Facebook Twitter Email Pinterest

Juha Salo

06.06.2009 / Juha Salo

Rallin SM -sarja, osakilpailu 4/7
5.-6.6.2009 Valkeakoski

Juha Salo Valkeakoskella

Ralli SM -sarjan kesäkausi avattiin viikonloppuna Valkeakoskella. Nelivetoisten voimasuhteista oteltiin tutulla kaavalla. Pistekolmonen Juha Salo lähti kaksipäiväisen rallin lauantaipäivään johtoasemassa. Tänään kellotetut kolme pohja-aikaa eivät riittäneet pitämään Mitsubishi-kuljettajaa ykköstilalla. Salon ja kartanlukija Mika Stenbergin kauden neljäs SM-startti päättyi kakkossijaan. Rallin voitti Jari Ketomaa ja Kristian Sohlberg oli kolmas.

- Ehkä suorituksessa oli tänään pientä arkailua. Ajo ei tullut niin rennosti kuin pitäisi, Salo luonnehti.

Salon ja Stenbergin taival alkoi perjantaina avauserikoiskokeen pohja-ajalla. Voittotavoitteella matkaan lähtenyt kuljettajapari toivoi lauantaille samanlaista lähtölaukausta, mutta aamun kolmella ensimmäisellä erikoiskokeella kello ei näyttänyt Salon ja Stenbergin haluamia lukemia.

- Aamun ensimmäisellä pätkällä nukuin. En ajanut ollenkaan niin kuin olisi pitänyt ajaa. Kaksi seuraavaa meni jo suhteellisen ok, Salo kertasi.

Kilpailun neljän ajetun erikoiskokeen jälkeen Salo oli toisena 7,3 sekunnin päässä johtopaikkaa pitäneestä Ketomaasta. Huollon jälkeen ajetut kaksi, yhteismitaltaan liki 40 kilometrin mittaista erikoiskoetta kasvattivat Salon eroa kärkeen.

- Pitkällä lenkillä Västilässä arkailin liikaa ja lämmitin jarrut niin, että ne hävisivät. Siitä oli haittaa seuraavalla pätkällä.

Karkkilalaisten vauhti löytyi kilpailun viimeisille erikoiskokeille. Kolmella pätkällä yhteensä 9,7 sekuntia Ketomaata nopeammat ajat eivät kuitenkaan kuroneet umpeen kertynyttä eroa. Salon sijoittui kauden ensimmäisessä sorarallissa toiseksi 19,4 sekunnin erolla voittaneesta Ketomaasta.

- Jarin ei tarvinnut puristaa enää viimeisillä pätkillä ja meidän tehtävä oli ajaa kakkospaikka, Salo täsmensi.

Vaikka hopeatila oli pettymys, oli rallissa hyvääkin. Mitsubishin EVO X -auto sai alleen tärkeitä kisakilometrejä.

- Täytyy muistaa, että auto on vielä tuore, joten siitä on vielä paljon opittavaa. Suurin oppimisen aihe on ajotapa. Kymppi reagoi paljon nopeammin kuin vanha Evo 9 ja on siitä syystä tarkempi ajaa. Tänään varsinkin liukkaalla tuli itselleni pieni epävarmuus, kun taas pätkät, joissa oli hyvä pito, oli helppo ajaa, Salo mietiskeli.

SM-pistetilanteessa Salo on niukasti kolmantena pisteen vain päässä kakkossijalla olevasta Jussi Välimäestä. Salo ja Stenberg lentävät huomenna Kiinaan, jossa ajetaan ensi viikonloppuna maan mestaruussarjan ensimmäinen osakilpailu. SM-sarja jatkuu heinäkuun 11. päivä Kouvolassa.

Lisätietoja:
Mari & Mervi Salonen
GSM 040 577 8748
tiedotus (at) saloracing.com
www.saloracing.com

Pisteet top 5

1. Roope Korhonen / Anssi Viinikka 88 pistettä LMM (Rally2)
2. Teemu Asunmaa / Ville Mannisenmäki 75 pistettä AlavUA (Rally2)
3. Benjamin Korhola / Sebastian Virtanen 74 pistettä VihUA (Rally2)
4. Anssi Rytkönen / Mikael Korhonen 65 pistettä KoMoKe (R5)
5. Niclas Grönholm / Kristian Temonen 49 pistettä EMSC (Rally2)

< Katso kaikki >

Kalenteri 2024

1) 12.-13.1. SM Auto Sorsa Riihimäki-Ralli, Riihimäki
2) 1.-3.2. 59. Arctic Lapland Rally, Rovaniemi
3) 8.-9.3. SM Tuuri Ralli, Alavus
4) 24.-25.5. SM Mad-Croc Länsirannikon Ralli, Turku
5) 14.-15.6. SM Pohjanmaa Ralli, Seinäjoki
6) 23.-24.8. Future SM-ralli, Lahti
7) 4.-5.10. SM Ralli Kitee, Kitee

SM-sarja sosiaalisessa mediassa