Facebook Twitter Email Pinterest

Jari Ketomaa

14.01.2009 / Jari Ketomaa

Jari Ketomaa. Kuva: Jese Haaja.

Viime vuonna sekä MM-ralleissa että kotoisessa SM-sarjassa menestyksellä esiintynyt Jari Ketomaa joutui nyt puntaroimaan tarkasti tämän kilpailukauden ohjelmaansa.

Kun SM-sarjan avauskilpailun ilmoittautumisaika umpeutui tiistaina, jätti Ketomaa samana päivänä paperit sisään vahvistaen näin kilpailevansa kotimaisessa rallin huippusarjassa.

- Viime kauden kokemusten innoittamana päätähtäimeni on edelleen jatkaa MM-sarjan PWRC-luokassa. Sieltä saavutettua MM-pronssia on tarkoitus kirkastaa tulevaisuudessa. Tähän mennessä keräämämme budjetti ei olisi riittänyt sellaiseen kokonaispakettiin, että se olisi mahdollistanut MM-tittelistä kilpailemisen. On järkevää ottaa aikalisä budjetin vahvistamiseksi ja lähteä mukaan, kun tarvittavat eväät ovat kasassa, Ketomaa raportoi.

- Asioita mietittiin viime tippaan saakka, mutta päätös kallistui SM-sarjan puolelle. Minulla oli muutenkin kotimaan rallien ajamisesta toinen vuosi sopimusta jäljellä Subaru Dealer Team Finlandin sekä Tommi Mäkinen Racingin kanssa.

- En halua ajatella niin, että tämä olisi minulle välivuosi. Minulla on organisaatio, jossa kaksi henkilöä tekee töitä sen eteen, että jatkossa MM-rallien ajaminen taas onnistuu. Niihin kilpailuihin olen asettanut tulevaisuuden tavoitteeni, Ketomaa linjasi.

Tammikuun neljäntenä viikonloppuna Rovaniemellä koittaa Ralli SM-sarjan avauskilpailu, Arctic Ralli.

Jari Ketomaa on sijoittunut edellisten neljän kauden aikana aina SM-mitaleille, joista kaksi ovat kultaisia.

- Viime vuonna en pystynyt jatkamaan kultakannassa, kun yksi osakilpailu jäi minulta väliin MM-rallin takia. Siitä jäi vähän hampaankoloon, joten nyt tarkoitus on tavoitella jälleen osakilpailuvoittoja ja SM-titteliä, Ketomaa myönsi.

- Päätavoitteemme silti säilyy MM-mitalin kirkastamisessa. Sen toteuttamiseen on kuljettajalla ja koko taustatiimilläni kova nälkä. Motivaatio on korkealla, joten keräämme tarvittavan paketin kasaan.

Pisteet top 5

1. Lauri Joona / Tuukka Shemeikka 103 pistettä SAU (Rally2)
2. Jari Huttunen / Antti Haapala 100 pistettä KiuUA (R5)
3. Teemu Asunmaa / Ville Mannisenmäki 97 pistettä Alavuden UA (Rally2)
4. Juha Salo / Kristian Temonen 85 pistettä Karkkilan UA (Rally2)
5. Roope Korhonen / Anssi Viinikka 40 pistettä LMM (R5)

< Katso kaikki >

Kalenteri 2023

1) 12.-14.1. Arctic Lapland Rally, Rovaniemi
2) 3.-4.2. IsoValkeinen SM-Ralli Kuopio
3) 3.-4.3. SM Jyväskylän Talviralli, Jyväskylä
4) 19.-20.5. SM Pohjanmaa Ralli, Seinäjoki
5) 16.-17.6. SM Itäralli, Joensuu
6) 11.-12.8. Future SM-ralli, Lahti
7) 29.-30.9. SM Kokkola Ralli, Kokkola

SM-sarja sosiaalisessa mediassa