Facebook Twitter Email Pinterest

Jari Ketomaa

10.10.2008 / Jari Ketomaa

Kaksinkertainen ralliautoilun Suomen mestari Jari Ketomaa on ajanut tällä kaudella menestyksekkäästi kahta rallisarjaa. N-ryhmän tuotantoautojen MM-sarjan osakilpailujen lisäksi Ketomaa on kilpaillut kotimaan SM-ralleissa.

Suomen MM-rallin yhteydessä Ketomaa sai luotua uusia suhteita Japaniin, kun Subarun tehtaalta oli Subaru Tecnica Internationalin kilpailuosaston henkilöitä Tommi Mäkinen Racingin vieraana.

- Subarun N-ryhmän autojen kehityspuolen päällikkö oli Jari Ketomaan kyydissä nopealla testitiellä. Sitten Suomen MM-rallin jälkeen meihin oltiin Japanista yhteydessä ja kysyttiin mahdollisuutta käyttää Ketomaata kuljettajana Japanin MM-rallissa. Tähän oli helppo vastata myöntävästi, kertoi TMR:n toimitusjohtaja Esko Reiners.

- Kyseinen tarjous Japanista käsin tehtynä on äärimmäisen harvinainen ja se lisää tämän kutsun arvoa. Ketomaa ajaa Subaru Rally Team Japanin väreissä heidän N-ryhmän Imprezalla.

29-vuotias mikkeliläinen rallikuljettaja on tyytyväinen, että hänen tuloksensa ovat herättäneet tällaista huomiota Subarun autotehtaan kotimaassa.

- Tässä asiassa on kaksi merkittävää seikkaa. Ensiksikin omalta kohdaltani on iso juttu, että pääsen ajamaan uuden MM-rallin uudenlaisissa olosuhteissa. Oppia ja kokemusta on varmasti luvassa. Ne ovatkin tässä vaiheessa tärkeitä, kun olen rakentamassa kansainvälistä uraani, Ketomaa selvitti.

- Toinen suuri asia on tietenkin se, että olen pystynyt herättämään vauhdillani ja tuloksillani mielenkiintoa Japanissa, Subarun rallipuolen henkilöiden keskuudessa.

Japanin MM-ralli ajetaan loka-marraskuun vaihteessa. Sen jälkeen Ketomaan ohjelmassa on vielä MM-kauden päättävä Walesin osakilpailu.

Pisteet top 5

1. Lauri Joona / Tuukka Shemeikka 103 pistettä SAU (Rally2)
2. Jari Huttunen / Antti Haapala 100 pistettä KiuUA (R5)
3. Teemu Asunmaa / Ville Mannisenmäki 97 pistettä Alavuden UA (Rally2)
4. Juha Salo / Kristian Temonen 85 pistettä Karkkilan UA (Rally2)
5. Roope Korhonen / Anssi Viinikka 40 pistettä LMM (R5)

< Katso kaikki >

Kalenteri 2023

1) 12.-14.1. Arctic Lapland Rally, Rovaniemi
2) 3.-4.2. IsoValkeinen SM-Ralli Kuopio
3) 3.-4.3. SM Jyväskylän Talviralli, Jyväskylä
4) 19.-20.5. SM Pohjanmaa Ralli, Seinäjoki
5) 16.-17.6. SM Itäralli, Joensuu
6) 11.-12.8. Future SM-ralli, Lahti
7) 29.-30.9. SM Kokkola Ralli, Kokkola

SM-sarja sosiaalisessa mediassa