Facebook Twitter Email Pinterest

Talvikauden päätöskilpailu ajetaan Joensuussa

03.03.2009 / Talvikauden päätöskilpailu ajetaan Joensuussa

Ralli SM -sarjan kolmas osakilpailu, Abloy SM Itäralli, ajetaan lauantaina 7.3.2009 Joensuussa. Talvikauden päättävä ralli kisataan tällä kertaa erittäin mutkikkailla ja taitoa vaativilla teillä. Joensuussa ajetaan kahdeksan erikoiskoetta, joiden yhteispituus on noin sata kilometriä.

Vesa Hirvonen osallistuu Abloy SM Itäralliin.Aiemmin perinteisenä kesärallina tunnettu Itäralli kaasutellaan tänä vuonna talvisissa olosuhteissa. Joensuun Urheiluautoilijoiden järjestämä osakilpailu tarjoaa nyt kilpailijoille entistä haastavammat tiet sekä enemmän nähtävää rallikansalle.

- Kyllähän kaikki tietävät Pohjois-Karjalan tiet, ne ovat nopeita ja vaativat kilpailijoilta keskittymistä. Täällä ei pelkän hyvän tuurin varaan kannata paljoa laskea. Reittimme on varmasti todella haastava verrattuna moneen muuhun osakilpailuun, kuvailee Abloy SM Itärallin kilpailunjohtaja Mika Väänänen tyytyväisenä.

Raviradan jännittävä yleisöerikoiskoe

Ralli SM -sarjan kauden aiempien osakilpailuiden tapaan myös Joensuussa ajetaan yleisöerikoiskoe raviradalla. Yleisön suosikiksi nousseet yleisöerikoiskokeet ovat houkutelleet paikalle jopa tuhansia katsojia. Myös Joensuun raviradalle odotetaan paljon uteliaita silmäpareja seuraamaan rallin etenemistä.

- Joensuun raviradalla järjestettävä uusi yleisöerikoiskoe on vauhdikas. Siellä yleisö näkee kovaakin vauhtia. Rallivieraat voivat katsoa kisaa tänä vuonna myös raviradan lämpimistä sisätiloista sekä nauttia ravintolapalveluista, joilla on A-oikeudet, Väänänen kertoo.

- ABC-liikenneasemilta saa S-etukorttia vastaan ilmaisen lipun Abloy SM Itäralliin, ja se kannattaa käydä hakemassa. Lipulla pääsee katsomaan niin yleisöerikoiskoetta, huoltoparkkia, erikoiskokeita kuin palkintojenjakoa. Parhaaseen kisatunnelmaan pääsee, kun käy katsomassa rallia sekä meidän hienoilla metsäerikoiskokeilla että raviradan yleisöerikoiskokeella, Väänänen jatkaa.

Kilpailukeskuksessa riittää vilskettä

Abloy SM Itärallin kilpailukeskuksessa tulee olemaan paljon vilskettä kisalauantaina. Aivan kilpailukeskuksen yhteydessä sijaitsee huoltoparkki, jonne yleisöllä on sinne vapaa pääsy. Huoltoparkissa on mahdollisuus seurata mekaanikkojen taitavaa toimintaa, nähdä Suomen huippukuskit aivan lähietäisyydeltä sekä vertailla kilpailukalustoa.

Myös kilpailun lähtö ja maali ovat kilpailukeskuksen alueella Autotalo Hartikaisen pihassa. SM Abloy Itäralli starttaa klo 10.01 ja maaliin saavutaan noin klo 16.42.

Abloy SM Itäralliin lähdetään SM1-luokassa Jari Ketomaan johdolla. SM2-luokassa taas kärkipaikkaa pitää Joonas Lindroos, joka johtaa myös Nuorten suomenmestaruuskilpailua. Joensuun osakilpailuun osallistuvat myös Pohjois-Karjalan omat kuljettajat Vesa Hirvonen ja Toni Tahvanainen.

Abloy SM Itärallin tuloksia voi seurata kisan aikana osoitteessa www.autourheilu.fi/rallism/tulossivu.

SM Abloy Itäralli

Lisätietoja:
AKK Sports Oy, sarjatiedottaja Hennariikka Andersson, puh. 040 845 8066, etunimi.sukunimi@autourheilu.fi.

Pisteet top 5

1. Roope Korhonen / Anssi Viinikka 88 pistettä LMM (Rally2)
2. Teemu Asunmaa / Ville Mannisenmäki 75 pistettä AlavUA (Rally2)
3. Benjamin Korhola / Sebastian Virtanen 74 pistettä VihUA (Rally2)
4. Anssi Rytkönen / Mikael Korhonen 65 pistettä KoMoKe (R5)
5. Niclas Grönholm / Kristian Temonen 49 pistettä EMSC (Rally2)

< Katso kaikki >

Kalenteri 2024

1) 12.-13.1. SM Auto Sorsa Riihimäki-Ralli, Riihimäki
2) 1.-3.2. 59. Arctic Lapland Rally, Rovaniemi
3) 8.-9.3. SM Tuuri Ralli, Alavus
4) 24.-25.5. SM Mad-Croc Länsirannikon Ralli, Turku
5) 14.-15.6. SM Pohjanmaa Ralli, Seinäjoki
6) 23.-24.8. Future SM-ralli, Lahti
7) 4.-5.10. Fixus SM Ralli Kitee, Kitee

SM-sarja sosiaalisessa mediassa