Facebook Twitter Email Pinterest

Saloracing

08.03.2009 / Saloracing

Rallikauden 2009 talvipuolisko ajettiin päätökseen Joensuussa. Hallitsevalle suomenmestarille Juha Salolle kilpailu oli merkityksellinen, sillä Mitsubishi Ralliart Finland -kuljettaja uudisti Lancerin tuoreimman kehitysversion tositoimissa. Salon ja EVO X:n ensiesiintyminen päättyi erikoiskokeelle seitsemän, kun auto lipsahti lumipenkkaan. Salo ja kartanlukija Mika Stenberg olivat keskeytyshetkellä rallin kolmansia.

- Oli vähän turhan rohkea nuotti. Lyhyt tiukka vasen tuli silmille ja kartturin puoli otti vallin reunaan kiinni. Kun autossa ei ollut pakkia, niin yritin vedättää sen tielle, mutta penkka imaisi auton syvemmälle. Katsojia ei ollut, joten se jäi siihen, Salo kertasi.

Evo kympin kehitystyö on vasta alkumetreillä, mutta siitä huolimatta Juha Salolla on positiivinen mielikuva uuden työvälineen suorituskyvystä. Auto antoi merkkejä hyvistä ominaisuuksista Joensuun rallin ensimmäisellä erikoiskokeella, jossa karkkilalaiskaksikko jäi pätkän pohja-ajasta vain puoli sekuntia.

Seuraavat erikoiskokeet ennen huoltotaukoa tulivat autokunnalta mallikkaasti, muttei aivan kilpailun kärkivauhtia. Neljän erikoiskokeen jälkeen Salo ja Stenberg olivat kolmansia 9,1 sekuntia johtaneen Jari Ketomaan perässä. Huollon jälkeen Salo kiristi tahtiaan tehden uuden auton historian ensimmäisen pohja-ajan.

- Saimme muutettua autoa tauolla aika paljon paremmaksi ja omalle ajotyylille sopivaksi. Auto tuli koko ajan tutummaksi. Kehitys kulki oikeaan suuntaan.

Mitsubishi-kuljettaja ei ollut luovuttanut voittotaistelua. Kilpailun kuudennen erikoiskokeen, liki 30 kilometriä pitkän Oskolan ennakoitiin olevan kilpailun ratkaisupätkä. Salo lähti tekemään reilua pohja-aikaa, mutta kello näytti maalissa 9,9 sekunnin tappiota Ketomaalle.
- Pitkälle pätkälle olisi varmaan tullut pohjat, mutta spinnattiin siellä täydestä vauhdista 360 astetta. Putsari meni tukkoon lumesta ja ajoimme kymmenisen kilometriä pienemmällä teholla. Siinä hävisimme ainakin sen kymmenen sekuntia, Juha mietti.

Vaikka seitsemäs erikoiskoe koitui Salon ja Stenbergin kohtaloksi, kuljettaja näki kilpailusta myös positiiviset puolet.
- Autossa on potentiaalia ja kehitystyö on vasta alussa. Olen tyytyväinen siihen, mitä tänään joillakin pätkillä saimme tehtyä ja mitä auton ajettavuus oli.

Talvikauden viimeisen SM-rallin voitti Jari Ketomaa ennen Jussi Välimäkeä ja Kristian Sohlbergia. Ketomaa vankisti pistejohtoaan. Salon ero kärkeen on 22 pistettä.

- Onhan se selvä, että mestaruutta ajatellen tilanne näyttää huonolta. Piste-ero kärkeen on aika iso, eikä se ole mikään helppo tehtävä ottaa kiinni. Täytyy muistaa, että jokaiselle voi tulla niitä huonojakin kisoja.

Kausi jatkuu Valkeakoskella kesäkuun 6. päivä.

- Olen positiivisesti yllättynyt, miten lähellä olemme sitä, missä meidän pitäisi olla tämän auton kanssa. Lähdemme kehittämään moottoripuolta, myös jarrubalanssia kokeillaan muuttaa ja auton balanssia muutenkin, Salo listasi.

S A L O R A C I N G
J. Salo - M. Stenberg
www.saloracing.com

Lisätietoja:
Mari & Mervi Salonen
GSM 040 577 8748
tiedotus (at) saloracing.com

Pisteet top 5

1. Roope Korhonen / Anssi Viinikka 88 pistettä LMM (Rally2)
2. Teemu Asunmaa / Ville Mannisenmäki 75 pistettä AlavUA (Rally2)
3. Benjamin Korhola / Sebastian Virtanen 74 pistettä VihUA (Rally2)
4. Anssi Rytkönen / Mikael Korhonen 65 pistettä KoMoKe (R5)
5. Niclas Grönholm / Kristian Temonen 49 pistettä EMSC (Rally2)

< Katso kaikki >

Kalenteri 2024

1) 12.-13.1. SM Auto Sorsa Riihimäki-Ralli, Riihimäki
2) 1.-3.2. 59. Arctic Lapland Rally, Rovaniemi
3) 8.-9.3. SM Tuuri Ralli, Alavus
4) 24.-25.5. SM Mad-Croc Länsirannikon Ralli, Turku
5) 14.-15.6. SM Pohjanmaa Ralli, Seinäjoki
6) 23.-24.8. Future SM-ralli, Lahti
7) 4.-5.10. SM Ralli Kitee, Kitee

SM-sarja sosiaalisessa mediassa