Facebook Twitter Email Pinterest

Nuori Andreas Amberg tähtää ralliurallaan pitkälle

22.05.2009 / Nuori Andreas Amberg tähtää ralliurallaan pitkälle

Ralli SM 2009

Vuonna 1988 syntynyt Andreas Amberg on kotimainen kuljettajalupaus, joka ajaa Ralli SM -sarjassa ensimmäistä kauttaan. Amberg kilpailee niin Nuorten kuin kaksivetoisten luokan suomenmestaruudesta. Nuoren rallikuskin ura on jo hyvässä vauhdissa ja tulevaisuus on mahdollisuuksia täynnä.

Andreas Amberg, kuva: JX Foto

Heikinkylässä asuva Andreas Amberg on ehtinyt toimia moottoriurheilun parissa nuoresta iästään huolimatta jo kauan. Ambergin kipinä moottoriurheiluun syttyi 11-vuotiaana hänen saatuaan käyttöönsä oman peltoauton. 16 vuotta täytettyään Ambergin varsinainen moottoriurheilu-ura oli valmis alkamaan rallisprint-kilpailuista. Rallin pariin nuori mies siirtyi heti 18 vuotta täytettyään. Samalla hän pääsi myös AKK-Motorsportin Etelä-Suomen alueen rallivalmennusryhmään.

- Olen oppinut paljon ja saanut hyviä vinkkejä AKK:n rallivalmennusryhmässä. Etenkin nuottien lukeminen on ollut vaikeaa hommaa ja sitä on täytynyt opiskella ja opetella niin paljon kuin on jaksanut - ja vielä vähän enemmän. Ilman kovaa harjoittelua nuotti olisi aivan hirveää, toteaa Amberg.

Haastava talvikausi takana

Ambergin ensimmäinen kausi Ralli SM -sarjassa on tuonut mukanaan paljon opittavaa ja uusia haasteita. Hän on Nuorten SM-pisteissä talvikauden jälkeen neljäntenä ja kaksivetoisten SM-pisteissä sijalla 14.

- Kausi on lähtenyt hyvin ja odotusten mukaisesti käyntiin. Emme ajaneet kauden ensimmäistä osakilpailua Rovaniemellä, joten panostamme nyt erityisesti Nuorten SM-pistetaisteluun, Amberg kertoo.

- Mikkelissä tavoitteenamme oli päästä maaliin, ja siinä onnistuimmekin rengasongelmista huolimatta. Joensuussa taas onnistuimme kaventamaan eroa kärkeen. SM Waltikka-Rallissa tavoitteenamme on ajaa maaliin. Loppukauden osalta voimme asettaa varmasti vieläkin kovempia tavoitteita, Amberg summaa.

Tulevaisuus täynnä mahdollisuuksia

Nuoren rallikuskin ikä näkyy vain kokemuksen puutteena. Nuoresta iästä on Ambergin mukaan kuitenkin enemmän hyötyä kuin haittaa, ovathan kaikki mahdollisuudet rallin saralla vielä auki.

- Kun on aloittanut nuorena, niin on vielä mahdollisuudet päästä pitkälle. Minä tähtään urallani SM-kultaan. Suuntaan varmasti jossain vaiheessa myös ulkomaille, mutta vasta sitten, kun olen saanut enemmän ajokilometrejä ja nuotit kuntoon. Teen asiat nyt kunnolla, niin on helpompi ja kivempi lähteä myöhemmin ulkomaille, Amberg tiivistää.

Lisätietoja:
AKK Sports Oy, sarjatiedottaja Hennariikka Andersson, 040 845 8066, etunimi.sukunimi@autourheilu.fi.

Pisteet top 5

1. Lauri Joona / Tuukka Shemeikka 103 pistettä SAU (Rally2)
2. Jari Huttunen / Antti Haapala 100 pistettä KiuUA (R5)
3. Teemu Asunmaa / Ville Mannisenmäki 97 pistettä Alavuden UA (Rally2)
4. Juha Salo / Kristian Temonen 85 pistettä Karkkilan UA (Rally2)
5. Roope Korhonen / Anssi Viinikka 40 pistettä LMM (R5)

< Katso kaikki >

Kalenteri 2023

1) 12.-14.1. Arctic Lapland Rally, Rovaniemi
2) 3.-4.2. IsoValkeinen SM-Ralli Kuopio
3) 3.-4.3. SM Jyväskylän Talviralli, Jyväskylä
4) 19.-20.5. SM Pohjanmaa Ralli, Seinäjoki
5) 16.-17.6. SM Itäralli, Joensuu
6) 11.-12.8. Future SM-ralli, Lahti
7) 29.-30.9. SM Kokkola Ralli, Kokkola

SM-sarja sosiaalisessa mediassa