Facebook Twitter Email Pinterest

Janne Tuohino

21.01.2009 / Janne Tuohino

Dubaissa asuva ja Kiimingissä vaikuttava ralliautoilun kaksinkertainen Suomenmestari Janne Tuohino, 33, palaa lähes kymmenen kuukauden kilpailutauon jälkeen ralliauton ratin taakse. N-ryhmän Mitsubishi Lancer Evolution IX kilpurilla kaksipäiväiseen SM-sarjan avaukseen, Arctic Lapland Rallyyn osallistuva Tuohino kilpaili edellisen kerran N-ryhmän ralliautolla vuonna 1999. WRC kilpureilla yhdeksän edellistä kilpailukautta ajanut Tuohino suuntaa Napapiirin haastavalle rallireitille ilman menestymispaineita.

- Vaikka päätöstä koko SM-sarjan ajamisesta ei ole vielä tehty, on todella mukava lähes vuoden ajotauon jälkeen palata ralliauton ratin taakse. Rovaniemellä kilpailen hyvän ystäväni Pekka Keski-Korsun ralliautolla ja samalla otan askeleen minulle hieman vieraampaan tuotantoautojen luokan kilpuriin - opiskeltavaa on riittänyt, Tuohino kertoo.

- Ajoin sunnuntaina ensimmäisen kerran yhdeksään vuoteen N-ryhmän ralliautoa ja olin positiivisesti yllättynyt sen ominaisuuksista. Mitsubishin yhdeksäs kehitysversio on kuin takavuosien WRC-auto enkä enää yhtään ihmettele miksi esimerkiksi vuosi sitten N-ryhmän autot olivat esimerkiksi SM-sarjassa WRC-autoja nopeampia. Odotan kuumeisesti perjantaista lähtölipun heilahdusta, Tuohino jatkaa.

Arctic Lapland Rallyn kilpailureitti saa kiitosta

Ralliautoilun SM-sarjan parhaimman osakilpailun titteliä kantava Arctic Lapland Rally on reitiltään kokenut muutoksia. Rallikaravaani ei tänä vuonna matkaa Kemijärvelle ja se mahdollistaa niin kilpailijoiden kuin yleisön kannalta väljemmän aikataulun. Vähäinen lumimäärä aiheuttaa päänvaivaa ralliautoilijoille.

- Rovaniemen upea kilpailureitti on poikkeuksellisen nopeassa kunnossa. Lumipenkkoja ei juuri ole joten tarkkana saa ajaa. On mielenkiintoista nähdä kuinka paljon kärkikuljettajat nopeuttavat reittiä lisää leikkaamalla mutkia suoremmaksi. Virheisiin ei kuitenkaan ole varaa, sillä ulosajon sattuessa ei lumiaavikon keskellä ole ketään kuka auttaisi kuljettajia takaisin tielle, Tuohino viestittää.

- Lähtönumeroni (8) on paras mahdollinen. Myös SM-sarjan huippukova taso pistää yrittämään. En kuitenkaan ota paineita jos en heti avauspäivänä kärkivauhtiin pääse. ole kärkikahinoissa. Nyt on tärkeää saada hyvä tuntuma autoon ja sitä kautta nostaa suoritustasoa. Podium olisi huippukova juttu, Tuohino jatkaa.

Jannen kartanlukijana jatkaa viime vuodelta tuttu Markku Tuohino.

Pisteet top 5

1. Lauri Joona / Tuukka Shemeikka 103 pistettä SAU (Rally2)
2. Jari Huttunen / Antti Haapala 100 pistettä KiuUA (R5)
3. Teemu Asunmaa / Ville Mannisenmäki 97 pistettä Alavuden UA (Rally2)
4. Juha Salo / Kristian Temonen 85 pistettä Karkkilan UA (Rally2)
5. Roope Korhonen / Anssi Viinikka 40 pistettä LMM (R5)

< Katso kaikki >

Kalenteri 2023

1) 12.-14.1. Arctic Lapland Rally, Rovaniemi
2) 3.-4.2. IsoValkeinen SM-Ralli Kuopio
3) 3.-4.3. SM Jyväskylän Talviralli, Jyväskylä
4) 19.-20.5. SM Pohjanmaa Ralli, Seinäjoki
5) 16.-17.6. SM Itäralli, Joensuu
6) 11.-12.8. Future SM-ralli, Lahti
7) 29.-30.9. SM Kokkola Ralli, Kokkola

SM-sarja sosiaalisessa mediassa