Facebook Twitter Email Pinterest

FuturSoft Racing Team

22.01.2009 / FuturSoft Racing Team

FuturSoft Racing Team tiedottaa

Futursoft Racing Teamin kuljettaja Jani Salomaa tähtää SM-pisteille

FuturSoft Racing Teamin riihimäkeläiskuljettaja Jani Salomaa ajoi viikonvaihteessa onnistuneet testit Lapin lumilla. Salomaa testasi Mitsubishiaan kahden päivän ajan talvisissa olosuhteissa.

- Teimme alustaan aika paljon säätömuutoksia testien aikana. Pohjoisen Suomen olosuhteet ovat kovin erilaiset kuin muualla, oikeastaan missään muussa SM-rallissa ei ajeta samankaltaisilla teillä. Niinpä täällä on ajetut kilometrit tulevat aina tarpeeseen, Salomaa painottaa.

- Uskoisin, että saimme alustaa nyt paremmaksi tämän seudun teille tyypillisiin röykkyihin. Täällähän tiet ovat yleensä pomppuisia ja silti aika nopeita, mikä on haaste sekä kuljettajalle että autolle. Ajaminen kävi samalla myös hyvästä harjoituksesta kuljettajalle. Saatiin karisteltua ruosteet ranteista, Salomaa nauraa.

- Etelä-Suomessa ei vastaava testaaminen ole sattuneesta syystä ollut oikein mahdollista, joten oikeita talvikilometrejä tarvittiin siinäkin mielessä.

Futursoft Racing Team luottaa edelleen Mitsubishin Lancer Evo IX -malliin. Muutamat SM-sarjan kilpailijat taluttavat jo kilpaan uusimman Evo X -auton. Salomaa kuitenkin näkee, että edellisen sukupolven autolla on edelleen täydet mahdollisuudet kilpailla SM-pisteistä. Enemmän kuljettajaa jännittää se, millainen kilpailutilanne SM 1 -luokassa on nyt, kun tästä ns. tuotantoautojen ryhmästä on tullut SM-sarjan pääluokka.

- Kova on taso, Salomaa arvioi.

- En tiedä, voiko sanoa, että kovempi kuin koskaan, mutta ei sekään kyllä paljon mene liioittelun puolelle. Pelkästään voittamaan pystyviä kuljettajia on useita, pisteille vauhti riittää varmasti yli 20 kuljettajalla. Kova urakka on ajaa kympin sakkiin ja siten pisteille.
Oman lisävärinsä kisaan tuovat F1-tähdet Kimi Räikkönen, Mika Häkkinen, Mika Salo ja Jyrki Järvilehto.

- Onhan se hauskaa päästä ajamaan näin kovia nimiä vastaan. He tuovat varmasti myös median kiinnostusta kilpailulle, Salomaa veikkaa.

Kaksipäiväinen Arctic Lapland Ralli puristaa mehut kilpailijoista ja heidän tiimeistään. Futursoft Racing Team on ollut Rovaniemen seudulla jo reilun viikon ajan. Ennen kisan H-hetkeä on luonnollisesti tutustuttu reittiin.

- Reitti on mielenkiintoinen. Tutut tiet ajetaan nyt eri suuntaan kuin aikaisemmin, joten ne ovat aivan kuin uusia teitä. Vanhoista nuoteista ei ole ollut mitään hyötyä, vaan kaikki erikoiskokeet on pitänyt nuotittaa alusta asti uudelleen. Minusta ratkaisu on kuitenkin hyvä. Kivaa, että on vähän vaihtelua. Tiet tuntuvat nyt ihan uusilta, Salomaa huomauttaa.

- Lunta on ehkä tavallista vähemmän, ja sääennusteen mukaan mitään järjettömän kovia pakkasiakaan ei ole luvassa. Odotettavissa on kuitenkin ihan kunnon talviralli.

Arctic Lapland ralli käynnistyy perjantaina klo 12. Futursoft Racing Teamin autokunta Jani Salomaa - Jan Lönegren starttaa kisaan numerolla 34.

- Lähtöpaikka on hyvä. Tiet puhdistuvat sopivasti, mutta eivät kulu vielä kovin pahasti urille, Salomaa arvelee.

- Nyt odotan jo kärsimättömänä kisan alkua. Kilpaa ei ole ajettu moneen kuukauteen, joten on hienoa päästä vihdoin ajamaan.

Kilpailun kulkua on mahdollista seurata reaaliajassa internetissä osoitteessa www.arcticrally.fi/tulokset.html

Lisätietoja:www.futursoftracing.com
Lisätietoja rallin SM-sarjasta: http://www.autourheilu.fi/rallism

Pisteet top 5

1. Roope Korhonen / Anssi Viinikka 70 pistettä LMM (Rally2)
2. Benjamin Korhola / Sebastian Virtanen 59 pistettä VihUA (Rally2)
3. Anssi Rytkönen / Mikael Korhonen 53 pistettä KoMoKe (R5)
4. Teemu Asunmaa / Ville Mannisenmäki 50 pistettä AlavUA (Rally2)
5. Niclas Grönholm / Kristian Temonen 49 pistettä EMSC (Rally2)

< Katso kaikki >

Kalenteri 2024

1) 12.-13.1. SM Auto Sorsa Riihimäki-Ralli, Riihimäki
2) 1.-3.2. 59. Arctic Lapland Rally, Rovaniemi
3) 8.-9.3. SM Tuuri Ralli, Alavus
4) 24.-25.5. SM Mad-Croc Länsirannikon Ralli, Turku
5) 14.-15.6. SM Pohjanmaa Ralli, Seinäjoki
6) 23.-24.8. Future SM-ralli, Lahti
7) 4.-5.10. SM Ralli Kitee, Kitee

SM-sarja sosiaalisessa mediassa