen saavuttamiseksi niin Vihavaisen kuin Välimäen on jätettävä kilpailu kesken. SM Vaakuna rallin reitille Hiltunen starttaa tekemään parhaansa ja katsomaan mitä kaksi hyvää ystäväänsä ja myös tittelistä taistelevaa kuljettajaa tekevät.

- On sanottu, että rallit pitää voittaa ajamalla eikä nopeutta mitata toisten epäonnen kautta. Nyt kuitenkin mestaruustitteliä ajatellen tarvitsen runsaasti vetoapua Vihavaiselta ja Välimäeltä. Koska SM-pisteissä heidät erottaa vain yksi piste, tulevat he varmasti ottamaan toisistaan kunnolla mittaa joten mitä tahansa voi kilpailussa tapahtua.
Heidän vaikeuksien kautta varmistamani pronssimitali voi vielä kirkastua, raportoi Hiltunen.

- Minua kiinnostaa vain ja ainoastaan rallin yleiskilpailun voitto.
Torstaisella testierikoiskokeella löysimme uusia juonia vauhtimme parantamiseksi ja sen vuoksi uskallan toivoa jääväni historian kirjoihin nyt viimeistä kertaa ajettavan A-ryhmän voittajana. Olisi myös mukava päättää kotimainen rallikausi toiseen peräkkäiseen yleiskilpailun voittoon, joten täysillä lähdetään matkaan, jatkoi itseluottamusta pursuava Hiltunen.

Jukka Hiltunen ja Jarkko Kalliolepo suuntaavat lauantaina klo 10 SM Vaakuna rallin seitsemälle erikoiskokeelle ja 94 erikoiskoekilometrille kolmantena kilpailijaparina. Shampanja roiskuu uusien rallimestareiden toimesta Mikkelin kaupungin keskustorilla klo 17 aikoihin.

Pisteet top 5

1. Emil Lindholm / Reeta Hämäläinen 119 pistettä NHD (R5)
2. Mikko Heikkilä / Topi Luhtinen 106 pistettä MäntsMK (R5)
3. Teemu Asunmaa / Marko Salminen 104 pistettä Alavuden UA (R5)
4. Juha Salo / Mikko Markkula 76 pistettä Karkkilan UA (R5)
5. Riku Tahko / Markus Soininen 53 pistettä PoSUA (R5)

< Katso kaikki >

Kalenteri 2021

1) 15.-16.1. Arctic Lapland Rally, Rovaniemi
2) 5.-6.3. SM O.K. Auto-ralli, Kouvola
3) 28.-29.5. SM Mad-Croc Länsirannikon Ralli, Lieto
4) 18.-19.6. SM Pohjanmaa Ralli, Seinäjoki
5) 13.-14.8. Top Building Ralli, Lahti
6) 25.-26.9. SM KokUA 60-v Juhlaralli, Kokkola

SM-sarja sosiaalisessa mediassa