Facebook Twitter Email Pinterest

Vireä viisikymppinen uusii ilmeensä

18.11.2008 / Vireä viisikymppinen uusii ilmeensä

Ralli SM -sarja
Vireä viisikymppinen uusii ilmeensä

Suomalaisen autourheilun huippusarja Ralli SM juhlistaa 50-vuotistaivaltaan uudistamalla sarjan yleisilmeen. Uuden, nuorekkaan ilmeen toivotaan tuovan sarjan pariin uutta yleisöä, uusia kilpailijoita ja lisäävän sarjan kiinnostusta tiedotusvälineissä.

Yleisilmeen uudistuksella on tavoitteena lisätä Ralli SM:n näkyvyyttä ja kasvattaa sarjan valtakunnallista merkitystä. Uudistuksen myötä lajin seuraamista helpotetaan ja viestintää kehitetään voimakkaasti. Sarjan upea logo ja entistä ehompi yleisilme otetaan käyttöön myös Ralli SM:n internetsivuilla heti ensi vuoden alussa, kun Ralli SM -sarja starttaa Rovaniemen Arctic Lapland Rallyssa 23.-24.1.2009.

- Juhlavuosi on oiva hetki uudistaa sarjan ilmettä. Haluamme uuden ilmeen esiin niin kilpailupaikkakunnilla kuin valtakunnallisestikin. Kauden aikana parannamme medianäkyvyyttä tekemällä yhteistyötä muun muassa paikallisen median kanssa sekä tarjoamalla uusia palveluita kilpailijoille ja medialle kilpailupaikoilla, summaa projektijohtaja Kai Tarkiainen sarjan promootio-oikeuksia hallinnoivasta AKK Sports Oy:stä.

- Toivon uuden logon ja ilmeen tavoittavan myös pelikonsolisukupolven edustajat. Heidänkin kannattaa käydä tutustumassa ralliin myös livenä, itse ainakin olen saanut lajin parissa huikeita kokemuksia, toteaa uuden ilmeen suunnitellut Timi Koponen, joka itsekin on vasta 19-vuotias.

Jaossa jo 51. Suomenmestaruus
Kaikkien aikojen ensimmäisen mestaruuden voitti vuonna 1959 Esko Keinänen Peugeot 403 -autollaan. Sarjan historiassa eniten Suomenmestaruuksia, huikeat 13 kappaletta, on ajanut Kyösti Hämäläinen vuosina 1973-1986. Maailman maineeseen sarjan parista ovat kaasuttaneet muun muassa Rauno Aaltonen, Timo Mäkinen, Tommi Mäkinen ja Marcus Grönholm.

Sarjassa mestaruuksia on jaettu vuosittain yhdestä viiteen, autoluokkien määrästä riippuen. Kaudella 2009 ovat jaossa 51. mestaruudet kuljettajille, kartanlukijoille ja tiimeille, kahdessa eri luokassa.

Ralli SM -sarjan seuraaminen halutaan tehdä mahdollisimman helpoksi rallikansalle. Osakilpailuja kehitetään niin, että yleisöllä ja tiedotusvälineillä on kisaviikonlopun aikana aiempaa huomattavasti enemmän seurattavaa sekä erikoiskokeilla että huoltoalueella.

- Kahteen luokkaan siirtyminen tekee Ralli SM:n seuraamisesta katsojille huomattavasti helpompaa. Uudistuksilla haluamme taata paremman näkyvyyden eri tiedotusvälineissä sekä sitä kautta saada myös uusia kilpailijoita ja uutta yleisöä, Tarkiainen kertoo.

Lisätietoja:
AKK Sports Oy, projektijohtaja Kai Tarkiainen, puh. 040 846 6766, etunimi.sukunimi@autourheilu.fi

Kuvapankki
Ralli SM -sarjasta on median vapaaseen uutiskäyttöön tarkoitettuja kuvia osoitteessa www.autourheilu.fi/rallism/kuvaarkisto.

Ralli SM -sarja
Ralli SM -sarja on suomalaisen autourheilun huippusarja, joka nauttii myös suurta kansainvälistä arvostusta. Sarjassa ajetaan vuosittain seitsemän osakilpailua, joista kolme talvella ja neljä kesällä. Suomenmestaruudet jaetaan kahdessa luokassa, 4-vetoisissa ja 2-vetoisissa, molemmissa erikseen kuljettajille, kartanlukijoille ja tiimeille. Lisäksi 2-vetoisten luokassa kilpaillaan Nuorten suomenmestaruudesta. Lisätietoja Ralli SM -sarjasta saat osoitteesta www.autourheilu.fi/rallism.

Pisteet top 5

1. Teemu Asunmaa / Ville Mannisenmäki 122 pistettä Alavuden UA (Rally2)
2. Jari Huttunen / Antti Haapala 120 pistettä KiuUA (R5)
3. Lauri Joona / Tuukka Shemeikka 119 pistettä SAU (Rally2)
4. Juha Salo / Kristian Temonen 119 pistettä Karkkilan UA (Rally2)
5. Roope Korhonen / Anssi Viinikka 51 pistettä LMM (R5)

< Katso kaikki >

Kalenteri 2024

1) 12.-13.1. SM Auto Sorsa Riihimäki-Ralli, Riihimäki
2) 1.-3.2. 59. Arctic Lapland Rally, Rovaniemi
3) 8.-9.3. SM Tuuri Ralli, Alavus
4) 24.-25.5. SM Mad-Croc Länsirannikon Ralli, Turku
5) 14.-15.6. SM Pohjanmaa Ralli, Seinäjoki
6) 23.-24.8. SM Ralli Lahti, Lahti
7) 4.-5.10. SM Ralli Kitee, Kitee

SM-sarja sosiaalisessa mediassa