Facebook Twitter Email Pinterest

Jussi Kumpumäki

08.06.2009 / Jussi Kumpumäki

Kuume verotti Jussi Kumpumäen vauhtia SM Waltikka rallissa

Ralli SM -sarjan kilpailukauden neljäs ja seitsemän osakilpailun mittaisen sarjan ensimmäinen soraralli ajettiin Valkeakosken ympäristön kylmänkosteassa säässä. Yhdeksän erikoiskokeen ja noin 91 erikoiskoekilometrin mittaisessa rallissa ainoana Ford Fiesta ST ralliautolla matkassa ollut uusikaupunkilainen Jussi Kumpumäki ei onnistunut saalistamaan SM-pisteitä vaan jäi kuumeen saattelemana SM2-luokan sijalle 11.

Jussi Kumpumaki, kuva Jani Kekoni

- Vireystaso ei ollut kunnossa. Koko kilpailua edeltäneen viikon ajan jatkunut kuume ei hellittänyt myöskään kisapäivänä ja sen seurauksena jäimme tasaisesti kärjen vauhdista, Kumpumäki kertoo.

- Heikon olotilan seurauksena tyydyimme tuloksen tavoittelun sijaan vain kokemuksen keräämiseen ja nuottikielen harjoitteluun.Kuumeesta huolimatta nämä tavoitteet täytettiin ja siihen on oltava tyytyväinen, Kumpumäki jatkoi.

Kouvolan kautta kohti sorateiden Grand Prixia

SM Waltikka-Rallin SM2-luokan kiireisintä kyytiä piti sarjajohtaja Joonas Lindroos, joka on koko kauden saanut ajaa ehjiä suorituksia pahimman kanssakilpailijansa Anssi Tawastin kanssa. Heidän kissa-hiiri -leikki on jatkunut kaikissa neljässä SM-rallissa ja tällä hetkellä Lindroos johtaa mestaruustaistoa 14 pisteellä ennen Tawastia. Kuukauden päästä Kouvolassa ajettavassa seuraavassa SM-rallissa Kumpumäki haluaa ehjän kilpailusuorituksen.

- SM Waltikka-Rallin maalilipun näkeminen katkaisi SM-sarjan kolmen kilpailun mittaisen keskeytysputken. Heinäkuussa ajettavasta seuraavasta SM-rallista haen kilpailukykyisempiä erikoiskoeaikoja sekä luonnollisesti parempaa loppusijoitusta. Oli henkisesti helpottavaa päästä ongelmitta maalipulle ja sitä kautta pyrkiä nostamaan rimaa, Kumpumäki miettii.

- Oikeastaan niin minun kuin tiimini ajatukset ovat pitkälti kääntyneet jo heinä-elokuun vaihteessa ajettavaan Suomen MM-ralliin, jossa edessäni on MM-sarjan debyyttikilpailu. Sipaistaan kuitenkin Kouvola nyt alta pois ja hyödynnetään sieltä saatavat kokemukset yhdessä kilpailukauteni päästartissa, Kumpumäki kertoo.

Lopputulokset SM Waltikka-Ralli, SM2-luokka, top-3:
1. Joonas Lindroos & Jouni Lampinen, Honda Civic Type-R, 49:03,4
2. Anssi Tawast & Mika Leistiö, Citroen C2 R2, +1:14,4sek
3. Marko Mänty & Tomi Kivilahti, Honda Civic Type-R FIN-R, +1:17,0sek
---
11. Jussi Kumpumäki & Mikael Korhonen, Ford Fiesta ST, +3:46,7sek

Pisteet top 5

1. Roope Korhonen / Anssi Viinikka 70 pistettä LMM (Rally2)
2. Benjamin Korhola / Sebastian Virtanen 49 pistettä VihUA (Rally2)
3. Anssi Rytkönen / Mikael Korhonen 38 pistettä KoMoKe (R5)
4. Mikko Heikkilä / Kristian Temonen 34 pistettä MäntsMK (Rally2)
5. Niclas Grönholm / Kristian Temonen 31 pistettä EMSC (Rally2)

< Katso kaikki >

Kalenteri 2024

1) 12.-13.1. SM Auto Sorsa Riihimäki-Ralli, Riihimäki
2) 1.-3.2. 59. Arctic Lapland Rally, Rovaniemi
3) 8.-9.3. SM Tuuri Ralli, Alavus
4) 24.-25.5. SM Mad-Croc Länsirannikon Ralli, Turku
5) 14.-15.6. SM Pohjanmaa Ralli, Seinäjoki
6) 23.-24.8. Future SM-ralli, Lahti
7) 4.-5.10. SM Ralli Kitee, Kitee

SM-sarja sosiaalisessa mediassa