Facebook Twitter Email Pinterest

Axel Lindholm

21.09.2008 / Axel Lindholm

Ralliautoilun SM-sarjan yhteydessä N-ryhmäläisellä Mitsubishi Lancer Evolution IX ralliautolla A-junioreissa kiireisintä kyytiä kuluneella rallikaudella pitänyt Axel Lindholm, 20, kartanlukijansa Timo Hantusen kanssa jatkoivat kilpailukautensa mukaisella teemalla voittaen SM-sarjan päätöskilpailussa A-junioreiden yleiskilpailun. SM Vaakuna rallin kaikille seitsemälle pikataipaleelle pohja-ajan ajanut Lindholm näin saavutti tavoitteensa ajaen samalla kilpailukautensa viimeisen rallin nelivetoisen ja turboahdetun kilpurin ratin takana.

- Lopputulos oli se mitä lähdimme hakemaan, mutta ajollisesti on minulla vielä paljon parannettavaa; Pikataipaleet tulisi ajaa tehdyn nuotin mukaan ja sitä kautta saada varmuutta ajamiseen. Tämän osa-alueen hallitsemisessa minulla on vielä tekemistä, mutta kehitystä tapahtuu kilpailu kilpailulta, suomi Axel itseään.

- Kokonaisuutena Mikkelin SM-ralli oli silti hyvä ja opettavainen kilpailu. Olen nyt ajanut kuusi ennakkotutustuttavaa kilpailua Mitsubishilla ja kaikki nämä rallit automme on toiminut ongelmitta. Siitä suuri kiitos huoltomiehille, jotka ovat pitäneet automme täydellisessä toimintakunnossa. On ollut erinomaista saada ajaa teknisesti ongelmattomia kilpailuja ja sitä kautta niin opiskella kuin nautiskella vauhdin hurmasta, Lindholm jatkoi.

Ralliautoilun SM-sarjan yleiskilpailun voittoon ajoi Mikkelin ralliässä ja SM-pronssia tänä vuonna napannut Jari Ketomaa. Ralliautoilun N-ryhmän Suomenmestaruuden tiukan taistelun jälkeen varmisti Juha Salo jättäen Kosti Katajamäen hopealle. Axel Lindholmin kilpailukausi jatkuu jo tulevana viikonloppuna kun edessä on Naantalin ympäristössä ajettava perinteikäs Rantaralli, joka on Nuorten SM-sarjan päätöskilpailu. Axel ja kartanlukija Timo Hantunen suuntaavat Naantaliin Honda Civic Type-R ralliautolla. Tavoitteena kaksikolla on taistella kilpailun kärkisijoista.

- Kovaa pitää mennä, jotta tavoitteeseemme päästään. Ralliautomme on edellisen osakilpailun jäljiltä käyty läpi jonka seurauksena uskon sen olevan iskussa. Nyt tulevana viikkona hienosäädetään kilpuria ohjastava mies samaiseen vireeseen ja katsotaan maalilipulla mihin se riittää, suunnitteli Lindholm.

Lopputulokset SM Vaakuna ralli, Mikkeli: A-junioreiden yleiskilpailu: Top-3 1. Axel Lindholm & Timo Hantunen, Mitsubishi Lancer Evolution IX, 49.07;5 2. Jussi Vainionpää & Mika Juntunen, Honda Civic Type-R, +3.03;3sek 3. Lasse Martikainen & Ville Vauhkonen, Toyota Starlet, +5.31;1sek

Pisteet top 5

1. Teemu Asunmaa / Ville Mannisenmäki 34 pistettä Alavuden UA (Rally2)
2. Juha Salo / Kristian Temonen 25 pistettä Karkkilan UA (Rally2)
3. Lauri Joona / Tuukka Shemeikka 20 pistettä SAU (Rally2)
4. Juuso Metsälä / Jaakko Jäntti 16 pistettä KeurUA (R5)
5. Niclas Grönholm / Antti Linnaketo 13 pistettä EMSC (Rally2)

< Katso kaikki >

Kalenteri 2023

1) 12.-14.1. Arctic Lapland Rally, Rovaniemi
2) 3.-4.2. IsoValkeinen SM-Ralli Kuopio
3) 3.-4.3. SM Jyväskylän Talviralli, Jyväskylä
4) 19.-20.5. SM Pohjanmaa Ralli, Seinäjoki
5) 16.-17.6. SM Itäralli, Joensuu
6) 11.-12.8. SM-Ralli, Lahti
7) 29.-30.9. SM-Ralli, Kokkola

SM-sarja sosiaalisessa mediassa