Facebook Twitter Email Pinterest

Jari Ketomaa

22.02.2009 / Jari Ketomaa

Ralli SM-sarjan toinen osakilpailu Mikkelin Vaakuna-ralli päättyi lauantaina oman kaupungin kaksikon riemukkaisiin voitonjuhliin. Jari Ketomaa ja Miika Teiskonen tekivät virheetöntä työtä ja ajoivat neljä pohja-aikaa seitsemästä mahdollisesta.

Jari Ketomaa, kuva: Marko Mäkinen.Rallin alussa Ketomaa aloitti hurjan kamppailun Juha Salon kanssa, kun kaksikon eroa mitattiin sekunnin kymmenyksillä. Tämä vääntö päättyi Salon keskeyttäessä tekniseen vikaan EK3:lla.

- Täysillä lähdettiin puristamaan heti alusta saakka. Tilanne ei suinkaan helpottunut, vaikka kaksi edeltä startannutta kilpakumppania keskeytti. Se tarkoitti sitä, että jouduin EK4:lta lähtien ajamaan ensimmäisenä autona reitillä, Ketomaa kertasi.

- Erityisesti nelos- ja vitospätkät olivat irtolumen takia vaativia. Siellä meillä oli kyllä useita oho-tilanteita. Vitosella osuin kiveen ja vanteesta lähti palanen. Onneksi mitään tekniikkaa ei mennyt rikki. Ero taakse oli reilut 11 sekuntia ennen kahta viimeistä pätkää, mutta päätin olla löysäämättä yhtään vauhtia.

Mikkelin torin maalipaikalla voitiin todeta Ketomaan voittaneen rallin neljännen kerran peräkkäin. Voittomarginaali oli 27,8 sekuntia ennen Jarkko Nikaraa.

- Tavoitteena ollut voitto saavutettiin, joten koko tiimillä on aihetta juhlaan. Ennen rallia tehdyn kehitystyön ansiosta Subaru Impreza oli jälleen hieman nopeampi, Ketomaa kertoili.
- Ykkössija nosti meidät myös SM-pistejohtoon, joten tästä on hyvä jatkaa kautta eteenpäin. Lisäksi Subaru Dealer Team nousi ykköseksi tiimien välisessä sarjassa, säesti kartturi Teiskonen.

Teemu Arminen kuittasi viidennen sijan SM-pisteet

Subaru Dealer Team Finlandin toinen autokunta Teemu Arminen ja kartturi Seppo Varmavuo pokkasivat viime vuoden tapaan Mikkelin SM Vaakuna-rallista viidenneksi korkeimmat SM-pisteet.

Riihimäen UA:ta edustavan Armisen sijoitus oli maalissa kuudes, mutta edelle ehti yksi SM-sarjan ulkopuolella ajanut kilpailija.

Armisen autokunta kävi kovaa sekuntikamppailua saman tiimin, Tommi Mäkinen Racingin, huoltamalla Fiat Abarthilla ajanutta Kimi Räikköstä vastaan. Arminen oli pari sekuntia F1-mestaria edellä, kun kaksikon taistelu päättyi Räikkösen ulosajoon EK6:lla.

- Sijoitus ei ole huono, mutta vauhdillisesti en ole kilpailun antiin tyytyväinen. Nopeat osuudet menivät tyydyttävästi, mutta hitailla teillä kello ei vaan tykännyt, Arminen totesi. En saanut riittävän hyvää ajorytmiä päälle, joten kärjen vauhtiin ei ollut asiaa, tiimikaveriaan onnitellut Arminen summasi.

Tämän kauden alussa Subaru-kuljettajiksi siirtyneet Kristian Sohlberg ja Janne Tuohino olivat myös hyvässä vauhdissa Mikkelissä.

Sohlberg taisteli kilpailussa neljänneksi ja pääsi pokkaamaan kolmanneksi korkeimmat SM-pisteet. Tuohinon matka keskeytyi harmittavasti ulosajoon EK 3:lla.

Ralli SM-sarja jatkuu kahden viikon päästä Joensuussa.

Lisätietoja:
Jarno Saari
0400 959 565
tiedottaja
Subaru Dealer Team Finland

Pisteet top 5

1. Roope Korhonen / Anssi Viinikka 88 pistettä LMM (Rally2)
2. Teemu Asunmaa / Ville Mannisenmäki 75 pistettä AlavUA (Rally2)
3. Benjamin Korhola / Sebastian Virtanen 74 pistettä VihUA (Rally2)
4. Anssi Rytkönen / Mikael Korhonen 65 pistettä KoMoKe (R5)
5. Niclas Grönholm / Kristian Temonen 49 pistettä EMSC (Rally2)

< Katso kaikki >

Kalenteri 2024

1) 12.-13.1. SM Auto Sorsa Riihimäki-Ralli, Riihimäki
2) 1.-3.2. 59. Arctic Lapland Rally, Rovaniemi
3) 8.-9.3. SM Tuuri Ralli, Alavus
4) 24.-25.5. SM Mad-Croc Länsirannikon Ralli, Turku
5) 14.-15.6. SM Pohjanmaa Ralli, Seinäjoki
6) 23.-24.8. Future SM-ralli, Lahti
7) 4.-5.10. SM Ralli Kitee, Kitee

SM-sarja sosiaalisessa mediassa