Facebook Twitter Email Pinterest

Atte Alanen

20.01.2009 / Atte Alanen

Atte Alanen, kuva: Jarno Saari.

SM-rallikausi 2009 on juuri käynnistymässä ja kotimaan nopeimmat rallikuljettajat ovat kokoontuneet Rovaniemelle, kun perinteinen Tunturiralli eli Arctic Lapland Ralli ajetaan viikonlopun aikana.

Ralli SM-sarjan tulokas, 21-vuotias Atte Alanen on suurten haasteiden edessä. Kaksi ensimmäistä rallikauttaan Alanen ajoi etuvetoisella Ford Fiestalla.

Toisen polven rallikuski kohtaa nyt monia uusia asioita. Nuorukaiselle uutta ovat nelivetoinen ralliauto, nuotitettavat kilpailut ja SM-sarjan kivikova taso.

- Kilpa-autona on Mitsubishi Lancer Evo8-malli, jolla olen ehtinyt testata vasta kerran jääradalla. Auto valmistui samana päivänä, kun lähdin Rovaniemelle nuotittamaan, joten testikilometrit jäivät aivan liian vähiin, Alanen myönsi.

- Meillä oli kyllä tarkoitus ajaa viime viikolla parina päivänä oikein kunnon testipätkällä, mutta autoa ei ehditty saada ajokuntoon varaosatoimituksen viivästymisen takia.

Alanen lupaa lähteä rauhallisella ja järkevällä ajolla liikkeelle, kun lähtölippu Rovaniemellä heilahtaa perjantaina iltapäivällä.

- Mitään sijoitustavoitteita en ole vielä asettanut. Vastus on huippukova, kun moni luokan kokeneista kuskeista on saavuttanut urallaan pistesijoja myös MM-ralleista, Alanen totesi.

- Tavoitteena on ajaa ehjä kilpailu ja nostaa vauhtia kilpailun edetessä. Nyt on pääasia, että kerätään kokemusta nelivetoisesta autosta ja SM-rallien tiestön luonteesta.

Lempäälän UA:n rallitiimissä esiintyvän Alasen kartanlukijana toimii Teemu Horkama.

Pisteet top 5

1. Lauri Joona / Tuukka Shemeikka 103 pistettä SAU (Rally2)
2. Jari Huttunen / Antti Haapala 100 pistettä KiuUA (R5)
3. Teemu Asunmaa / Ville Mannisenmäki 97 pistettä Alavuden UA (Rally2)
4. Juha Salo / Kristian Temonen 85 pistettä Karkkilan UA (Rally2)
5. Roope Korhonen / Anssi Viinikka 40 pistettä LMM (R5)

< Katso kaikki >

Kalenteri 2023

1) 12.-14.1. Arctic Lapland Rally, Rovaniemi
2) 3.-4.2. IsoValkeinen SM-Ralli Kuopio
3) 3.-4.3. SM Jyväskylän Talviralli, Jyväskylä
4) 19.-20.5. SM Pohjanmaa Ralli, Seinäjoki
5) 16.-17.6. SM Itäralli, Joensuu
6) 11.-12.8. Future SM-ralli, Lahti
7) 29.-30.9. SM Kokkola Ralli, Kokkola

SM-sarja sosiaalisessa mediassa