Facebook Twitter Email Pinterest

Jari Ketomaa

31.10.2008 / Jari Ketomaa

Subaru Rally Team Japanin kutsumana Japanin MM-rallissa kilpaileva Jari Ketomaa aloitti kilpailun perjantaina loistavasti ajaen kolme N-ryhmän pohja-aikaa. Mikkeliläinen piti N-ryhmässä johtoasemaa koko avauspäivän ajan ja hän on perjantain erikoiskokeiden jälkeen komeasti sijalla 10 yleiskilpailussa.

Ketomaa ei kilpaile Japanin osakilpailussa tuotantoautojen PWRC-sarjan MM-pisteistä, mutta sarjassa kolmantena olevan Subaru-kuljettajan tavoitteena on silti olla rallin nopein N-ryhmän kuljettaja.

Vaativista ja liukkaista olosuhteista huolimatta Ketomaan avauspäivä sujui ilman suurempia ongelmia.

- Ekalla pätkällä oli vähän luntakin, joten siellä saatiin mennä kunnolla poikittain. Ajollisesti on sujunut puhtaasti ja pätkäajat ovat olleet hyviä, Ketomaa kertasi tyytyväisenä.

- Ei ollut mitään mainittavampia ongelmia. Kerran oikean etuiskarin kiristysmutteri oli pyörinyt auki ja sen takia kuului aika voimakkasta kolinaa. Se pikkuvika saatiin huollossa korjattua.

- Neljäs erikoiskoe oli hurjassa kunnossa. Koetin ajaa huonot kohdat autoa säästellen, mutta silti tuli hyvä aika.

Päivän päätteeksi Sapporossa kahteen kertaan ajetulla super-EK:lla Ketomaa joutui antamaan hieman tasoitusta muille N-ryhmän kärkikuskeille ja menetti reilut pari sekuntia johdostaan.

- MM-pisteitä tavoittelevat kuskit saivat käyttää sitä pätkää shakedownina eli he pääsivät ajamaan siellä jo torstaina, kun meillä oli nyt eka kerta. Siinä jouduin antamaan muutaman sekunnin verran tasoitusta, Ketomaa totesi.

- Perjantaina illalla alkoi sataa kaatamalla, joten lauantain lenkistä tulee tosi jännä. Pätkät voivat mennä huonoon kuntoon, mutta me yritetään edetä järkevästi.

Jari Ketomaa ja kartanlukija Mika Stenberg johtavat N-ryhmää 7,4 sekunnin erolla ennen Venäjän Evgeny Novikovia. Ryhmän toinen suomalaiskuski Juho Hänninen on N-ryhmän kokonaiskilpailussa sijalla 11.

Pisteet top 5

1. Teemu Asunmaa / Ville Mannisenmäki 49 pistettä Alavuden UA (Rally2)
2. Juha Salo / Kristian Temonen 43 pistettä Karkkilan UA (Rally2)
3. Lauri Joona / Tuukka Shemeikka 32 pistettä SAU (Rally2)
4. Jari Huttunen / Antti Haapala 25 pistettä KiuUA (R5)
5. Juuso Metsälä / Jaakko Jäntti 23 pistettä KeurUA (R5)

< Katso kaikki >

Kalenteri 2023

1) 12.-14.1. Arctic Lapland Rally, Rovaniemi
2) 3.-4.2. IsoValkeinen SM-Ralli Kuopio
3) 3.-4.3. SM Jyväskylän Talviralli, Jyväskylä
4) 19.-20.5. SM Pohjanmaa Ralli, Seinäjoki
5) 16.-17.6. SM Itäralli, Joensuu
6) 11.-12.8. SM-Ralli, Lahti
7) 29.-30.9. SM-Ralli, Kokkola

SM-sarja sosiaalisessa mediassa