Facebook Twitter Email Pinterest

Mika Hirvikangas

23.02.2009 / Mika Hirvikangas

Kankaanpään UA:n kaksikko Mika Hirvikangas ja kartanlukija Toni Karilahti avasivat Ralli SM-kauden tammikuussa komeasti kolmossijalla, mutta sarjan toinen osakilpailu viime lauantaina Mikkelissä oli täynnä tekniikkamurheita.

Honda Civicillä kaksivetoisten autojen SM2-luokassa kilpaileva Hirvikangas taivalsi sisukkaasti maaliin, mutta ongelmat pudottivat sijoituksen kahdeksanneksi. Luokan voittoon kaasutteli Joonas Lindroos ennen Vesa Hirvosta.

- Kylläpä kasaantuikin niin paljon hidasteita yhteen ralliin, että näin jälkeenpäin jo melkein naurattaa, Hirvikangas lohkaisi.

- Ekalla pätkällä oli ongelmia nuottien kanssa ja kakkosella irtosi jarrupolkimen pinta, joka sitten pyöri jaloissa. Kolmospätkällä pysähdyimme SOS-merkille edellä ajaneen kilpailijan ulosajon vuoksi. Sen jälkeen alkoivat suuremmat murheet tekniikan kanssa, kun nelosvaihde alkoi hyppiä pois päältä. Eniten tulokseen vaikutti kuitenkin mystinen sähkövika, kun moottori sammui EK5:lla ainakin 10 kertaa.

Moottori toimi aina siirtymäosuuksilla, mutta vielä kahdella viimeisellä erikoiskokeella kone sammuili ja kävi välillä vain kahdella pytyllä.

- Meinasin välillä jo keskeyttää, mutta sitten päätimme yrittää ja katsoa, kestäisikö vehkeet maaliin saakka. Luokan kahdeksas sija toi kuitenkin kolme SM-pistettä, joten nekin voivat olla tosi arvokkaita kauden lopulla, Hirvikangas totesi.

SM2-luokan pistejohdossa on Lindroos 39 pisteellä, toisena on Anssi Tawast 30 pisteellä ja Hirvikangas jatkaa kolmantena 19 pistettä keränneenä.

Ralli SM-sarja jatkuu Joensuussa 7. maaliskuuta, jolloin ohjelmassa on talvikauden päättävä osakilpailu.

Lisätietoja:
Jarno Saari
0400 959 565
www.hirvikangas.fi

Pisteet top 5

1. Roope Korhonen / Anssi Viinikka 88 pistettä LMM (Rally2)
2. Teemu Asunmaa / Ville Mannisenmäki 75 pistettä AlavUA (Rally2)
3. Benjamin Korhola / Sebastian Virtanen 74 pistettä VihUA (Rally2)
4. Anssi Rytkönen / Mikael Korhonen 65 pistettä KoMoKe (R5)
5. Niclas Grönholm / Kristian Temonen 49 pistettä EMSC (Rally2)

< Katso kaikki >

Kalenteri 2024

1) 12.-13.1. SM Auto Sorsa Riihimäki-Ralli, Riihimäki
2) 1.-3.2. 59. Arctic Lapland Rally, Rovaniemi
3) 8.-9.3. SM Tuuri Ralli, Alavus
4) 24.-25.5. SM Mad-Croc Länsirannikon Ralli, Turku
5) 14.-15.6. SM Pohjanmaa Ralli, Seinäjoki
6) 23.-24.8. Future SM-ralli, Lahti
7) 4.-5.10. SM Ralli Kitee, Kitee

SM-sarja sosiaalisessa mediassa