Facebook Twitter Email Pinterest

Mika Hirvikangas

23.02.2009 / Mika Hirvikangas

Kankaanpään UA:n kaksikko Mika Hirvikangas ja kartanlukija Toni Karilahti avasivat Ralli SM-kauden tammikuussa komeasti kolmossijalla, mutta sarjan toinen osakilpailu viime lauantaina Mikkelissä oli täynnä tekniikkamurheita.

Honda Civicillä kaksivetoisten autojen SM2-luokassa kilpaileva Hirvikangas taivalsi sisukkaasti maaliin, mutta ongelmat pudottivat sijoituksen kahdeksanneksi. Luokan voittoon kaasutteli Joonas Lindroos ennen Vesa Hirvosta.

- Kylläpä kasaantuikin niin paljon hidasteita yhteen ralliin, että näin jälkeenpäin jo melkein naurattaa, Hirvikangas lohkaisi.

- Ekalla pätkällä oli ongelmia nuottien kanssa ja kakkosella irtosi jarrupolkimen pinta, joka sitten pyöri jaloissa. Kolmospätkällä pysähdyimme SOS-merkille edellä ajaneen kilpailijan ulosajon vuoksi. Sen jälkeen alkoivat suuremmat murheet tekniikan kanssa, kun nelosvaihde alkoi hyppiä pois päältä. Eniten tulokseen vaikutti kuitenkin mystinen sähkövika, kun moottori sammui EK5:lla ainakin 10 kertaa.

Moottori toimi aina siirtymäosuuksilla, mutta vielä kahdella viimeisellä erikoiskokeella kone sammuili ja kävi välillä vain kahdella pytyllä.

- Meinasin välillä jo keskeyttää, mutta sitten päätimme yrittää ja katsoa, kestäisikö vehkeet maaliin saakka. Luokan kahdeksas sija toi kuitenkin kolme SM-pistettä, joten nekin voivat olla tosi arvokkaita kauden lopulla, Hirvikangas totesi.

SM2-luokan pistejohdossa on Lindroos 39 pisteellä, toisena on Anssi Tawast 30 pisteellä ja Hirvikangas jatkaa kolmantena 19 pistettä keränneenä.

Ralli SM-sarja jatkuu Joensuussa 7. maaliskuuta, jolloin ohjelmassa on talvikauden päättävä osakilpailu.

Lisätietoja:
Jarno Saari
0400 959 565
www.hirvikangas.fi

Pisteet top 5

1. Lauri Joona / Tuukka Shemeikka 103 pistettä SAU (Rally2)
2. Jari Huttunen / Antti Haapala 100 pistettä KiuUA (R5)
3. Teemu Asunmaa / Ville Mannisenmäki 97 pistettä Alavuden UA (Rally2)
4. Juha Salo / Kristian Temonen 85 pistettä Karkkilan UA (Rally2)
5. Roope Korhonen / Anssi Viinikka 40 pistettä LMM (R5)

< Katso kaikki >

Kalenteri 2023

1) 12.-14.1. Arctic Lapland Rally, Rovaniemi
2) 3.-4.2. IsoValkeinen SM-Ralli Kuopio
3) 3.-4.3. SM Jyväskylän Talviralli, Jyväskylä
4) 19.-20.5. SM Pohjanmaa Ralli, Seinäjoki
5) 16.-17.6. SM Itäralli, Joensuu
6) 11.-12.8. Future SM-ralli, Lahti
7) 29.-30.9. SM Kokkola Ralli, Kokkola

SM-sarja sosiaalisessa mediassa