Facebook Twitter Email Pinterest

Kari Hytönen

08.07.2009 / Kari Hytönen

Hytönen valmistautuu Neste Oil Ralliin Kouvolassa

Ralli SM -sarjan ja sen yhteydessä ajettavan Suomi Cupin viides osakilpailu ajetaan heinäkuun toisena viikonloppuna Kouvolan ympäristössä. Kilpailun yhdeksälle erikoiskokeelle ja noin 95 erikoiskoekilometrille 59
kilpailijaparina suuntaava jyväskyläläinen Kari Hytönen kartanlukijansa Ismo Pietiläisen kanssa tavoittelevat rallista kilpailukauden kolmatta voittoa ja Suomi Cupin SC5-luokan kuuden pisteen johtoaseman vankistamista.

Kolme viikkoa sitten sarjan aikaisemmassa osakilpailussa kuudella sekunnilla voiton hävinnyt Hytönen janoaa Kouvolan tunnetusti vaativilta pikataipaleilta myös hyvää viimeistelyä heinäkuun lopussa ajettavaan kotimaiseen sorasirkukseen, Neste Oil Ralliin, jossa Suzuki Swift Sport -ralliautolla ajavalla rallilahjakkuudella on edessään jo 12 startti sekä vuoden takaisen luokkavoiton puolustaminen.

- SM Waltikka-Rallin hopeasija jätti hyvän voitonnälän, jota nyt lähdetään tyydyttämään. Kouvolassa olen viimeksi kilpaillut vuonna 2005 ja mitä siitä rallista muistan, ei sillä seudulla ole läheskään yhtä paljon suoria ns. lentokenttäosuuksia kuin edellisessä kilpailuissa, jossa hävisimme voiton rallin huippunopeilla osuuksilla, Hytönen kertoo.

- Suzuki Swift Sport v1600 -ralliautoon ei ole edellisen osakilpailun jäljiltä tarvinnut tehdä suurempia huoltotöitä. Suurin muutos edelliseen osakilpailuun tapahtuu kartturisektorilla, jossa jousille istahtaa hyvä ystäväni Ismo Pietiläinen. Koska hän myös navigoi minua rallin MM-sarjan Suomen osakilpailussa, Neste Oil Rallissa, on tärkeää, että saadaan nyt palautettua yhteinen menestyksekäs tuntuma. Edellisen kerran Ismon kanssa kilpailimme - ja myös voitimme - yhdeksän kuukauden takaisessa Mikkelin SM-rallissa sekä tietysti lähes vuoden takaisessa Suomen MM-rallissa, Hytönen jatkaa.

Debyyttikilpailu turboahdetun nelivetoisen ratissa

Hytönen Racingille joulu tuli jo kesäkuussa kun monivuotinen saksalainen yhteistyökumppani Wallenwein Rallye Sport ilmoitti kiinnittäneensä Hytönen Racingin kaasukäyttöisen turboahdetun nelivetoisen Subaru Impreza WRX STi -ralliauton puikkoihin. Hytönen debytoi ruotsalaisen kartanlukija Mikael Larssonin kanssa N-ryhmän kaasuauton ratin takana lokakuussa Itä-Saksassa ajettavassa Saksan mestaruussarjan viimeisessä osakilpailussa, Lausitz-rallissa.

- Nyt on hymy herkässä. Olen nyt Meksikossa Rally of Nations -rallikilpailussa Saksaa edustavan Mark Wallenweinin kanssa mukana projektissa, joka oikeasti on enemmän kuin mielenkiintoinen. Jo pelkästään se, että saan mahdollisuuden kilpailla turboahdetulla nelivetoisella ralliautolla yhdessä Euroopan tunnetuimmassa sorarallissa pistää sukat pyörimään jaloissani. Bonuksena on varmasti paljon huomiota saava voimanlähde eli kaasu, Hytönen hehkuttaa.

- Yritä tässä nyt sitten keskittyä Kouvolan SM O.K. Auro-ralliin ja Neste Oil Ralliin, jatkoi malttamattomana lokakuuta odottava Hytönen.

Lisätietoja: www.hytonenracing.com

Pisteet top 5

1. Lauri Joona / Tuukka Shemeikka 103 pistettä SAU (Rally2)
2. Jari Huttunen / Antti Haapala 100 pistettä KiuUA (R5)
3. Teemu Asunmaa / Ville Mannisenmäki 97 pistettä Alavuden UA (Rally2)
4. Juha Salo / Kristian Temonen 85 pistettä Karkkilan UA (Rally2)
5. Roope Korhonen / Anssi Viinikka 40 pistettä LMM (R5)

< Katso kaikki >

Kalenteri 2023

1) 12.-14.1. Arctic Lapland Rally, Rovaniemi
2) 3.-4.2. IsoValkeinen SM-Ralli Kuopio
3) 3.-4.3. SM Jyväskylän Talviralli, Jyväskylä
4) 19.-20.5. SM Pohjanmaa Ralli, Seinäjoki
5) 16.-17.6. SM Itäralli, Joensuu
6) 11.-12.8. Future SM-ralli, Lahti
7) 29.-30.9. SM Kokkola Ralli, Kokkola

SM-sarja sosiaalisessa mediassa