Facebook Twitter Email Pinterest

Juha Salo

07.12.2008 / Juha Salo

Kiinan rallimestaruussarja, osakilpailu 5/5
5.-7.12.2008 Shaowu, Fujian

Rallisarjat ympäri maailman päättelevät kausiaan. Kiinan mestaruussarjan tämän vuoden viimeiset kisakilometrit ajettiin tänään Shaowussa. Eilen ajosuorituksellaan tiimilleen Kiinan rallimestaruuden varmistanut Juha Salo lähti viimeiseen ajopäivään tuntuvassa kärkiasemassa ja kasvatti johtoaan jo reiluun minuuttiin, mutta päätöspätkällä Mitsubishi päätyi katolleen.

- Jälkiviisaus on sitä parasta viisautta. Jos johtaa yleiskilpailua yli minuutilla ja on yksi 15 kilometrin pätkä ajamatta, niin onhan se selvää, että se pitäisi tulla vaikka peruuttamalla läpi. Menimme mielestämme turvallista vauhtia, mutta silti kävi näin. Pistää vähän sylettämään, Juha Salo ruoski.

- Tietenkin ilman suuria munauksia ei taida niitä isoja voittojakaan tulla!

Salon ja kartanlukija Mika Stenbergin auto kierähti katolleen hitaassa oikealle kääntyvässä mutkassa ja jäi keskelle tietä.

- Kun vain tietäisi, miksi auto kaatui kahdenkympin vauhdista. Sisäpenkassa ei ollut mitään. Oliko tiessä joku ura, johon takapyörä tökkäsi? Jos se jollakin tapaa painoi jousituksen pohjaan ja heitti auton yli, kuljettaja arvuutteli.

Paikalla ei ollut katsojia, eikä kuljettajan ja kartanlukijan voimin autoa saatu käännettyä takaisin pyörilleen. Suomalaiskaksikon voitto jäi muutamaa kilometriä vajaaksi.

Rallissa ajettiin 13 erikoiskoetta, joista yhdeksällä Salo oli joukon nopein. Keskeytys ei vaarantanut Guizhou Bai Ling Teamin Kiinan mestaruutta, jonka tiimi varmisti eilisten päiväpisteiden myötä. Kilpailun voitti Jarkko Miettinen.


** Huom! Kiinassa ulkomainen kuljettaja ei voita henkilökohtaista mestaruutta. Ulkomaisen kuljettajan ajamat pisteet lasketaan mukaan tiimin pisteisiin. Vain sarjan kiinalaiskuljettajat taistelevat henkilökohtaisista mestaruuspisteistä.


:.:.:.:.:.:.:.:.:.:.:.:.:.:.:.:.:.:.:.:
Tiedotus:
Mari ja Mervi Salonen
GSM 040 577 8748
tiedotus(at)saloracing.net
:.:.:.:.:.:.:.:.:.:.:.:.:.:.:.:.:.:.:.:

Pisteet top 5

1. Teemu Asunmaa / Ville Mannisenmäki 122 pistettä Alavuden UA (Rally2)
2. Jari Huttunen / Antti Haapala 120 pistettä KiuUA (R5)
3. Lauri Joona / Tuukka Shemeikka 119 pistettä SAU (Rally2)
4. Juha Salo / Kristian Temonen 119 pistettä Karkkilan UA (Rally2)
5. Roope Korhonen / Anssi Viinikka 51 pistettä LMM (R5)

< Katso kaikki >

Kalenteri 2024

1) 12.-13.1. SM Auto Sorsa Riihimäki-Ralli, Riihimäki
2) 1.-3.2. 59. Arctic Lapland Rally, Rovaniemi
3) 8.-9.3. SM Tuuri Ralli, Alavus
4) 24.-25.5. SM Mad-Croc Länsirannikon Ralli, Turku
5) 14.-15.6. SM Pohjanmaa Ralli, Seinäjoki
6) 23.-24.8. SM Ralli Lahti, Lahti
7) 4.-5.10. SM Ralli Kitee, Kitee

SM-sarja sosiaalisessa mediassa