Facebook Twitter Email Pinterest

Kovatasoinen ja uudistunut Ralli SM -sarja kaasuttaa pian käyntiin

13.01.2009 / Kovatasoinen ja uudistunut Ralli SM -sarja kaasuttaa pian käyntiin

Ralli SM 2009
Kovatasoinen ja uudistunut Ralli SM -sarja kaasuttaa pian käyntiin

Ralli SM -sarja kokee tulevalla kaudella enemmän muutoksia kuin vuosiin. Uuden sinisävyisen logon ja rengassopimuksen lisäksi uudet mestaruudet ja luokkajako ovat suurimpia uutuuksia.

Kovatasoinen Ralli SM -sarja starttaa pian Rovaniemeltä. Kuva: Marko Mäkinen.

Ralli SM -sarjan kummi, rallin viisinkertainen suomenmestari ja kaksinkertainen maailmanmestari, Marcus Grönholm kehuu suomalaista autourheilun huippusarjaa edelleen kovatasoiseksi - jopa kansainvälisesti vertailtuna.

- Ralli SM -sarja on aina ollut tärkeä. Jo silloin, kun itsekin ajoin Ralli SM -sarjassa, oli taso kova. Se on hyvä sarja kehittää itseään ja ajamistaan, summaa Grönholm.

Grönholm pitää Ralli SM -sarjaa myös tärkeänä ponnahduslautana nuorille, lupaaville kilpailijoille, vaikkakin rallin MM-sarjaan siirtyminen on nykyään vaikeaa. Sopivien yhteistyökumppaneiden ja rahoituksen löytäminen on useimmiten erittäin haasteellista.

- Rahoituksen saaminen voi nyt olla vaikeaa myös Rallin SM -sarjassa finanssikriisin vuoksi. Toivon silti, että kilpailijoita ilmoittautuisi paljon, ja saisimme hyvän ja haastavan kauden.

Uusi vuosi, uusi ilme

Kaudelle 2009 Ralli SM -sarja on uudistunut huomattavasti niin yleisilmeen kuin sarjasääntöjen ja kilpailuluokkien puolesta. Uudistusten myötä Ralli SM -sarjan pariin toivotaan paljon uusia kilpailijoita ja uutta yleisöä. Tavoitteeseen pyritään muun muassa helpottamalla sarjan seurattavuutta sekä lisäämällä sen näkyvyyttä. Tehdyt uudistukset helpottavat myös osaltaan kilpailijoiden ja heidän yhteistyökumppaneidensa toimintaa.

- Kun sarjan näkyvyyttä kasvatetaan, pystymme myös itse tarjoamaan yhteistyökumppaneillemme enemmän mahdollisuuksia päästä esiin. Mitsubishille ja maahantuojalle saadaankin varmasti jatkossa enemmän heidän ansaitsemaansa julkisuutta, viime kauden ison N-ryhmän mestari Juha Salo pohtii.

Kärkisijoista ei taistelematta luovuta

Juha Salo ja viime vuoden pienen N-ryhmän mestari Joonas Lindroos lähtevät kumpikin odottavaisin mielin tulevaan kauteen. Kummankin tavoite on varsin selkeä.

- En meinaa kärkipaikastani taistelutta luopua. Kärjessä kun ollaan, niin siellä aiotaan pysyäkin. Olen sen velkaa tukijoilleni ja kannattajilleni, sanoo Salo.

Kaksivetoisten luokassa kilpaileva Joonas Lindroos on Salon kanssa samoilla linjoilla.

- Lähden tosi hyvillä mielin Rovaniemelle. Minulla on sieltä kolme peräkkäistä voittoa alla, toivottavasti sama voittoputki jatkuu edelleen. Tällä kaudella tullaan käymään jälleen kova taisto mestaruudesta. Itse lähden jahtaamaan kolmatta kultamitalia ja samalla myös Nuorten Suomenmestaruutta, kaavailee Lindroos.

Rovaniemi avaa rallikauden

Ralli SM -sarjan avausosakilpailu, kaksipäiväinen Arctic Lapland Rally starttaa käyntiin perjantaina 23.1.2009. Rovaniemellä ajettava kovatasoinen ralli on kerännyt nimekkään osanottajakaartin ja paljon kansainvälistäkin huomiota. Sarjapisteitä lähtee jahtaamaan kahdessa SM-luokassa hieman viimevuotista suurempi joukko kilpailijoita, yhteensä 54 autokuntaa.


Lisätietoja:
AKK Sports Oy, projektijohtaja Kai Tarkiainen, puh. 040 846 6766, etunimi.sukunimi@autourheilu.fi.

Kuvapankki
Ralli SM -sarjasta on median vapaaseen uutiskäyttöön tarkoitettuja kuvia osoitteessa www.autourheilu.fi/rallism/kuvagalleria.

Ralli SM -sarja
Ralli SM -sarja on suomalaisen autourheilun huippusarja, joka nauttii myös suurta kansainvälistä arvostusta. Sarjassa ajetaan vuosittain seitsemän osakilpailua, joista kolme talvella ja neljä kesällä. Suomenmestaruudet jaetaan kahdessa luokassa, 4-vetoisissa ja 2-vetoisissa, molemmissa erikseen kuljettajille, kartanlukijoille ja tiimeille. Lisäksi 2-vetoisten luokassa kilpaillaan Nuorten Suomenmestaruudesta. Lisätietoja Ralli SM -sarjasta saat osoitteesta www.autourheilu.fi/rallism.

Pisteet top 5

1. Roope Korhonen / Anssi Viinikka 88 pistettä LMM (Rally2)
2. Teemu Asunmaa / Ville Mannisenmäki 75 pistettä AlavUA (Rally2)
3. Benjamin Korhola / Sebastian Virtanen 74 pistettä VihUA (Rally2)
4. Anssi Rytkönen / Mikael Korhonen 65 pistettä KoMoKe (R5)
5. Niclas Grönholm / Kristian Temonen 49 pistettä EMSC (Rally2)

< Katso kaikki >

Kalenteri 2024

1) 12.-13.1. SM Auto Sorsa Riihimäki-Ralli, Riihimäki
2) 1.-3.2. 59. Arctic Lapland Rally, Rovaniemi
3) 8.-9.3. SM Tuuri Ralli, Alavus
4) 24.-25.5. SM Mad-Croc Länsirannikon Ralli, Turku
5) 14.-15.6. SM Pohjanmaa Ralli, Seinäjoki
6) 23.-24.8. Future SM-ralli, Lahti
7) 4.-5.10. SM Ralli Kitee, Kitee

SM-sarja sosiaalisessa mediassa