Facebook Twitter Email Pinterest

Jari Ketomaa

31.10.2008 /

Subaru Rally Team Japanin kutsumana Japanin MM-rallissa kilpaileva Jari Ketomaa aloitti kilpailun perjantaina loistavasti ajaen kolme N-ryhmän pohja-aikaa. Mikkeliläinen piti N-ryhmässä johtoasemaa koko avauspäivän ajan ja hän on perjantain erikoiskokeiden jälkeen komeasti sijalla 10 yleiskilpailussa.

Ketomaa ei kilpaile Japanin osakilpailussa tuotantoautojen PWRC-sarjan MM-pisteistä, mutta sarjassa kolmantena olevan Subaru-kuljettajan tavoitteena on silti olla rallin nopein N-ryhmän kuljettaja.

Vaativista ja liukkaista olosuhteista huolimatta Ketomaan avauspäivä sujui ilman suurempia ongelmia.

- Ekalla pätkällä oli vähän luntakin, joten siellä saatiin mennä kunnolla poikittain. Ajollisesti on sujunut puhtaasti ja pätkäajat ovat olleet hyviä, Ketomaa kertasi tyytyväisenä.

- Ei ollut mitään mainittavampia ongelmia. Kerran oikean etuiskarin kiristysmutteri oli pyörinyt auki ja sen takia kuului aika voimakkasta kolinaa. Se pikkuvika saatiin huollossa korjattua.

- Neljäs erikoiskoe oli hurjassa kunnossa. Koetin ajaa huonot kohdat autoa säästellen, mutta silti tuli hyvä aika.

Päivän päätteeksi Sapporossa kahteen kertaan ajetulla super-EK:lla Ketomaa joutui antamaan hieman tasoitusta muille N-ryhmän kärkikuskeille ja menetti reilut pari sekuntia johdostaan.

- MM-pisteitä tavoittelevat kuskit saivat käyttää sitä pätkää shakedownina eli he pääsivät ajamaan siellä jo torstaina, kun meillä oli nyt eka kerta. Siinä jouduin antamaan muutaman sekunnin verran tasoitusta, Ketomaa totesi.

- Perjantaina illalla alkoi sataa kaatamalla, joten lauantain lenkistä tulee tosi jännä. Pätkät voivat mennä huonoon kuntoon, mutta me yritetään edetä järkevästi.

Jari Ketomaa ja kartanlukija Mika Stenberg johtavat N-ryhmää 7,4 sekunnin erolla ennen Venäjän Evgeny Novikovia. Ryhmän toinen suomalaiskuski Juho Hänninen on N-ryhmän kokonaiskilpailussa sijalla 11.

Pisteet top 5

1. Emil Lindholm / Reeta Hämäläinen 119 pistettä NHD (R5)
2. Mikko Heikkilä / Topi Luhtinen 106 pistettä MäntsMK (R5)
3. Teemu Asunmaa / Marko Salminen 104 pistettä Alavuden UA (R5)
4. Juha Salo / Mikko Markkula 76 pistettä Karkkilan UA (R5)
5. Riku Tahko / Markus Soininen 53 pistettä PoSUA (R5)

< Katso kaikki >

Kalenteri 2021

1) 15.-16.1. Arctic Lapland Rally, Rovaniemi
2) 5.-6.3. SM O.K. Auto-ralli, Kouvola
3) 28.-29.5. SM Mad-Croc Länsirannikon Ralli, Lieto
4) 18.-19.6. SM Pohjanmaa Ralli, Seinäjoki
5) 13.-14.8. Top Building Ralli, Lahti
6) 25.-26.9. SM KokUA 60-v Juhlaralli, Kokkola

SM-sarja sosiaalisessa mediassa