Facebook Twitter Email Pinterest

Jussi Välimäki

24.01.2009 / Jussi Välimäki

- STC-Meat rallitiimille kolmanneksi korkeimmat tiimipisteet

Lempääläinen ralliautoilija ja vuoden 2007 ralliautoilun Suomenmestari Jussi Välimäki, 34, ajoi neljänneksi Rovaniemen ympäristössä ajetussa kaksipäiväisessä Arctic Lapland rallissa. Välimäki uuden kartanlukijansa Marko Sallisen kanssa sortui avauspäivän erikoiskokeilla yliyrittämisen aiheuttamiin ajovirheisiin ja niiden seurauksena kolmen kärki pääsi karkumatkalle, jota STC-Meatin kuljettajakaksikko ei toisena kilpailupäivänä pystynyt eikä enää kahdeksannen pikataipaleen jälkeen edes yrittänyt ajaa kiinni. Välimäki oli tilannerikkaasta rallista huolimatta tyytyväinen lopputulokseen.

- Neljäs sija ja sen tuomat SM-pisteet ovat paremmat kuin tyhjä tilipussi. En 16-vuotisen ralliurani aikana muista kilpailua, jossa olisi näin paljon ollut ylimääräistä ohjelmaa ratin takana. Yritin liikaa avauspäivän erikoiskokeilla ja ajovirheet kostautuivat aikahukkana, jota ei hallitsevalle SM-mitalikolmikolle olisi saanut antaa. Silti neljänneksi korkeimmat pisteet lämmittävät - menestymisen nälkä kasvoi, summasi Välimäki.

- Toivottavasti kilpailukauden tuurit eivät kaikki tulleet käytettyä SM-sarjan avauskilpailussa tai muuten olemme pulassa kun kuukauden aion Mikkelissä vastata Salon, Katajamäen ja Ketomaan vauhtiin. Meidän on edessä paljon kotitehtäviä, Välimäki jatkoi.

Formulamiesten tähdittämässä Arctic Lapland rallissa jaossa olivat korotetut SM-pisteet, jotka ovat lähes poikkeuksetta tulleet aina tarpeeseen kun kilpailukausi huipentuu myöhemmin syksyllä. Kuljettajien SM-pisteiden lisäksi jaossa oli SM-rallihistorian ensimmäisen kerran pisteet myös tiimeille. STC-Meat rallitiimi avasi kauden kolmanneksi korkeimmilla tiimipisteillä.

- Juha Salo nouti Mitsubishille korkeimmat, Jari Ketomaa vei Subarulle seuraavat ja me toimme STC-Meat rallitiimille kolmanneksi korkeimmat SM-tiimipisteet. Peli on hienosti avattu ja tästä on erittäin mukava suunnata kohti Savon vauhtipolkuja, viestitti Välimäki

Lopputulokset Arctic Lapland ralli, Rovaniemi: Top-5
1. Juha Salo, Mitsubishi Lancer Evolution IX, 2:01:14,1
2. Kosti Katajamäki, Mitsubishi Lancer Evolution IX, +15,2sek
3. Jari Ketomaa, Subaru Impreza WRX STi, +33,2sek
4. Jussi Välimäki, Mitsubishi Lancer Evolution IX, +1,24,5sek
5. Jukka Ketomäki, Mitsubishi Lancer Evolution X RS, +2,08,0sek

Pisteet top 5

1. Lauri Joona / Tuukka Shemeikka 103 pistettä SAU (Rally2)
2. Jari Huttunen / Antti Haapala 100 pistettä KiuUA (R5)
3. Teemu Asunmaa / Ville Mannisenmäki 97 pistettä Alavuden UA (Rally2)
4. Juha Salo / Kristian Temonen 85 pistettä Karkkilan UA (Rally2)
5. Roope Korhonen / Anssi Viinikka 40 pistettä LMM (R5)

< Katso kaikki >

Kalenteri 2023

1) 12.-14.1. Arctic Lapland Rally, Rovaniemi
2) 3.-4.2. IsoValkeinen SM-Ralli Kuopio
3) 3.-4.3. SM Jyväskylän Talviralli, Jyväskylä
4) 19.-20.5. SM Pohjanmaa Ralli, Seinäjoki
5) 16.-17.6. SM Itäralli, Joensuu
6) 11.-12.8. Future SM-ralli, Lahti
7) 29.-30.9. SM Kokkola Ralli, Kokkola

SM-sarja sosiaalisessa mediassa