Facebook Twitter Email Pinterest

Jari Ketomaa

10.10.2008 /

Kaksinkertainen ralliautoilun Suomen mestari Jari Ketomaa on ajanut tällä kaudella menestyksekkäästi kahta rallisarjaa. N-ryhmän tuotantoautojen MM-sarjan osakilpailujen lisäksi Ketomaa on kilpaillut kotimaan SM-ralleissa.

Suomen MM-rallin yhteydessä Ketomaa sai luotua uusia suhteita Japaniin, kun Subarun tehtaalta oli Subaru Tecnica Internationalin kilpailuosaston henkilöitä Tommi Mäkinen Racingin vieraana.

- Subarun N-ryhmän autojen kehityspuolen päällikkö oli Jari Ketomaan kyydissä nopealla testitiellä. Sitten Suomen MM-rallin jälkeen meihin oltiin Japanista yhteydessä ja kysyttiin mahdollisuutta käyttää Ketomaata kuljettajana Japanin MM-rallissa. Tähän oli helppo vastata myöntävästi, kertoi TMR:n toimitusjohtaja Esko Reiners.

- Kyseinen tarjous Japanista käsin tehtynä on äärimmäisen harvinainen ja se lisää tämän kutsun arvoa. Ketomaa ajaa Subaru Rally Team Japanin väreissä heidän N-ryhmän Imprezalla.

29-vuotias mikkeliläinen rallikuljettaja on tyytyväinen, että hänen tuloksensa ovat herättäneet tällaista huomiota Subarun autotehtaan kotimaassa.

- Tässä asiassa on kaksi merkittävää seikkaa. Ensiksikin omalta kohdaltani on iso juttu, että pääsen ajamaan uuden MM-rallin uudenlaisissa olosuhteissa. Oppia ja kokemusta on varmasti luvassa. Ne ovatkin tässä vaiheessa tärkeitä, kun olen rakentamassa kansainvälistä uraani, Ketomaa selvitti.

- Toinen suuri asia on tietenkin se, että olen pystynyt herättämään vauhdillani ja tuloksillani mielenkiintoa Japanissa, Subarun rallipuolen henkilöiden keskuudessa.

Japanin MM-ralli ajetaan loka-marraskuun vaihteessa. Sen jälkeen Ketomaan ohjelmassa on vielä MM-kauden päättävä Walesin osakilpailu.

Pisteet top 5

1. Emil Lindholm / Reeta Hämäläinen 119 pistettä NHD (R5)
2. Mikko Heikkilä / Topi Luhtinen 106 pistettä MäntsMK (R5)
3. Teemu Asunmaa / Marko Salminen 104 pistettä Alavuden UA (R5)
4. Juha Salo / Mikko Markkula 76 pistettä Karkkilan UA (R5)
5. Riku Tahko / Markus Soininen 53 pistettä PoSUA (R5)

< Katso kaikki >

Kalenteri 2021

1) 15.-16.1. Arctic Lapland Rally, Rovaniemi
2) 5.-6.3. SM O.K. Auto-ralli, Kouvola
3) 28.-29.5. SM Mad-Croc Länsirannikon Ralli, Lieto
4) 18.-19.6. SM Pohjanmaa Ralli, Seinäjoki
5) 13.-14.8. Top Building Ralli, Lahti
6) 25.-26.9. SM KokUA 60-v Juhlaralli, Kokkola

SM-sarja sosiaalisessa mediassa