Facebook Twitter Email Pinterest

Mitsubishi

12.01.2009 / Mitsubishi

Mika Häkkinen ajaa Arctic Lapland Rallyssa. Kuva: Marko Mäkinen.Formula ykkösten kaksinkertainen maailmanmestari Mika Häkkinen starttaa Rovaniemen Arctic Lapland -ralliin kahden vuoden tauon jälkeen. Mika ajaa N-ryhmän Mitsubishi Lancer Evo9 -autoa. Auto on sama, jolla Häkkinen osallistui vuosi sitten Hämeenlinnassa ajettuun Vanajanlinna-ralliin.

- Ralli on kivaa, ja pakkohan nyt on jotain ajaa. Tämä on pirskatin hauskaa hommaa, Mika nauraa.
Häkkinen kertoo, että rata-ajohommista virallisesti eläkkeelle jäätyään hän aikoo panostaa yhä enemmän harrastusmielessä ralliautoiluun.

- Arctic Lapland -ralli jäi viime vuonna työkiireiden vuoksi väliin. En ole koskaan ajanut sorarallia, enkä asfalttirallia. Asfalttiralli kiinnostaisi, koska olen erikoistunut asfaltilla ajamiseen, Mika väläyttää.

Mikan kartanlukijana Rovaniemellä toimii alan legenda Ilkka Kivimäki, joka 70- ja 80-luvuilla luotsasi Markku Alénin rallin MM-sarjassa 19 osakilpailuvoittoon.

- Kiiki on superkokenut kartanlukija ja alan täysverinen ammattilainen. Mulla on aina ollut mahdollisuus ajaa hyvien kartturien kanssa. Arctic Lapland -rallissa pidetään hauskaa, Mika lupaa.

Mitsubishi suosituin

Rallin SM-sarjan pääluokkaan, ryhmä N yli 2000 cm3 ja Super 2000 Rallyyn, on ennakkoilmoittautunut kaikkiaan 30 autokuntaa, joista 21 kilpailee Mitsubishilla. Suomalaisten rallikuljettajien luottoautomerkki esittelee SM-kauden avauksessa Rovaniemellä uuden Lancer Evolution 10 -mallin ja kauden edetessä yhä useampi kuljettaja tulee pistemetsästykseen juuri Lancer Evolution 10:n kanssa.

Tiimien väliseen SM-sarjaan Mitsubishi-joukkueita on ilmoittautunut kaikkiaan neljä; Team Mitsubishi Ralliart Finland, Team Mitsubishi Pohjanmaa, STC-Meat Rally Team ja Team Mitsubishi Westerlund.

Mitsubishin maahantuojan Veho Group Oy Ab:n tuote- ja PR-päällikkö Pekka Koski sanoo, että uusia N-ryhmän Lancer Evolution 10 -kilpa-autoja on tällä hetkellä rakenteilla kymmenkunta.

- Lancer Evolution 10 on täysin uusi kokonaisuus; kori, alustageometria, voimansiirron lukot ja moottori ovat kaikki uusia konstruktioita. Siksi testaaminen ja osien saaminen alihankkijoilta tulee viemään aikaisempia malleja enemmän aikaa, joten mm. Team Mitsubishi Ralliart Finlandin kuljettajakaksikko Juha Salo ja Kosti Katajamäki esittelevät uudet autonsa myöhemmin. Salo on vahvistanut ajavansa Lancer Evolution 10-mallilla talvikauden päätösosakilpailussa maaliskuussa Joensuun SM Abloy Itärallissa.

Mika Häkkinen.- Printsport ja Jukka Ketomäki ovat ajaneet uutuusautoillaan ensitestit ja jo nyt on varmistunut, että uutuus on vahvemmasta rakenteestaan huolimatta vain parikymmentä kiloa edeltää raskaampi. Painon lisäyksen kompensoi huomattavasti tasapainoisempi painojakauma, auto on lähempänä 50-50 painojakaumaa kuin mikään N-ryhmän Mitsubishi tähän saakka, Vemic Auton tuote- ja PR-päällikkö Pekka Koski toteaa.

Ensimmäisenä uudella Evolution X:llä Arctic Rally Laplandin poluille pääsee Subarusta takaisin Mitsubishiin vaihtanut Jukka Ketomäki.

Pisteet top 5

1. Lauri Joona / Tuukka Shemeikka 103 pistettä SAU (Rally2)
2. Jari Huttunen / Antti Haapala 100 pistettä KiuUA (R5)
3. Teemu Asunmaa / Ville Mannisenmäki 97 pistettä Alavuden UA (Rally2)
4. Juha Salo / Kristian Temonen 85 pistettä Karkkilan UA (Rally2)
5. Roope Korhonen / Anssi Viinikka 40 pistettä LMM (R5)

< Katso kaikki >

Kalenteri 2023

1) 12.-14.1. Arctic Lapland Rally, Rovaniemi
2) 3.-4.2. IsoValkeinen SM-Ralli Kuopio
3) 3.-4.3. SM Jyväskylän Talviralli, Jyväskylä
4) 19.-20.5. SM Pohjanmaa Ralli, Seinäjoki
5) 16.-17.6. SM Itäralli, Joensuu
6) 11.-12.8. Future SM-ralli, Lahti
7) 29.-30.9. SM Kokkola Ralli, Kokkola

SM-sarja sosiaalisessa mediassa