Facebook Twitter Email Pinterest

Vesa Hirvonen

14.01.2009 / Vesa Hirvonen

Viime vuonna nousujohteisen kauden päätteeksi SM-hopeaa pienessä N-ryhmässä juhlinut Vesa Hirvonen hakee positiiviselle suuntaukselle jatkoa, joten alkavan kauden tavoitteena miehellä on kultamitali SM-rallisarjan kaksivetoisten luokasta.

- Tai oikeastaan tähtäin on asetettu kahteen kultamitaliin, kun ajan sekä yleisen SM-sarjaa että Nuorten SM-sarjaa. Tavoite on kova, mutta täysin realistinen. Taso tuntuu olevan meidän luokassa entistä kovempi Kaikki viime vuoden mitalistit ovat viivalla ja uusia kasvoja on ilmoittautunut kehiin mukaan, Hirvonen laskee.

Koville tavoitteille on myös katetta, kun Hirvosella on hyvä testijakso takana Printsport Racing-tallin kanssa. Keski-Karjalan UA:ta edustavan kuljettajan viime kauden kilpuri, Honda Civic, on rakennettu talven aikana vastaamaan uuden Fin R-luokan sääntöjä.

- Oltiin juuri korkeanpaikanleirillä viikon verran. Treeniä on reippaasti takana miehelle ja autolle. Ajoin kolmena päivänä Vanttauskosken maisemissa. Auton uuden tekniikan kanssa oli pieniä ns. markan vikoja, mutta kaluston vauhtiin ja kehittymiseen olen todella tyytyväinen, Hirvonen summasi.

- Nyt oli hieno vetää, kun Hondassa on kaikki kilpa-auton kilkkeet. Tehoa on 30 hevosta enemmän, jarrut ja vaihdelaatikko ovat paljon entisiä paremmat.

- En toki olisi ollut pahoillani, vaikka SM-sarjassa olisi jatkettu vanhoilla säännöillä. Nyt tuli monille tiimeille lisää kustannuksia, mutta henkilökohtaisesti pidän tuoretta sääntömuutosta tervetulleena uudistuksena, Hirvonen jatkaa.

Vesa Hirvosella on edessä vielä toinen testijakso ennen kilpailukauden alkua.

Ensimmäinen SM-osakilpailu koittaa Rovaniemellä 23.-24. tammikuuta Arctic Lapland Rallyn merkeissä.

Pisteet top 5

1. Lauri Joona / Tuukka Shemeikka 103 pistettä SAU (Rally2)
2. Jari Huttunen / Antti Haapala 100 pistettä KiuUA (R5)
3. Teemu Asunmaa / Ville Mannisenmäki 97 pistettä Alavuden UA (Rally2)
4. Juha Salo / Kristian Temonen 85 pistettä Karkkilan UA (Rally2)
5. Roope Korhonen / Anssi Viinikka 40 pistettä LMM (R5)

< Katso kaikki >

Kalenteri 2023

1) 12.-14.1. Arctic Lapland Rally, Rovaniemi
2) 3.-4.2. IsoValkeinen SM-Ralli Kuopio
3) 3.-4.3. SM Jyväskylän Talviralli, Jyväskylä
4) 19.-20.5. SM Pohjanmaa Ralli, Seinäjoki
5) 16.-17.6. SM Itäralli, Joensuu
6) 11.-12.8. Future SM-ralli, Lahti
7) 29.-30.9. SM Kokkola Ralli, Kokkola

SM-sarja sosiaalisessa mediassa