Facebook Twitter Email Pinterest

Kari Hytönen

13.07.2009 / Kari Hytönen

Suomi Cupin sarjajohto repsahti 21 pisteeseen

Ralliautoilun SM-sarjan yhteydessä ajettava Suomi Cup ja sen vitosluokan kärkimiehenä ajava jyväskyläläinen Kari Hytönen koki täydellisen kilpailuviikonlopun Kouvolan SM-rallissa. Reilun kahden viikon päästä käynnistyvään Neste Oil Ralliin kuumeisesti valmistautuva Hytönen kartanlukijansa Ismo Pietiläisen kanssa ajoi pohja-ajan kilpailun kuudelle erikoiskokeelle yhdeksästä mahdollisesta kuitaten palkintokorokkeen korkeimman sijan 21,2 sekunnin marginaalilla.

Suzuki Swift Sport -ralliautolla vahvan kilpailun ajanut Hytönen siirtyi sarjapisteissä pahimman kanssakilpailijansa keskeytyksen myötä 21 pisteen karkumatkalle kun kilpailukaudesta on ajamatta vielä kaksi osakilpailua. Syystäkin Hytösellä oli hymy herkässä.

- Kouvolan SM O.K. Auto-ralli oli teknisesti vahva näyte koko tiimini osaamisesta. Huolto teki virheetöntä työtä ja minä sekä Ismo nautiskelimme vauhdin hurmasta. Tasaisen kilvanajon päätteeksi voitto maistuu erittäin hyvältä ja samalla odotukset Suomen MM-rallia varten kasvoivat entisestään, Hytönen kertoo.

- Aloitin kilpailun ajamalla niin lujaa ja virheettömästi kuin ikinä osasin. Suoritus palkittiin heti 12,6 sekunnin pohja-ajalla, jonka jälkeen jätin riskit pois ja passailin vauhtiani silti katsoen miten kanssakilpailijani vastasivat hyökkäykseeni. Mestaruustaistelun kannalta pahimman kilpakumppanini Vesa Lehmussaaren kärsittyä teknisistä ongelmista karisi myös menestymispaineet olkapäiltä. Nautinnollisin kilpailupäivä miesmuistiin, hyräili Hytönen tyytyväisyyttään.

Neljä pistettä sarjavoitosta

Vesa Lehmussaaren keskeytyksen ja Hytösen voiton myötä jyväskyläläinen on nyt neljän pisteen päässä vitosluokan Suomi Cup voitosta. Hytöselle avautuu mahdollisuus saavuttaa sarjavoitto jo seuraavassa Keravalla elokuun lopussa ajettavassa osakilpailussa. Sitä ennen Hytönen ja kartturi Pietiläinen käyvät nautiskelemassa MM-rallin tunnelmasta Jyvässeudulla ajettavassa kotikilpailussaan Suomen MM-rallissa, Neste Oil Rallissa. Kolmipäiväisen kilpailun strategia alkaa hahmottua.

- Valmistautuminen kilpailukauden yhteen kohokohtaan on alkanut. Kilpurini on nostettu pukeille ja huoltotoimenpiteet käynnistetty. Myös itse kuljettaja alkaa heräillä MM-rallin tunnelmaan samalla vuoden 2010 kilpailukauden kuvioita hahmottaen. Suomen MM-rallissa on luokkavoitto puolustettavana ja sen mukaisesti on lähdettävä ajamaan, kiteytti Hytönen kilpailustrategiaansa.

Lopputulokset SM O.K. Auto-ralli, Suomi Cup 5-luokka:
1. Kari Hytönen & Ismo Pietiläinen, Suzuki Swift Sport, 54:14,2 2. Gunnar Alm & Tanja Risku, Alfa 147, +21,2sek 3. Matti Kortelainen & Jukka Aromaa, Nissan Micra 160SR, +54,2sek

Sarjatilanne 5/7 osakilpailua:
1. Kari Hytönen, Suzuki Swift Sport, 76 pistettä
2. Vesa Lehmussaari, Renault Clio III, 55 pistettä
3. Jouko Pulkkinen, VW Polo 1,6 GTI, 25 pistettä
4. Kim Forsman, Mini One, 12 pistettä
5. Gunnar Alm, Alfa 147, 12 pistettä
6. Matti Kortelainen, Nissan Micra 160 SR, 10 pistettä

Lisätietoja:
Jani Kekoni
jani.kekoni@plopcrew.net
www.plopcrew.net
040 515 6870

Pisteet top 5

1. Roope Korhonen / Anssi Viinikka 70 pistettä LMM (Rally2)
2. Benjamin Korhola / Sebastian Virtanen 49 pistettä VihUA (Rally2)
3. Anssi Rytkönen / Mikael Korhonen 38 pistettä KoMoKe (R5)
4. Mikko Heikkilä / Kristian Temonen 34 pistettä MäntsMK (Rally2)
5. Niclas Grönholm / Kristian Temonen 31 pistettä EMSC (Rally2)

< Katso kaikki >

Kalenteri 2024

1) 12.-13.1. SM Auto Sorsa Riihimäki-Ralli, Riihimäki
2) 1.-3.2. 59. Arctic Lapland Rally, Rovaniemi
3) 8.-9.3. SM Tuuri Ralli, Alavus
4) 24.-25.5. SM Mad-Croc Länsirannikon Ralli, Turku
5) 14.-15.6. SM Pohjanmaa Ralli, Seinäjoki
6) 23.-24.8. Future SM-ralli, Lahti
7) 4.-5.10. SM Ralli Kitee, Kitee

SM-sarja sosiaalisessa mediassa