Facebook Twitter Email Pinterest

Autourheilun kotimainen huippusarja starttaa Rovaniemeltä

22.01.2009 / Autourheilun kotimainen huippusarja starttaa Rovaniemeltä

Tulevana viikonloppuna kaasutetaan käyntiin Ralli SM -sarjan kausi Rovaniemen Arctic Lapland Rallyssa. Kovatasoiseen Ralli SM -sarjaan kuuluu yhteensä seitsemän osakilpailua, joista kolme kisataan talvella. Rallikausi päätetään syyskuun lopulla ajettavaan Hyvinkään SM Finnsco-ralliin.

Pian käynnistyvältä Ralli SM -sarjan kaudelta on lupa odottaa äärimmäisen tiukkaa taistoa ja mielenkiintoisia tilanteita. Kovatasoisessa ja uudistuneessa sarjassa kamppaillaan suomenmestaruuksista jatkossa kahdessa eri luokassa: kaksi- ja nelivetoisissa. Lisäksi osakilpailuiden ohella ajetaan Suomi Cup.

Rovaniemi täyttyy viikonloppuna rallihumusta

Joonas Lindroos Arctic Lapland Rallyssa -07, kuva: Marko Mäkinen.

Rallikauden avaus nähdään Rovaniemellä, kun ensimmäiset ralliautot starttaavat reitille perjantaina klo 12.00. Kilpailu käynnistyy viimevuotiseen tapaan Mäntyvaaran yleisöerikoiskokeella. Osakilpailun maaliin taas kaarretaan lauantaina n. klo 16.43, jolloin myös jaetaan palkinnot viikonlopun nopeimmille kilpailijoille. Osakilpailun aikana ajetaan yhteensä 231,11 erikoiskoekilometriä. Sekä kilpailun lähtö että maali sijaitsevat aivan Rovaniemen ydinkeskustassa, Lordi-aukiolla.

Kovatasoisia ja kansainvälisiä kilpailijoita

Kansainvälisestikin noteerattuun Arctic Lapland Rallyyn on tänä vuonna ilmoittautunut 60 autokuntaa kaksi- ja nelivoisten luokista. Rovaniemellä nähdäänkin suuri joukko ennestään tuttuja rallikuskeja ja -karttureita. Voitosta taistelee muun muassa viime vuoden nelivetoisten kärkikolmikko: Juha Salo, Kosti Katajamäki ja Jari Ketomaa. Myös kaksivetoisten viime vuoden kärki, Joonas Lindroos, Vesa Hirvonen ja Ville Hautamäki, ovat mukana taistossa.

Arctic Lapland Rallissa ajaa voitosta myös monia viime kauden ryhmä A:n kärkikuljettajia, jotka ovat siirtyneet uuteen SM1¬-nelivetoluokkaan. Pian selviää, onnistuvatko viime vuoden kärkikuljettajat puolustamaan mitaleitaan, kirkastamaan niiden väriä tai vastaamaan kivenkovien haastajien "vallankaappausyrityksiin". Vai viekö Arctic Lapland Rallyn herruuden sittenkin joku muu?

Rovaniemen Arctic Lapland Rally on herättänyt mielenkiintoa myös muissa kuin sarjan tutuissa rallikuskeissa. Avausosakilpailuun osallistuu maailmalla formulakuljettajina mainetta niittäneet Kimi Räikkönen, Mika Häkkinen, Mika Salo ja JJ Lehto.

Kaksipäiväisestä avausosakilpailusta jaetaan sääntöjen mukaan korotetut SM-pisteet seuraavanlaisesti:
1. = 24p.
Vuoden 2007 palkintoseremonia Rovaniemellä, kuva: Marko Mäkinen.2. = 20p.
3. = 16p.
4. = 13p.
5. = 10p.
6. = 8p.
7. = 6p.
8. = 5p.
9. = 4p.
10. = 3p.

Arctic Lapland Rallyn tuloksia voi seurata Ralli SM -sarjan kotisivuilla, osoitteessa www.autourheilu.fi/rallism/tulokset.


Lisätietoja:
AKK Sports Oy, projektijohtaja Kai Tarkiainen, puh. 040 846 6766, etunimi.sukunimi@autourheilu.fi.

Pisteet top 5

1. Roope Korhonen / Anssi Viinikka 70 pistettä LMM (Rally2)
2. Benjamin Korhola / Sebastian Virtanen 59 pistettä VihUA (Rally2)
3. Anssi Rytkönen / Mikael Korhonen 53 pistettä KoMoKe (R5)
4. Teemu Asunmaa / Ville Mannisenmäki 50 pistettä AlavUA (Rally2)
5. Niclas Grönholm / Kristian Temonen 49 pistettä EMSC (Rally2)

< Katso kaikki >

Kalenteri 2024

1) 12.-13.1. SM Auto Sorsa Riihimäki-Ralli, Riihimäki
2) 1.-3.2. 59. Arctic Lapland Rally, Rovaniemi
3) 8.-9.3. SM Tuuri Ralli, Alavus
4) 24.-25.5. SM Mad-Croc Länsirannikon Ralli, Turku
5) 14.-15.6. SM Pohjanmaa Ralli, Seinäjoki
6) 23.-24.8. Future SM-ralli, Lahti
7) 4.-5.10. SM Ralli Kitee, Kitee

SM-sarja sosiaalisessa mediassa