Facebook Twitter Email Pinterest

Subaru Dealer Team Finland

18.09.2008 / Subaru Dealer Team Finland

Mikkeliläinen Jari Ketomaa on kahtena edellisenä vuonna ajanut voittoon kotikaupunkinsa osakilpailussa, SM-Vaakuna Rallissa.

Viime vuonna Ketomaa nousi voiton ansiosta myös ison N-ryhmän Suomen mestariksi, mutta se
kultamitalin saavuttaminen vaati silloin hieman epäonnea kanssakilpailijan osalta.

Tällä kertaa tilanne on hieman samanlainen. SM-sarjan kärkikaksikko Kosti Katajamäki ja Juha Salo ovat keränneet 71 ja 70 pistettä, kun edellisen SM-osakilpailun väliin jättäneellä Ketomaalla on 58 pistettä.

Ketomaa johti tällä kaudella SM-sarjaa vielä viiden osakilpailun jälkeen. Sen jälkeen hallitseva mestari joutui antamaan muille kärkimiehille tasoitusta yhden kilpailun verran, koska Subaru-kuljettaja on samaan aikaan kamppailemassa N-ryhmän MM-pisteistä Uuden-Seelannin rallissa.

Ketomaa ja kartanlukija Miika Teiskonen ovat ajaneet tällä kaudella viisi MM-rallia Subaru Imprezalla ja he ovat PWRC-luokan eli N-ryhmän tuotantoautojen luokan MM-pisteissä kolmantena.

Tulevan viikonlopun Mikkelin SM-ralliin Ketomaalla ja Teiskosella on selvä tavoite:

- Voittoa lähdetään ilman muuta hakemaan, mutta täysillä sen ykkössijan eteen joutuu painamaan. Mestaruusmahdollisuuksiani en laske etukäteen. Katsotaan, että mitä kilpailussa tapahtuu, Ketomaa toteaa.

Subaru Dealer Team Finlandin vahvuudessa ajaa tällä kaudella ensimmäistä kertaa kolme kuljettajaparia.

Voittoa puolustavien Ketomaan ja Teiskosen lisäksi Tommi Mäkinen Racingin rakentamilla Imprezoilla kilpailevat Teemu Arminen ja Seppo Varmavuo sekä Juuso Pykälistö ja Mika Ovaskainen.

Arminen ja Pykälistö olivat mielissään alkuviikolla suoritetun perusteellisen testijakson päätteeksi.

- Erilaisilla jousitus- ja alustasäädöillä lähden tähän kisaan. Pykälistön Juuso on tuonut oman näkemyksensä ja kokemuksensa ansiosta kehitystä tähän vielä melko tuoreeseen ralliautomalliin, Arminen kehaisi.
- Omaan ajotyyliini ne muutokset sopivat, kun takapäähän on löytynyt lisää pitoa. Voitosta lähdetään myös tappelemaan, siellä on tosin sellaiset 10 kuskia, joilla on samat tavoitteet meidän luokassa. Edellisessä kisassa vauhti oli jo paikoitellen kärkitasolla, joten lähdetään jatkamaan sitä samaa tahtia.

SM-Vaakuna Rallin lähtö tapahtuu Mikkelin torilta lauantaina klo 10.01. Rallissa ajetaan seitsemän erikoiskoetta yhteispituudeltaan 92 kilometriä. Maaliin ensimmäisiä kilpailijoita odotetaan klo 17.00 aikoihin.

Pisteet top 5

1. Lauri Joona / Tuukka Shemeikka 103 pistettä SAU (Rally2)
2. Jari Huttunen / Antti Haapala 100 pistettä KiuUA (R5)
3. Teemu Asunmaa / Ville Mannisenmäki 97 pistettä Alavuden UA (Rally2)
4. Juha Salo / Kristian Temonen 85 pistettä Karkkilan UA (Rally2)
5. Roope Korhonen / Anssi Viinikka 40 pistettä LMM (R5)

< Katso kaikki >

Kalenteri 2023

1) 12.-14.1. Arctic Lapland Rally, Rovaniemi
2) 3.-4.2. IsoValkeinen SM-Ralli Kuopio
3) 3.-4.3. SM Jyväskylän Talviralli, Jyväskylä
4) 19.-20.5. SM Pohjanmaa Ralli, Seinäjoki
5) 16.-17.6. SM Itäralli, Joensuu
6) 11.-12.8. Future SM-ralli, Lahti
7) 29.-30.9. SM Kokkola Ralli, Kokkola

SM-sarja sosiaalisessa mediassa