Facebook Twitter Email Pinterest

Ratamestareiden vinkit rallikansalle

10.07.2009 / Ratamestareiden vinkit rallikansalle

SM O.K. Auto-rallin ratamestarit kuvailevat ralliyleisölle jokaista erikoiskoetta ja paljastavat parhaat katselupaikat. Ratamestareina toimivat Veli-Matti Iiskola, Matti Huomo ja Mikko selkee. Turvallisen rallimatkan taatakseen ratamestarit toivovat lisäksi kiinnittämään erityistä huomiota liikennemerkkeihin ja järjestysmiesten ohjeisiin.

SM O.K. Auto-ralli 11.7.2009EK 1 Väärtti (Anjalankosken Terästyö)
Erikoiskokeen alku on todella vauhdikasta valtiontietä, mutta virheisiin ei ole varaa. Siirryttäessä yksityistielle erikoiskokeen puolivälissä vauhti hieman rauhoittuu, mutta linjojen ja nuottien on osuttava yhteen. Parhaimmat P-alueet ovat erikoiskokeen puolivälissä ja loppuosassa.

EK 2 Kimola (Vanha Kelo)
Paikalliset kutsuvat pätkää "känniränniksi", sillä koko erikoiskoe on kapeaa yksityistietä. Alussa on oltava tarkkana, ettei tule rengasrikkoa - toisaalta liikaakaan ei saa varoa. Yleisö pääsee seuraamaan kilpailua lähdön ja maalin kautta. Pysäköintitilaa on haarautuvien teiden laidoissa sekä lähdön että maalin alueella. Huom! Autot jätettävä sivuun, jotta siirtymä ei tukkeudu.

EK 3 Hautalahti (Kymenlaakson Radio)
Tämä on kisan lyhyin pätkä, mutta ei varmasti helpoin. Koko erikoiskoe on yksityistietä ja vauhti erittäin kovaa. Kuljettajan ja kartanlukijan yhteistyö on erityisessä arvossaan tämän erikoiskokeen aikana. Pysäköintitilaa on lähtöpäässä haarautuvalle sivutielle.

Huolto Kuusankosken pesäpallokentällä
Ensimmäinen kilpailija saapuu huoltoon klo 11:32, huollon pituus on 30 minuuttia per kilpailija. Huoltoalueella on mielenkiintoista seurata, kun tiimit huoltavat autoja seuraavaa koitosta varten.


EK 4 Rämälä (Dolicap Oy I)
Kilpailun pisin erikoiskoe tarjoaa vaativan haasteen kilpailijoille ja hyvät katselupaikat yleisölle. Rytmi vaihtuu useaan kertaan eli vauhtia ja tiukkoja tilanteita riittää varmasti. Väliteitä on runsaasti reitin varrella, joten katselupaikkavaihtoehtoja on paljon tarjolla. Pysäköinti väliteille, mutta teitä asukkailta.

EK 5 Metso (Kouvolan Konepiste)
Erittäin nopea erikoiskoe, jossa alku on leveää valtiontietä. Puolivälin jälkeen käännytään yksityistielle, jossa on useita tarkkoja paikkoja. Välille tulee iso tie, josta on hyvä kulkuyhteys erikoiskokeelle. Loppuosalla on rautatiesillan ylitys. Katsojilta kyseisen sillan ylitys on kuitenkin ehdottomasti kielletty! Lähdössä on pysäköintitilaa valtatien suuntaisesti vanhalla tiepohjalla.

EK 6 & 7 Tykkimäki (OK Auto Oy/Toyota)
Yleisöerikoiskoe, jonne on helppo tulla seuraamaan kisaa vaikka suuremmallakin porukalla. Katsomosta näkee miltei koko pätkän. EK on sekoitus soraa ja asfalttia. P-alueille on opasteet Tehontien kautta. Autot lähtevät pätkälle 30 sekunnin välein, eli katsottavaa riittää jatkuvasti.

Huolto Kuusankosken pesäpallokentällä
Kilpailijat saapuvat huoltoon kello 14.45.


EK 8 Teuroinen (Dolicap Oy II)
Alku on yksityistietä, mutta ei todellakaan hidasvauhtista sellaista. Loppua kohden vauhti kasvaa entisestään. Matkalla on kaksi shikaania hidastamassa kilpailijoita. Erikoiskokeella sijaitsee useita väliteitä, joita pitkin pääsee seuraamaan kisaa. Ensimmäisessä 90-risteyksessä on P-alue pellolla.

EK 9 Väärtti (Dolicap Oy III)
Kilpailun viimeinen erikoiskoe on sama kuin ensimmäinen pätkä, mutta hieman lyhennettynä versiona.

Lisätietoja:
SM O.K. Auto-ralli, kilpailunjohtaja Juha Koskela, 0400 487 725, etunimi.sukunimi@okautoralli.fi

Pisteet top 5

1. Roope Korhonen / Anssi Viinikka 88 pistettä LMM (Rally2)
2. Teemu Asunmaa / Ville Mannisenmäki 75 pistettä AlavUA (Rally2)
3. Benjamin Korhola / Sebastian Virtanen 74 pistettä VihUA (Rally2)
4. Anssi Rytkönen / Mikael Korhonen 65 pistettä KoMoKe (R5)
5. Niclas Grönholm / Kristian Temonen 49 pistettä EMSC (Rally2)

< Katso kaikki >

Kalenteri 2024

1) 12.-13.1. SM Auto Sorsa Riihimäki-Ralli, Riihimäki
2) 1.-3.2. 59. Arctic Lapland Rally, Rovaniemi
3) 8.-9.3. SM Tuuri Ralli, Alavus
4) 24.-25.5. SM Mad-Croc Länsirannikon Ralli, Turku
5) 14.-15.6. SM Pohjanmaa Ralli, Seinäjoki
6) 23.-24.8. Future SM-ralli, Lahti
7) 4.-5.10. SM Ralli Kitee, Kitee

SM-sarja sosiaalisessa mediassa