Facebook Twitter Email Pinterest

Kristian Sohlberg

04.06.2009 / Kristian Sohlberg

Salattujen Elämien Sami Sarjula kiritti Kristian Sohlbergia testierikoiskokeella

Ralliautoilun SM-sarja palaa tulevana viikonloppuna reilun kahden kuukauden kevättauolta. Edessä on Valkeakosken ympäristössä ajettava yhdeksän erikoiskokeen ja noin 91 erikoiskoekilometrin mittainen SM Waltikka ralli, joka on järjestyksessään neljäs ja ensimmäinen neljästä kesäkelissä ajettavasta kilpailusta.

Espoolainen Kristian Sohlberg, 31, starttaa SM-sarjan kesäkauteen herkullisista asetelmista. Hieman epäonnisen talvikauden jälkeen Tommi Mäkisen Subaru Impreza WRX STi ralliautolla Valkeakosken vaativille erikoiskokeelle viidentenä kilpailijana suuntaava Sohlberg kartanlukijansa Peter Flythströmin kanssa hakivat tuntumaa keskiviikkona Keski-Suomen Uuraisilla sijainneelta testierikoiskokeelta. Sohlbergin jousilla nähtiin myös televisiosarja Salattujen Elämien näyttelijä Sami Sarjula.

- Kokonaisuudessaan ajoin noin 60 erikoiskoekilometriä ja testien pääpaino oli lähinnä ajotuntuman hakemista - Olinhan edellisen kerran ralliauton rattiin koskenut viimeksi maaliskuussa ajetussa edellisessä Joensuun SM-rallissa. Kovaa ajaminen pisti taas hymyn huulille ja korkein odotuksin suuntaan taistelemaan Waltikasta. Vain palkintokorokesija tyydyttää,
Sohlberg lataa.

- Testien aikana Salkkari-Sami kävi jousillani nautiskelemassa vauhdin huumasta. Kyydityksen jälkeinen palaute kertoi siitä, että rallikärpänen on kunnolla päässyt puremaan miestä. Kauaa ei varmasti mene kun Sami jälleen nähdään Suomen rallipoluilla joko kuljettajana tai kartanlukijana, Sohlberg kertoo.

SM Waltikka ralli käynnistyy perjantaina ajettavalla yleisöerikoiskokeella. Kahdeksalle Valkeakosken ympäristössä ajettavalle metsäerikoiskokeelle kilpailijat suuntaavat aikaisin lauantai -aamusta ja maalilipulle heitä on odotettavissa klo 17 aikoihin.

Pisteet top 5

1. Roope Korhonen / Anssi Viinikka 70 pistettä LMM (Rally2)
2. Benjamin Korhola / Sebastian Virtanen 59 pistettä VihUA (Rally2)
3. Anssi Rytkönen / Mikael Korhonen 53 pistettä KoMoKe (R5)
4. Teemu Asunmaa / Ville Mannisenmäki 50 pistettä AlavUA (Rally2)
5. Niclas Grönholm / Kristian Temonen 49 pistettä EMSC (Rally2)

< Katso kaikki >

Kalenteri 2024

1) 12.-13.1. SM Auto Sorsa Riihimäki-Ralli, Riihimäki
2) 1.-3.2. 59. Arctic Lapland Rally, Rovaniemi
3) 8.-9.3. SM Tuuri Ralli, Alavus
4) 24.-25.5. SM Mad-Croc Länsirannikon Ralli, Turku
5) 14.-15.6. SM Pohjanmaa Ralli, Seinäjoki
6) 23.-24.8. Future SM-ralli, Lahti
7) 4.-5.10. SM Ralli Kitee, Kitee

SM-sarja sosiaalisessa mediassa