Facebook Twitter Email Pinterest

Jari Ketomaa

31.10.2008 / Jari Ketomaa

Subaru Rally Team Japanin kutsumana Japanin MM-rallissa kilpaileva Jari Ketomaa aloitti kilpailun perjantaina loistavasti ajaen kolme N-ryhmän pohja-aikaa. Mikkeliläinen piti N-ryhmässä johtoasemaa koko avauspäivän ajan ja hän on perjantain erikoiskokeiden jälkeen komeasti sijalla 10 yleiskilpailussa.

Ketomaa ei kilpaile Japanin osakilpailussa tuotantoautojen PWRC-sarjan MM-pisteistä, mutta sarjassa kolmantena olevan Subaru-kuljettajan tavoitteena on silti olla rallin nopein N-ryhmän kuljettaja.

Vaativista ja liukkaista olosuhteista huolimatta Ketomaan avauspäivä sujui ilman suurempia ongelmia.

- Ekalla pätkällä oli vähän luntakin, joten siellä saatiin mennä kunnolla poikittain. Ajollisesti on sujunut puhtaasti ja pätkäajat ovat olleet hyviä, Ketomaa kertasi tyytyväisenä.

- Ei ollut mitään mainittavampia ongelmia. Kerran oikean etuiskarin kiristysmutteri oli pyörinyt auki ja sen takia kuului aika voimakkasta kolinaa. Se pikkuvika saatiin huollossa korjattua.

- Neljäs erikoiskoe oli hurjassa kunnossa. Koetin ajaa huonot kohdat autoa säästellen, mutta silti tuli hyvä aika.

Päivän päätteeksi Sapporossa kahteen kertaan ajetulla super-EK:lla Ketomaa joutui antamaan hieman tasoitusta muille N-ryhmän kärkikuskeille ja menetti reilut pari sekuntia johdostaan.

- MM-pisteitä tavoittelevat kuskit saivat käyttää sitä pätkää shakedownina eli he pääsivät ajamaan siellä jo torstaina, kun meillä oli nyt eka kerta. Siinä jouduin antamaan muutaman sekunnin verran tasoitusta, Ketomaa totesi.

- Perjantaina illalla alkoi sataa kaatamalla, joten lauantain lenkistä tulee tosi jännä. Pätkät voivat mennä huonoon kuntoon, mutta me yritetään edetä järkevästi.

Jari Ketomaa ja kartanlukija Mika Stenberg johtavat N-ryhmää 7,4 sekunnin erolla ennen Venäjän Evgeny Novikovia. Ryhmän toinen suomalaiskuski Juho Hänninen on N-ryhmän kokonaiskilpailussa sijalla 11.

Pisteet top 5

1. Roope Korhonen / Anssi Viinikka 70 pistettä LMM (Rally2)
2. Benjamin Korhola / Sebastian Virtanen 49 pistettä VihUA (Rally2)
3. Anssi Rytkönen / Mikael Korhonen 38 pistettä KoMoKe (R5)
4. Mikko Heikkilä / Kristian Temonen 34 pistettä MäntsMK (Rally2)
5. Niclas Grönholm / Kristian Temonen 31 pistettä EMSC (Rally2)

< Katso kaikki >

Kalenteri 2024

1) 12.-13.1. SM Auto Sorsa Riihimäki-Ralli, Riihimäki
2) 1.-3.2. 59. Arctic Lapland Rally, Rovaniemi
3) 8.-9.3. SM Tuuri Ralli, Alavus
4) 24.-25.5. SM Mad-Croc Länsirannikon Ralli, Turku
5) 14.-15.6. SM Pohjanmaa Ralli, Seinäjoki
6) 23.-24.8. Future SM-ralli, Lahti
7) 4.-5.10. SM Ralli Kitee, Kitee

SM-sarja sosiaalisessa mediassa