Facebook Twitter Email Pinterest

Ralli kohoaa Kouvolassa talkoovoimin

01.07.2009 / Ralli kohoaa Kouvolassa talkoovoimin

Ralli SM -sarjan kauden viides osakilpailu ajetaan vain reilun viikon päästä Kouvolassa. SM O.K. Auto-rallin rakentaminen on täydessä vauhdissa ja sitä valmistellaan hyvässä talkoohengessä. Osakilpailun järjestelyistä vastaakin kisaorganisaation lisäksi innokkaat talkoolaiset, joita on tänä vuonna jopa satoja.

SM O.K. Auto-ralli ajetaan 11.7.2009 Kouvolassa.Rallivalmistelut ovat täydessä käynnissä Kouvolassa, jossa ajetaan vain reilun viikon päästä Ralli SM -sarjan osakilpailu. Tuleva osakilpailu haastaa kisaorganisaation, sillä talkoolaisten kerääminen on ollut ajoittain varsin haastavaa.

- Tänä vuonna talkoolaisten hankkimista vaikeutti etenkin se, että kaikilla järjestyksenvalvojiltamme vaaditaan virallinen järjestyksenvalvontakortti. Mitään väliaikaisia järkkärikortteja ei enää aiempien vuosien tapaan myönnetty, SM O.K. Auto-rallin kilpailunjohtaja Juha Koskela kertoo.

- Rallia on valmisteltu todella hyvässä hengessä. Meillä on tiivis ydinryhmä, joka jaksaa puurtaa rallin parissa vuodesta toiseen. Lisäksi saamme avuksemme perjantaina noin 50 talkoolaista ja lauantaina jopa 700 talkoolaista. Määrä on todella suuri kun ajattelee, kuinka kuollut talkoohenki noin yleensä on Suomessa, Koskela kiittelee.

SM O.K. Auto-rallin valmistelut ovat aivan loppumetreillä, joskin viimehetken hiontoihin on vielä aikaa. Luvassa on laadukas osakilpailu, joka tarjoaa yleisölle upean kesäkokemuksen.

- Reitillisesti valmistelumme ovat olleet valmiita jo pidemmän aikaa. Kouvolassa ajetaan viime vuoteen verrattuna täysin uusia erikoiskokeita. Edellisvuosista poiketen reitti menee kohti pohjoista. Kilpailijoille etenkin nuotituspäivä tulee olemaan vaativa, koska reitti on uusi kaikille. Pisin erikoiskoe on noin 24,5 kilometriä ja lyhin on kilometrin pituinen yleisöerikoiskoe. Erikoiskoekilometrejä kertyy 95, ja koko kilpailun aikana ajetaan noin 330 kilometriä, Koskela kuvailee.

SM O.K. Auto-ralli starttaa lauantaina 11.7.2009 klo 8.35 Kuusankoskella sijaitsevasta huoltoparkista. Osakilpailun voittajat kruunataan vielä saman päivän aikana, ja he nousevat Sokos Hotel Vaakunan alueella sijaitsevalle maalilavalle klo 17.30.

SM O.K. Auto-rallin logo

Lisätietoja:
AKK Sports Oy, sarjatiedottaja Hennariikka Andersson, 040 845 8066, etunimi.sukunimi@autourheilu.fi

Pisteet top 5

1. Roope Korhonen / Anssi Viinikka 70 pistettä LMM (Rally2)
2. Benjamin Korhola / Sebastian Virtanen 49 pistettä VihUA (Rally2)
3. Anssi Rytkönen / Mikael Korhonen 38 pistettä KoMoKe (R5)
4. Mikko Heikkilä / Kristian Temonen 34 pistettä MäntsMK (Rally2)
5. Niclas Grönholm / Kristian Temonen 31 pistettä EMSC (Rally2)

< Katso kaikki >

Kalenteri 2024

1) 12.-13.1. SM Auto Sorsa Riihimäki-Ralli, Riihimäki
2) 1.-3.2. 59. Arctic Lapland Rally, Rovaniemi
3) 8.-9.3. SM Tuuri Ralli, Alavus
4) 24.-25.5. SM Mad-Croc Länsirannikon Ralli, Turku
5) 14.-15.6. SM Pohjanmaa Ralli, Seinäjoki
6) 23.-24.8. Future SM-ralli, Lahti
7) 4.-5.10. SM Ralli Kitee, Kitee

SM-sarja sosiaalisessa mediassa